Get/Stenbock

Den normalt nonchalanta Get-personligheten jagar efter pengar när han för evigt kopplas ihop med den strikta, pålitliga och ambitiösa Stenbocken. Den kinesiska Geten och den västerländska är varandras motsatser. Den orientaliska Geten dryper av känslighet och tänker bara på nycker och påfund. Den andra jobbar sig hela tiden uppåt och ambitionen är att vara ambitiös. "Ta sig dit eller dö!" säger den sega Stenbocken. "Aj! Mina fötter gör ont!" gnäller den känsliga Geten. Inre strid är inte ovanligt hos personer födda i Get/Stenbocken.

Knuffa-mig-dra-dig effekten som två direkt motsatta personligheter producerar i denna individ orsakar honom eller henne många personlig kval. Stenbockar födda i Getens år vet att de måste vara seriösa. De arbetar för att ta sig till en maktposition. De kämpar igenom studier och arbetar sig ofta upp den svåra vägen, genom hierarkin. Båda tecknen är uthålliga.

Lyckliga Geten att vara född i Stenbocken. Tillsatsen av lite jordbundenhet till den nyckfulla Getens personlighet förstör inte hans höga kvalitet och sätter till och med lite stärkelse i hans annars sladdriga segel. Get/Stenbocken förblir (för Stenbockar) galningen i Stenbocks-rasen. Men de klarar att hålla fötterna på jorden ungefär nittio procent mer än andra Getter. Naturligtvis betalar de för denna trygghet. Get/Stenbockar har inte tid att vara så kreativa som de skulle önska. De är upptagna med framgång. De drivs av ett behov av erkännande. De är rent av en smula pretentiösa och vill bli tillräckligt rika för att kunna stila ibland. All strävsamhet som de måste använda sig av för att bli någon i sitt valda yrke tar självklart en massa tid från uppfinnandet. Som ett resultat av detta är Get/Stenbocken tvungen att dagdrömma och fantisera ihop en bättre värld där han eller hon kan flyga eller måla eller vinna Davis Cup.

I det långa loppet blir denna person flexibel. Han eller hon lär sig med tiden att avskilja vardagslivet och leva uteslutande för korta perioder av lycklig ansvarslöshet. Denna Get är för pålitlig för sitt eget bästa. Eftersom hans plikttrogenhet minskar hans kreativitet, så är Stenbockens vishet och känsla för vad som är rätt en plåga för denna Get. Men det spelar ingen roll hur energiskt han förnekar det, hans första lojalitet är hans jobb. Stenbocken ser till det, ända från början.

Vad som är roligast med denna person är att, fastän han är en nästan religiöst strikt Stenbock (desto värre eftersom han är en omvänd), så vet han bättre än alla andra Stenbockar hur man släpper loss. När han är ledig så skulle du gissa att han var en vilt stirrande Drake/Oxe eller åtminstone en skum Skorpion. Han älskar att dansa och sjunga och överhuvudtaget bära sig åt. Get/Stenbockar har enorma reserver av utstrålning. De är både eleganta och känsliga. De älskar sällskap. De åtrår makt och de är anmärkningsvärt verbala. De är slösaktiga och ovanligt kvicka.

Kärlek

Get/Stenbocken är en romantisk idealist. Han eller hon tror på sagor. Trots att dessa personer inte är fantastiskt mångordiga när det gäller kärlek, så är de ivriga och entusiastiska sexpartners. Get/Stenbocken är hemfallen åt storslagna demonstrationer av sina känslor genom gåvor eller till och med upptåg eller kärleksfulla överraskningar. Det spelar ingen roll hur seriösa de kan verka, de har en obetvinglig längtan efter att ta av sig sin Stenbock-kostym och klä på sig sina Get-trasor så att de kan rusa in i skogen liksom Pan och locka små godtrogna in i sitt tillhåll. Dessa människor är väldigt attraktiva. Och lösaktig? Nåja, lite - nej, mycket. Men de är mycket diskreta.

Om du älskar en Get/Stenbock, kom ihåg att han eller hon är en Get. Kom ihåg att om du gifter dig med en av dessa människor så kommer du troligtvis (diskret, naturligtvis) att vara herre i huset. Get/Stenbocken tar i väldigt mycket och verkar vara auktoritär. Men vad han verkligen vill är att bli lämnad ifred så han kan leka med sina leksaker och skutta genom skogen. Om du kan förbättra hans lott genom att ta hand om hushållets detaljer eller skaffa mat till bordet så kommer denna person inte att älska dig mindre för det.

Passar med

Det förefaller som om du föredrar Grisar och det är nästan säkert att din speciella favorit är född i Oxen, Lejonet, Jungfrun, Skorpionen eller Fiskarna. Du kommer att bli alldeles salig över Katt/Lejon, Katt/Jungfrur, Katt/Skorpioner och Katt/Fiskar och du kommer inte att sparka Häst/Lejon, Häst/Skorpioner eller Häst/Fiskar ur sängen för att de äter kex. Mindre troligt är det att Tiger/Vädurar, Tiger/Kräftor eller Tiger/Vågar håller dig vaken om nätterna. Hund/Vädurar och Hund/Vågar gör dig nervös med sitt tjat om ideal och välgörenhet. Du tycker Buffel/Vädurar och Buffel/Vågar är tråkiga, envisa och inget kul alls. Häst/Vågar kommer inte att fungera, de är alldeles för självupptagna.

Hem och familj

När Get/Stenbocken är hemma så vill han ha det vackert och välskött. För det mesta är han inte hemma. Denna person är besynnerlig. Han kan plötsligt bestämma sig för att köpa nya möbler till hela huset. Ut med det gamla och in med det nya. Stenbocken är, trots allt, det nya årets tecken. Och Getter? De är i extas när det gäller materiell rikedom. Så bränn den gamla soffan eller ställ ut den på trottoaren och sätt upp den nya på krediten. Lyx och skuld. Det är vad som gäller för Get/Stenbockens hemmaliv.

Get/Stenbock-föräldern är kärleksfull, men inte alltid förstående. Han eller hon kan vara otålig och till och med sarkastisk mot barn. Get/Stenbock-föräldern brinner själv alltid av iver, eftersom han inte är fri att vara fri på samma sätt som barn är. Barnens relativa frihet grämer Get/Stenbock-föräldern. Han eller hon är en hängiven, men besvärlig förälder, som behöver förståelse från sina barn, som inte alltid känner sympati för en bekymrad eller stressad förälder. Get/Stenbock-föräldrar älskar i synnerhet sina barn när barnen är gamla nog för att ta hand om sig själva.

Get/Stenbock-barnet har potentialen att bli ljuset i sina föräldrars liv. Begåvat, intelligent och oberäkneligt, detta barns behaglighet gör att du vill äta upp honom levande. Men försök att få honom att lugna ner sig och arbeta på sin matte. Detta barn är en besvärlig individ. Givande och väldigt, väldigt plikttrogen mot sina föräldrar senare i livet. Men när de är små så kan Get/Stenbock-barnet verkligen hålla vuxna i farten. De bör fostras tidigt och får aldrig tillåtas att tro att det som är värt att ha i livet kommer lätt. Detta barn behöver en sund utbildning också.

Yrke

Det kan mycket väl hända att denna person är den borne ledaren. Trots alla nycker och svaghet så är denna individ ett verkligt monument av magnetism. Det är något med själva olikheterna i personligheten som skapar en samverkan som är i stånd till en häpnadsväckande dragningskraft. Getens nyskapande utnyttjas materiellt bäst av den stabila Stenbocken. Om kombinationen fungerar, om Geten för det mesta kontrolleras av Stenbocken, så är laddningen elektrisk, minst sagt.

I en maktposition kör denna person helt enkelt med folk. Han eller hon styr arbetet nästan som en andra natur. Men, eftersom Get/Stenbocken är mer humanist än vad han är dominant, hans anställda kommer att dyrka honom. Han glömmer aldrig deras födelsedagar och befordrar snabbt för moralens skull. Denna person kan vara anställd. Men inte speciellt länge.

Några jobb som kan locka Get/Stenbocken är: underhållare, läkare, kirurg, politiker, producent, dekan vid ett universitet.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |