Get/Vädur

Denna individ behöver "social trygghet" för att överleva. Get/Vädurens natur är fritänkande, excentrisk och rebellisk. Men utan en atmosfär av total trygghet och frihet från nöd, som han kan utvecklas i utan att invecklas, kommer denna person att lida. Säkerheten först.

Geten är lite av en bohem. Hans natur är sorglös och nöjeslysten. Väduren är en soldat. Väduren är företagsam och egensinnig till det yttersta. Häri ligger Get/Vädurens paradoxala karaktär. Den milda Get-sidan i Get/Väduren vill ligga i solen och drömma om grönare betesmarker och lyckligare dagar, medan den energiska Väduren envist rycker i Getens tjuder och manar på, "Kom igen! Skynda dig! Ring det där samtalet. Diska upp lunchdisken. Det är hög tid att baka en kaka. Du glömde skriva det där viktiga affärsbrevet". Stackars gamla lata Geten som inte har en chans i denna upptagna persons liv. Väduren blandar alltid kallt vatten i Getens sololja.

Vad som händer med Get/Vädur-människor är intressant. De är ofta ytterst kreativa. De klär sig snyggt och bryr sig mycket om sitt utseende. De är värdiga och vänliga. De är roliga att vara med. Och de är för det mesta optimistiska.

Det värsta som kan hända en Get/Vädur är att stå bredvid och se sin egen källa torka ut. Om Get/Vädurens källa till trygghet drabbas av armod så kommer han att sjunka ner i djupaste pessimism. Get/Vädurar kan bli fysiskt sjuka av brist på skönhet och bekvämlighet. De bryr sig mer om sitt eget välbefinnande (och naturligtvis sin välgörares) än om något annat värde i livet. De är beroende av lyx.

Vädur-sidan av denna individs karaktär gör honom vidöppen för yttre påverkan. Väduren är naiv och godtrogen. Getter är lite mer skeptiska, men de är inte speciellt strävsamma. Därför, om dåligt inflytande kommer in i en Get/Vädurs liv så kan han mycket väl falla offer för det. Get/Väduren måste beskyddas. Han eller hon vill inte leva ensam, ge sig ut i världen för att slåss om dagsgamla brödsmulor eller oroa sig över om de där diamantörhängena har grävt ett hål i familjens budget.

Med all denna tilltro på andra för trygghet så uppför sig emellertid Get/Väduren på ett sätt som kan verka förvånansvärt självständigt. Get/Vädurar har kvicka tungor. De säger vad de tänker och bryr sig inte om de chockar andra, som de tycker är mindre smarta än de.

Om Get/Väduren föds till en atmosfär av gladlynthet och naturlighet är det möjligt att han aldrig vill lämna hemmet. Men om han kommer till en kall, ovänlig värld där svart mörker råder kommer han att göra allt som står i hans makt för att hitta ett nytt liv på en varmare, mer känslig plats. För det mesta lämnar Get/Vädurar hemmet med sin partner eller sina barn eller husdjur. De kanske avskyr sin omgivning. Men Get/Vädurar lämnar sällan sina vänner och fränder.

Get/Väduren ger ett yttre intryck av ren glädje. Leenden och handskakningar, skämt och vänlighet finns i överflöd. Låt dig inte luras. Get/Väduren är inte en vanlig hej-kompis-kul-att-ses typen. Detta är en komplicerad själ som, för att upprätthålla skenet och inte stryka folk mothårs, kommer att lägga sig till med ett ljust sinnelag. Titta noggrannare nästa gång du springer på en av dessa människor. Bakom det skrynkliga leendet ligger en ton av oro, ett överkänsligt område som kan såras så lätt - för lätt. Det är bättre att lägga fingrarna emellan när det gäller Get/Vädurar. De är mycket mer sårbara än de ser ut.

Get/Vädurar kan vara pratiga. De behöver vänner. Så de kan frestas att låtsas vara "bästis" med vem de än pratar med för stunden. De pladdrar mycket och avslöjar lätt "hemlig" information, som hur mycket partnern tjänar i månaden och vem som strular med vem.

Kärlek

Getabocken är kärleksorienterad. Faktum är att Get/Vädurar, känslomässigt, nästan uteslutande litar på kärleken och den trygghet den ger dem. Överdrivet härsklysten som han eller hon är så kommer Get/Väduren inte att släppa sin partner utom synhåll. Såvida inte, naturligtvis, partnern var tvungen att ge sig iväg långt hemifrån för att tjäna pengar för att kunna ta med dem hem och ge dem till Get/Väduren.

Om du är en Get/Vädur bör du, innan du gifter dig eller blir sambo, vara noga med att ditt hjärtas val är en expert på uppriktig monogami. Du ska också vara noga med att slå ihop dina påsar med en person vars intressen är samma som dina, i den kreativa sektorn. Get/Vädurar blir inga bra livskamrater för playboys eller vetenskapsmän. Du behöver bli förstådd och uppmuntrad - inte ständigt nedtyngd och oroad.

Get/Väduren utstrålar dåsig passion. Inga snabbisar för denna individ. Get/Väduren längtar efter att få leva i ett tillstånd av ständigt förspel där sensualiteten dröjer sig kvar i varenda stavelse och fyller luften med sin myskliknande doft. Så se till att Get/Väduren ligger på den yttre sidan av sängen. Då kan du bara knuffa till honom och rulla upp honom på fötterna på morgonen.

Passar med

Det är kärlek vid första ögonkastet med Gris/Vattumän och Katt/Vattumän. Även Katt/Skyttar och Häst/Skyttar tjusar dig. Katt/Tvillingar och Häst/Tvillingar glädjer dig också, liksom Häst/Lejon och Katt/Lejon. Ge upp tanken på Stenbockar, speciellt Hund/Stenbockar och Tiger/Stenbockar. Glöm också Häst/Kräftor och Tiger/Skorpioner. Buffel/Kräftor och Buffel/Skorpioner kommer att bli din nemesis. Ni är lika påstridiga.

Hem och familj

När Get/Väduren är omgiven av familj och vänner, bor i ett trevligt hus i ett vänligt grannskap i ett varmt klimat och håller fast vid rutiner (helst tvingande, genom en partners eller barnens schema), då kommer han eller hon att lysa. Det är hemma som Get/Väduren känner sig tillräckligt varm och trygg för att riktigt kunna ta i och ägna sig åt någon av de många kreativa talangerna han eller hon besitter. Get/Vädurar gör tröjor med otroligt svåra mönster åt hela familjen. De tycker om att gräva i rabatterna och använda sin fantasi för att planera nya sätt att visa upp sina prisbelönta blommor. Get/Vädurar älskar att leva för andra.

För Get/Vädurens lycka är det bäst att bo i ett flott område. Get/Vädurar vill handla i de bästa gourmetaffärerna, förse familjen med det finaste av varje tillgänglig produkt och är inte bättre än att han eller hon kan stila lite inför de eleganta grannarna.

I en sådan atmosfär av lyx och överflöd kan Get/Väduren utöva sin anmärkningsvärda talang som förälder. När man tänker på denna persons extrema motsägelsefullhet - Getens känslighet mot den modiga Väduren - så kan man förstå varför denna person har så god hand med barn. Förstående? Ja, men bara till en viss gräns.

Get/Vädur-barn måste få känna sig trygga. De kommer att lida enormt av en skilsmässa eller separation. Detta är en känslig och tillitsfull individ. Låt honom inte byta skola för ofta och dra inte upp Get/Vädur-barnet med rötterna om du kan undvika det. Försök i stället att få allt att gå sin gilla gång, utan grus i maskineriet, så att Get/Väduren kan utveckla sina många talanger och sitt utmärkta intellekt.

Yrke

Personlig vinning är inte nödvändigtvis denna persons viktigaste behov. Den genomsnittliga Get/Väduren drömmer inte om att tjäna miljoner, ha en yacht och trettio vackra slavar som springer runt och viftar med solfjädrar - eller rumpor. Nej. Get/Väduren är ingen sniken, högtflygande typ.

Get/Väduren är däremot redo att dö för framgång och lycka för någon han älskar. Det finns två anledningar till denna villighet att kliva ur strålkastarljuset för någon annans skull: 1) Get/Väduren är beroende av andra för sin trygghet. 2) Get/Vädurens största talang är att älska. Att betrakta någon han älskar resa sig mot höjder han alltid drömt om är en sann dröm för den glada Get/Väduren.

Så idealet för Get/Väduren vore att bli omhändertagen av de nära och kära som han eller hon har uppmuntrat och fostrat längs vägen. Men om detta är omöjligt av någon anledning, om Get/Väduren finner sig själv på egen hand och utan pengar, bör han genast gå till närmaste bank, låna massor av pengar och öppna en blomsteraffär. Skönhet och Get/Vädurar är ett utmärkt par. De blir bra dekoratörer och designers och fungerar bäst i "glamorösa" yrken.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |