Gris/Fisk

Graden av skarpsinnighet hos Gris/Fisken är så hög att den kan bli en stor börda för honom eller henne. Denna person känner mer än resten av oss. Gris/Fiskar är vänliga själar med obegränsad ambition. De är sensualister som älskar lyx och bryr sig oerhört mycket om seder och bruk. Utan tvekan är Gris/Fiskens största stötesten den moderna världen. Han är gammalmodig och fast rotad i gamla traditioner. Genvägar irriterar Gris/Fisken. Smeknamn går honom på nerverna. Prylar tråkar ut honom.

På grund av detta "handikapp" måste Gris/Fisken, som icke desto mindre är intresserad av vinster och befordran, jobba hårdare än andra. Han lägger detta ok av extra arbete på sina egna axlar. Hans idéer är lika fasta som hans känslor, som är både kompakta och ömtåliga. Han kommer inte att vika sig en tum om han tror att han har rätt. Han blidkar eller bortförklarar eller hittar någon bekväm väg ut, med stoltheten intakt.

Det som naturligtvis kan hända med en envis person med förhöjd känslighet är att andra kan reta och utnyttja honom. Detta förvärrar bara situationen och gör Gris/Fisken rasande. Men hans ilska är ingen som uttrycks. Den är ett långt, lågt kokande. Inga raserianfall eller scener. Bara ånga som pyser ut ur öronen.

Gris/Fisken är en godhjärtad individ, så hans tjurighet varar aldrig länge. Han eller hon känner verklig och djup tillgivenhet för vänner och kära och är mycket noga med att respektera lojaliteter. Han är en fredsbevarare och diplomat. Gris/Fisken vet hur han ska "ta" lättstötta, svåra människor. Han är klok och han är mycket uttråkad. Det är nästan som om Gris/Fisken vet bättre än andra människor och ger efter för resten av oss och våra barnsliga nycker.

Det som intresserar denna Gris allra mest är kultur och sammankomster. Historia fascinerar honom eller henne. Berättelser av farföräldrarna och sagor och legender av alla sorter fängslar denna berömvärda typ. Han eller hon håller sig ofta nära hemmet som vuxen och gifter sig med någon med liknande bakgrund. Gris/Fisken gör inga vågor, inte heller är han van att plaska lättsinnigt i bränningarna där han riskerar att bli fälld av en. Denna individ är inte blyg. Inte heller är han eller hon blödig. Men de är något tunnhudade och föredrar att ta den asfalterade vägen hem, undvika fallgropar, kratrar och prövningar.

Denna individ drar nytta av att vara det sista tecknet i båda zodiakerna. Både Grisen och Fiskarna avslutar sina forntida system. Som ett resultat av detta så har Gris/Fisken både en gammal, vis mans perspektiv och oturen att vara tvungen att samla allt bråte för en tolvårig, tolvmånaders cykel. Med andra ord, det är mycket som händer inuti dessa rika och bekvämlighetsälskande människor. Men somligt av det som händer är inte så behagligt. En Gris/Fisks liv måste ägnas åt att gå igenom spillrorna och fundera ut vad som är mest användbart för honom eller henne.

Världen är för mycket för denna person. Hans hjärta är ofta tungt av medvetenhet. Han eller hon är sentimental och ändå resignerad. Hans föräldrar är en besvikelse och Gris/Fisken avgudar dem. Deras älskare är inte direkt perfekta, men de bryr sig passionerat om dem. Barn växer upp och lämnar hemmet och det är ett bakslag. Vad är kvar? Pengar. Lyx. Målningar. Skulpturer. Slottet. Bilen. Biblioteket. De tusentals musikstrofer som Gris/Fisken bevarat.

Kärlek

Folk anklagar denna person för att vara en klängranka. Det är sant att Gris/Fisken dyrkar trygghet och känner att mycket av hans eller hennes band till jorden kommer genom den han eller hon älskar. Utan kärlek och ömhet på heltid får denna person en känsla av att vara skeppsbruten och ensam. Eftersom han eller hon är överkänslig och sinnlig så kommer denna person att offra mycket för att hänga fast vid ett kärleksobjekt. I kärlek är denna individ en mottagare. Inte en "tagare", utan en mottagare. Vad det betyder är att om du skulle vara den bättre hälften av en av dessa kvinnor eller män, så kommer du att kunna kasta ur dig nästan vilken dumhet som helst och de kommer att ta emot den med ett leende. Gris/Fiskar snappar upp andras behov, önskningar och känslor. De tycker om att göra saker för andra och brukar ge bort presenter och oroa sig över om du har det bra eller ej. Om du skulle frestas att utnyttja denna persons snällhet, tänk igen. Gris/Fiskar tål inte struntprat. De bryter sig loss andligt, eller så driver de dig helt enkelt till vansinne med sin besvikelse. Och det är bäst om du tycker om att älska. Gris/Fiskar frossar i sex, mat och dryck.

Passar med

Katter och Getter är i samma liga som du. De tycker om ditt sätt att se på livet och är ivriga att göra dig till lags. Du beundrar dem också. Välj Katt/Oxar, Katt/Kräftor, Katt/Skorpioner, Katt/Stenbockar, Get/Oxar, Get/Kräftor, Get/Skorpioner eller Get/Stenbockar. För ett lite mer spännande - men inte på långa vägar lika stabilt - förhållande, prova en Tiger/Kräfta. Lynniga men fascinerande. Vad gäller dina oförenliga tecken så är det bäst att du glömmer kärlek med Orm/Jungfrur eller Orm/Skyttar. (Låt alla Ormar vara överhuvudtaget om det är möjligt.) Spring inte efter en Häst/Tvilling eller Apa/Skytt heller. Du spiller bara dyrbar tid.

Hem och familj

Den husliga Gris/Fisken är en inbiten bobyggare. De vickar på sina små knorrar över hela stan när de hämtar hem antikviteter, mattor och lampor tills allt är precis perfekt. Gris/Fisken är händig och fingerfärdig. Hans omgivning kommer att vittna om en kultiverad och fin livsstil. Ingen Gris/Fisk bor i en lada såvida inte sagda lada blivit omsorgsfullt restaurerad av trädgårdstomtar från Svarta Skogen som putsar upp gamla bjälkar med barntandborstar. Och de är alltid perfekta.

Denna förälder fostrar, klemar och rasar över barnen och deras välmåga och lycka. Om man vill hitta sig en "fru och mor" i den traditionella meningen, så ska man sätta in en annons i tidningen och specifikt fråga efter en Gris/Fisk - kön spelar ingen roll. Denna individ är född till att betjäna och tycker om att ta hand om. Barnen får mat på bestämda tider och hålen i strumporna stoppade. För familjesyften är det en Gris/Fisk som gäller.

Gris/Fisk-barnet kan först verka lite för känsligt för kritik. Han eller hon kommer förmodligen inte att vara rebellisk, men stygghet eller frosseri är definitivt en möjlighet här. Gris/Fisken gillar ett bra skämt. Hans eller hennes upptåg kommer att vara av överraskningstypen. Detta är ett barn som kommer att ställa upp för dig när du blir gammal. Den överkänslighet han eller hon kanske visar i unga år kommer att betala sig i lojalitet senare. Krama honom eller henne ofta. Utan ömhet från föräldrar är denna Gris/Fisk helt vilse.

Yrke

Denna välanpassade stabila medborgare passar i nästan vilket yrke som helst. Det viktiga här är att han eller hon hittar sin yrkesnisch tidigt och håller fast vid den. Eftersom Gris/Fisken har många talanger så kan han eller hon frestas att vackla från den ena till den andra. Det fungerar inte. En Gris/Fisk behöver trygghet. Om han eller hon ledsagas på ett bra sätt från unga år så kan Gris/Fisken få och behålla en bra position i livet. Gris/Fiskar blir utmärkta direktörer och är samvetsgranna i förbindelser med andra. De är bra förhandlare, ser alla sidor av alla problem och kan förstå olika synpunkter. Naturligtvis är de enastående konstnärliga. De är både Gris och Fisk.

Denna person är en omtänksam, engagerad och sällskaplig chef. Han kan också bli en fantastisk medhjälpare eller personlig assistent. Gris/Fisken är inte nödvändigtvis ute efter jobbet som högsta hönset. Han spelar nästan hellre andra fiolen så att han kan ha lite mer kul. Denna person är en fin, pålitlig och också en uppfinningsrik anställd, speciellt om han eller hon har bra betalt.

En lista på passande karriärer för Gris/Fisken kan bli oändlig, men för att nämna några: konservator, museiintendent, personlig assistent, galleriägare, målare, skulptör, modedesigner, frisör, skönhetsrådgivare. stylist, arkitekt, byggmästare.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |