Gris/Jungfru

Att förena Jungfrun med Grisen i en person är liktydigt med att visa pärlor på en benvit silkesduk. Den andliga renheten är för hög. Det följer med på köpet. Naiv och flitig, sensuell och förståndig, metodisk och noggrann, Gris/Jungfrur hör till de goda med ett stort G.

För Gris/Jungfrun existerar egentligen inte ondska. De tror inte att usla, tarvliga, sluga, onda själar dansar runt våra öron hela tiden överallt. Gris/Jungfrun föds med tron på den ädla vilden. För honom är alla människor, djur och till och med döda ting i grund och botten goda. De kan fela. Visst, människor eller djur kan gå vilse utanför den smala vägen. Men det är alltid samhällets fel.

Gris/Jungfrur är nämligen själva så rena i sinnet och så kompletta i själen att de inte kan se när andra är elaka. De ser inte pojken som stjäl ur sin mors plånbok. De omvandlar genast tjuven till ett offer som de vill hjälpa. Om den pojken var deras son, skulle han inte behöva begå brott. Han skulle vara utbildad och kultiverad och bara ha ädla uppfattningar värdiga sonen till en Gris/Jungfru.

Man kan tycka att denna taktik är naiv. Man kan frestas att kalla Gris/Jungfrun högmodigt lättrogen och säga att han låter sig slå blå dunster i ögonen på sig själv. Men faktum är att Gris/Jungfrun måste göras uppmärksam på ondska. Som ett resultat av detta så faller han ofta offer för bedrägeri.

Denna person är den praktiska typen. Det är lite som han eller hon inte kan göra med händerna. Ingen manuell uppgift är för svår. Konst, vare sig det gäller uppskattning av vackra arbeten eller deras egna verk, är denna känsliga individs andra natur. Gris/Jungfrun är ett tecken som garanterar någon inblandning i konsterna.

Vid första mötet kan denna person ge intryck av att vara i det närmaste bohemisk. Det finns något av poet i blicken och kläderna hos dessa människor. Men när du lär känna Gris/Jungfrur kommer du att förstå att alla färgfläckade skyddsrockar och hafsiga frisyrer i världen inte kan dölja den verkliga Gris/Jungfruns behov av och fasthållande vid slösaktighet. Här är den perfekta konstnären, ringar under ögonen, tärd och bräcklig, nervös och fruktansvärt blyg, som just har renoverat köket till kostnaden av vad du tjänar på ett år. Om Gris/Jungfrun inte har överflöd så mår han dåligt. Konst är trevligt, men guld håller vargarna borta från dörren.

Gris/Jungfrur avskyr allt som är korrupt men åtrår det som korruption kan skaffa. Motsättningen orsakar en mild form av schizofreni. De hävdar att de vill ha ett enkelt liv på landet. Ändå går de alltid och längtar efter en Picasso. De verkar bara bry sig om det väsentliga och ändå önskar de det lyxiga. Gris/Jungfrur är ibland så sunda att de kan vara hemligt attraherade av elakhet. När de minst av allt verkar vara det så kan du vara förvissad om att Gris/Jungfrun har något på gång - diskret förstås.

Kärlek

Lojalitet och kärlek passar bra ihop. Denna person är oklanderligt hängiven en partner eller vän. I gengäld kräver Gris/Jungfrun lika mycket av dem han älskar. Han är i stånd till utdragna personliga uppoffringar i en strävan att bevara en relation och skyr inga medel för att förföra någon han tycker är oemotståndlig. Gåvor och tjänster av alla sorter erbjuds i kärlekens namn.

Akta dig för Gris/Jungfruns vrede! Ilska är sällsynt hos en individ som är så givmild och förlåtande av naturen. Men när Gris/Jungfruns bägare är full, när han eller hon inte kan ta en besvikelse till och verkligen har fått sin tillit nedtrampad av vårdslösa eller förrädiska skojare, är inte ens blint kokande raseri tillräckligt för att beskriva reaktionen. Gris/Jungfrun kan vända ryggen åt folk för alltid. En arg Gris/Jungfru betraktar sina fiender (och de är få) som döda. Om du älskar en Gris/Jungfru, vörda honom eller henne. Om du vill behålla en Gris/Jungfru får du aldrig så mycket som antyda ett svek.

Passar med

En partner utöver det vanliga vore en Buffel/Vädur. Du är en stabil typ som behöver lyx. Buffel/Väduren förser dig med det. En fullgod fångst hittar du annars bland Katt/Oxar, Katt/Kräftor, Katt/Skorpioner, Katt/Stenbockar, Get/Oxar, Get/Kräftor, Get/Skorpioner och Get/Stenbockar som är naturälskande och lugna själar. En Tiger/Oxe eller Gris/Oxe kan också göra susen. Du bör undvika Orm/Tvillingar, Orm/Skyttar och Orm/Fiskar. De är visserligen symboler för välstånd, men de tycker för mycket om att klämma på Griskultingar för Grisens eget bästa. Du kommer inte att lyckas så bra med Apa/Tvillingar, Apa/Skyttar eller Apa/Fiskar. Glöm Drake/Fiskar.

Hem och familj

Gris/Jungfrur tycker om att ha det bekvämt. De bor alltid i trevliga omgivningar och lockas av äkta vara när det gäller heminredning. Antikviteter och vackra målningar kommer före gastronomiska nöjen i denna individs liv. Av alla Grisar så är kanske denna den mest återhållsamma. Han kommer inte att vara tjock och inredningen kommer inte att vara rörig eller drastisk.

Föräldraskap är ett naturligt utlopp för förträfflighet. Gris/Jungfrur är experter på förträfflighet. De är de föräldrar som handsyr ängladräkten till julfesten, står i den iskalla snön och applåderar sitt barns skidkonster och aldrig glömmer att skriva på veckorapporten och beställa tid för sitt barns årliga tandläkarbesök. Ansvarsfull som han är, kommer han också se till att barnen sköter sig, lära dem gott uppförande och straffa dem när de gör något olämpligt. Seriösa, plikttrogna och duktiga.

Om du har ett Gris/Jungfru-barn så kommer du att undra varför du blivit så välsignad. Ditt barn är prydligt och alert. Han kommer att ha en utmärkt känsla för diskretion redan i unga år och ett osvikligt öga för detaljer. Gris/Jungfru-barnet vet inte hur han eller hon ska uttrycka sin tillgivenhet på ett enkelt sätt och vinner på påtvingat kramande. Konstnärliga är de allihop och de bör få skrivar- eller målarlektioner tidigt.

Yrke

Gris/Jungfrun kan utföra nästan alla jobb på ett bra sätt, utom de som kräver avancerad vetenskaplig kunskap. Denna person är för det mesta konstnärlig. Vetenskap tråkar ut honom. Eftersom han helt klart kommer att veta hur man frikostigt spenderar pengar, är det troligt att han också vet hur man tjänar dem. Gris/Jungfrur arbetar hårt och är medfött strävsamma.

Gris/Jungfrun blir en utmärkt chef vars anställda kommer att tycka om och respektera honom för hans förmåga att vara ett gott föredöme. Han drar sig inte för att själv utföra vilka uppgifter som helst. Som anställd är denna person pålitlig och höjd över alla misstankar. Han eller hon kommer alltid att söka en högre position, det spelar ingen roll var han passar in i hierarkin, han vill hellre vara högre upp. Gris/Jungfrur arbetar också mycket bra på egen hand.

Några karriärer för dessa noggranna människor är: nunna, präst, scenograf, musiker, författare, målare, intendent, arkivarie.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |