Get/Våg

Skenbart en beroende älskare av skönhet och jämvikt, denna person hävdar att han behöver en fridfull miljö, men vi vet bättre. Vågar födda i Getens år är lättretliga och grälsjuka människor. De älskar en dispyt, en gammal hederlig diskussion, en utmaning. Get/Vågen behöver sina jämlikars aktning. Han gillar att tittas på, betraktas, tas på allvar och beundras. Get/Vågen gör nästan vad som helst - en gång.

Med Våg och Get i samma kropp, blir människor födda i detta tecken dubbelt attraherade av slapphet och finess. De föredrar verkligen att inreda sina liv med utsirade klassiker och fyller väggarna med böcker, än att slösa tid och pengar på trendiga kläder eller fräcka bilar. Om dessa personer är sociala klättrare (och det är de), föredrar de att klättra kulturellt hellre än att bara inkluderas i årsböckerna över societetens festfixare. Get/Vågar är lite virriga. Men de är inte ytliga. Det finns stor kreativitet i Get/Vågens natur. Denna person, förutsatt att miljön är trygg och säker, kan hitta på och föreställa sig alla typer av hantverk. Han eller hon är kanske ingen begåvad konstnär av Picasso-typ. Men det finns, inuti Get/Vågens huvud, en sorts mångskiftande fantasi. Get/Vågen hoppar från idé till idé med en speciell hastig charm. Han förstår det invecklade. Han begriper det komplexa och är enastående begåvad när det gäller alla typer av kommunikation.

En av Get/Vågens svagheter är hans ovilja att tro på sig själv. Ovilja, inte oförmåga, eftersom fenomenet är mer en vägran än en brist. "Jag kan inte. Vem bryr sig? Vem vill lyssna på lilla mig? Det är egentligen inte viktigt. Strunta i det." Det är den typen av prat du hör från en Våg född i Getens år.

Get/Vågar är extremt känsliga. I ungdomen dras de ofta till starka, stabila typer vilkas blotta närvaro verkar lova att stötta upp Get/Vågens kraftlösa handleder. Sedan, efter ett tag, när den konstiga Get/Vågen ser det höga pris han får betala för att vara "normal" och "stabil", när han fattar den värdelösa uttråkande enformigheten i ett liv utan skapande och experiment, rusar han. Men detta rusande är för Get/Vågen en fruktansvärt feg handling. Han är besviken på det normala. Men han skyller sin besvikelse på sin egen ovilja att leva ett "normalt" liv.

Detta gör i sin tur att han tappar tron på sig själv. Eftersom han aldrig haft mycket självförtroende från början gör detta honom mindre effektiv och han hamnar i en ond cirkel.

Get/Vågar är inte måttfulla av sig. De är sårbara för missbruk. De är ambitiösa och modemedvetna. De är påhittiga och har talang för alla typer av glamour-relaterade sysselsättningar. Problemet med Get/Vågar, förutom deras ojämna tillgång på tillförsikt, är att de tenderar att sprida sin energi i alltför många riktningar. De är lättdistraherade. De måste lära sig att bestämma sig för en idé och sedan knuffa den igenom till dess logiska avslutning. Och de måste söka efter den visdom som mer omtänksamma och skarpsinninga besitter. Det är genom att lyssna till goda råd och inte brusa upp som Get/Vågar kan lyckas.

Kärlek

Kärlek är ett område där Get/Vågen känner sig bra och kunnig. Denna person är känslomässigt begåvad. Han eller hon kommer att frossa i kärlekens tillbehör: middagarna med stearinljus och resorna till tropiska öar, skämten och, naturligtvis, sexet. Get/Vågar är väldigt vackra människor, de ser lite ömtåliga ut och vimsiga. De klär sig alltid så att det passar deras utseende och de har en välutvecklad näsa för stil. De kommer att vara helt beroende av sitt förhållande till sin partner. Att leva ensam är inget alternativ. Dessa människor mår bra av ömhet.

Om du älskar en Get/Våg måste du först vinna hans eller hennes gillande genom smart och estetisk uppvaktning. Din Vågen-födda Get är dödligt attraktiv. Du kommer inte att vara ensam om att söka hans eller hennes kärlek. Var ovanlig. Get/Vågen håller fast vid det mystiska och fascineras av det underliga. Vanliga trista människor attraherar bara Get/Vågen i hans ungdomliga naivitet.

Passar med

Du har en benägenhet för att bo ihop med Katt-människor. Du bör välja en Katt som är född i Tvillingarna, Lejonet, Skytten eller Vattumannen. Det finns många Häst-människor där ute för dig också. Försök hålla dig till Häst/Tvilling, Häst/Skytt eller Häst/Vattuman. De har den nödvändiga förmågan att tjäna pengar för att hålla din stil. Gris/Lejon och Gris/Vattuman njuter också av hög levnadsstandard, vilket aldrig är en nackdel för en Get/Våg. Hund/Vädur, Hund/Kräfta och Hund/Stenbock är ute ur leken, precis som Buffel/Kräfta och Buffel/Stenbock. Tiger/Stenbock är för spröd för dig.

Hem och familj

Get/Vågen är inte speciellt intresserad av inredning. Han är lyckligast med en rörig intellektuell typ av inredning med fåtöljer i sliten sammet eller läder och stora arbetsytor. Han är inte alltför medveten om hur hans eller hennes inredning uppfattas av andra. Han vill att det först och främst ska vara bekvämt och sedan vackert. Get/Vågar är obotligt röriga.

Dessa människor blir samvetsgranna föräldrar som vill ha det bästa kulturen kan erbjuda för sina barn. Då och då verkar Get/Vågar bli överväldigade av sina barn och till och med lite lurade av dem. De tycker inte om att disciplinera sina barn. Men de kan inte heller tolerera att vara slagpåse för lille Erik eller Emily. Så de låter problemen hopa sig innan de kliver in för att göra något åt dem. Denna avancerade form av barnuppfostran leder till en del skrikande.

Get/Vågen-barn är så söta att det inte finns ord för det. De är kärleksfulla och förtrollande små människor vilkas blotta skönhet är tillräcklig för att du ska vilja krama dem. Ett gott råd är att inte göra det. Get/Vågen-barn, precis som sin vuxna motsvarighet, är inte så sköra som de ser ut. De avskyr att behandlas som idioter.

Yrke

Get/Vågar är inga självständiga människor. De måste vara omgivna av medhjälpare eller hållas uppe av ett välkonstruerat system för att kunna nå sina mål. De är begåvade och innovativa. Get/Vågar har en naturlig värdighet, de uppför sig väl och klär sig smakfullt. De är särskilt begåvade när det gäller komplicerat skapande arbete som kräver sann uppfinnaranda. Get/Vågar avskräcks lätt och kan väldigt snabbt bli överväldigade av utsikterna att ha alltför mycket på tallriken. Ett steg i taget. Jämn uthållighet vinner loppet, men detta är nästan mer än ett flaxigt Get/Våg-sinne kan föreställa sig.

Jobb som bäst passar Get/Vågar är: frilansillustratör, poet, modejournalist, manusförfattare, hemhjälp, tecknare, musiker.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |