Gris/Oxe

Du kommer alltid att hitta en av dessa individer bland det "vackra folket". Gris/Oxar, om än ganska grova på vissa sätt, lockas av de högre klasserna i samhället. Materiell rikedom av alla sorter kommer att försköna Gris/Oxens välmående aura. Han njuter av både rikedomar och ställning och, uppriktigt sagt, accepterar aldrig mindre än vad han tycker är hans fullständiga rätt (massor). Denna person är också ganska härsklysten. Han måste få som han vill. Han kommer att samarbeta. Men bara om han får vara "Mamman".

De typer av aktiviteter som Gris/Oxen kan ta på sig är oräkneliga. Ingen betungande uppgift är för svår för denna råa kraft. Inget fint detaljerat arbete med nål, pensel eller kniv trotsar hans skicklighet. Detta är ett stort tecken, både generöst och kärleksfullt till det yttersta, hårt arbetande och jordnära.

Gris/Oxen kanske inte har en glittrande barndom eller en lugnt harmonisk tonårstid. Men när han växer upp ger sig Gris/Oxen medvetet ut för att hitta sina förspillda chanser, för att få tillbaka ordning och överensstämmelse i sitt tumultliknande liv. Metodiskt och med stor eftertänksamhet och noggrannhet hittar Gris/Oxen de människor som han vill dela sitt liv med, lägger ner mycket kraft på att skydda dem och få dem att trivas i hans överdådiga omgivning och sedan älskar han dem gripande, glödande och pålitligt.

Gris/Oxar är ofta vackra människor vars charm, trots den tyngd som både Oxe och Gris framkallar i sinnet, är härlig att se. De är tuffa och kompakta människor. Men Gris/Oxar är sällan bistra eller otrevliga, grymma eller orättvisa mot andra. De gillar verkligen sina medmänniskor och är inte ofta, om någonsin, genomsura.

Kombinera Oxens logik och tålamod med Grisens samvetsgranna uppriktighet och du får en kristallklart äkta individ. Denna person delar villigt sin materiella rikedom och utarbetar och genomför enorma, seriösa projekt. Och hans ord är lag - bättre. Han respekterar sina kontrakt och drabbas av fruktansvärt sjävtvivel och bryderi om han av någon anledning inte kan det.

Eftersom Gris/Oxen i huvudsak är en sådan ren själ, alltid villig att ställa upp och samarbeta med andra, är han också ibland extremt påverkbar. Om en Gris/Oxe tror på någon, köper någons spel helt och hållet, då kommer hans tillit och lojalitet mot denna person att vara orubblig. Om, beklagligt nog, denna "någon" är en sktistövel och drar in den stackars godhjärtade Gris/Oxen i förräderi och brott, kommer det att betyda vår hjältes moraliska och känslomässiga undergång.

Dessa människor är kraftfulla. Och outgrundliga också. De älskar sällskap och är alltid de som shoppar, lagar mat och ordnar trevliga middagar som folk kommer ihåg som extremt roliga. Men när de arbetar eller bara tänker, behöver du en eldriven kofot för att komma igenom koncentrationen. Denna förmåga att envist fortsätta på egen hand, sakta nafsande varje dag på en enorm mängd arbete, är vad som ger Gris/Oxen hans biljett till framgång. Allt som denna person gör är präglat av seger.

Kärlek

När det gäller att veta hur man älskar, så är romantik, ömhet, lojalitet och känslodjup äkta kvaliteter. Gris/Oxen har dem allihop. De är riktiga allt-eller-inget människor med en unik smak för det finaste som sensualitet har att erbjuda. Dessa typer avgudar mat och har heller inget emot att pimpla litegrann. Deras hem är oföränderligt hemtrevliga och rikt utrustade. Hela atmosfären vittnar om tillfällen för amorös aktivitet. Stora sovrum, draperade i sammet, och tonade lampskärmar lockar den älskade in i ett näste varifrån han eller hon troligen inte kommer ut intakt.

Gris/Oxar åtrår skönhet och välstånd. De behöver många pratstunder och förspel, uppskattar flotta gåvor och eleganta fester. Erbjud inte en Gris/Oxe att komma och bo med dig i en hydda eller ett tält. Dessa individer hatar verkligen att leva primitivt. Ge en Gris/Oxe ett lyxigt hus på Franska Rivieran eller en vräkig villa i Toscana. Erbjud honom att bo på en gigantisk ranch i Texas. Men be inte en Gris/Oxe att älska dig såvida du inte kan och vill ordna åtminstone en av ovanstående.

Du behöver beväpna dig med tålamod också. Gris/Oxar får saker och ting gjorda, men de älskar att ta tid på sig. Om de är upptagna med att spela en sonat på piano när de borde vara på ett möte, tar Gris/Oxen sig tid till att först avsluta musiken. Gris/Oxar är också blida människor. De gillar inte överdrivet mjäkigt riddare-i-blank-rustning uppförande. Ge aldrig en serenad för en Gris/Oxe under hans fönster eller skrävla aldrig runt honom. Han kommer bara att skratta och du kommer inte att få se hans trevliga näste. Var kall. Och intelligent. Och rolig.

Passar med

Jaga efter en Katt/Stenbock, Katt/Kräfta, Drake/Kräfta, Drake/Stenbock, Get/Kräfta eller Get/Stenbock för evig lycka. För lite mer lekfullhet kan du roas av en släng med en sexig Get/Jungfru eller Get/Fisk. Er känslighet passar perfekt för varandra. Men om du vill ha någon framtid med din sensualitet, håll dig till Katt/Jungfru, Katt/Fisk, Drake/Jungfru och Drake/Fisk. Både Drakar och Katter klarar att vara riktigt delaktiga med dig. Slösa ingen tid på Orm/Lejon eller Apa/Lejon. Håll dig ifrån Tiger/Skorpioner, Tupp/Skorpioner och Hund/Skorpioner. Vad du än gör, få inte ihop det med en Orm/Vattuman, Tupp/Vattuman eller Apa/Vattuman.

Hem och familj

Pliktens maning är musik för Gris/Oxens öron. Släktingar är alltid välkomna i deras hem, familjehögtider firas ofta i deras trädgård och när kusinerna gifter sig är det ofta gamla Gris/Oxen som tar hand om mottagningen hemma hos sig. Gris/Oxar ringer troget sina åldrande föräldrar och lyssnar i timmar på bedrövliga berättelser med ett överseende leende på sina läppar.

Som förälder kan Gris/Oxen vara tillfälligt tyrannisk, men de är inte speciellt auktoritära. De tycker om att tro att de ger sina barn spelrum, utrymme att växa och fantisera och lära sig om konst och kultur. Gris/Oxar är själva mycket konstnärliga människor. Tanken att deras barn kan känna sig begränsat eller bunden av tråkiga lärare eller dumma regler irriterar Gris/Oxen. Han kommer att vara den första föräldern som snabbt avlägsnar sitt barn från en instängd miljö där barnet är olyckligt.

Gris/Oxe-barn är andligt rika. De har inget emot att dela sina spel eller låta andra barn låna deras cykel. Men små Gris/Oxar insisterar på att få sin vilja fram. Deras raseriutbrott är få, men när de uppstår betyder det äkta tugga-fradga anfall. Detta barn behöver en trevlig och trygg miljö där han eller hon kan utveckla sina artistiska anlag. Ta med honom till museer och baletter, överös honom med tillgivenhet och undvik inte att vara bestämd. Han kommer att respektera uppfostran så länge den kombineras med äkta omsorg.

Yrke

Denna person har talang för yrken som kräver flit, styrka, konstnärlig förståelse och känsla för laganda. Gris/Oxar är inga ensamvargar. De har behov av sällskap och tycker om att känna att de "hör hemma" där de arbetar.

Som medarbatare kommer Gris/Oxen förmodligen att uppfattas som något krävande, av andra. Han är envis och när han får för sig något så kan han inte släppa det så lätt. Det är synd om dem som försöker ta ifrån honom hans position eller ha övertaget i hierarkin. Denna person har en naturlig böjelse för att överträffa andra. Chefsjobb är passande. Men eftersom han också är extremt känslig, används hans direktörstalanger bäst inom områden där konst är närvarande. En museiintendents jobb skulle kunna lämpa sig för Gris/Oxen. Eller institutionschef på en högskola. Naturligtvis kan han också välja att bli en industrimogul eller till och med politiker. Men var han än arbetar kommer Gris/Oxen att insistera på framgång.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |