Get/Skytt

Get/Skytten äger en gigantisk kreativitet. Uppfinnande och företagsamhet är en andra natur för denna dynamiska, klartänkta själ. Men, där finns en hake. Getter fungerar bara bra när de känner sig trygga. Brist på medel eller hotet av ekonomisk ruin, söndrad familj och personliga faror av alla sorter, kommer att bringa denna Get ur fattningen och kasta omkull honom. Den huvudsakliga kampen för denna tappra och modiga person kommer att kretsa runt att skaffa och bevara skydd för sig själv och familj och vänner.

Getens personlighet med sin inbyggda älskvärdhet och charm ger artighet och en smak för stil till den, ibland, överdrivet rustika Skytten. Med denna teckenkombination får Skytten behålla alla sina ivriga instinkter och visar en stor vilja att hjälpa andra. Men denna Get/Skytt är inte lättsinnigt och störande hjälpsam. Denna Get har välutvecklade antenner som talar om för honom när han behövs. Sedan, på ett ögonblick, hoppar han in i förarsätet och skyndar till räddning av den sköna jungfrun i nöd. Get/Skyttar har lösningar på alla dina problem. De kan föreslå konstiga lösningar på dilemman, som du aldrig kunnat komma på, även om du funderat i en hel livstid. Eller så tar de helt enkelt med sig problemet hem och reder ut det i lugn och ro till klockan tre på morgonen.

Tider och scheman, timmar för arbete och timmar för lek och så vidare, betyder ingenting för Get/Skyttar. De är relativt snabba eftersom de bryr sig och är artiga mot andra. Men stycken av organiserad tid existerar egentligen inte i huvudet på dessa oegennyttiga skapare. Get/Skyttar tycker om att ta en tupplur mellan klockan fyra och sex på morgonen, gå upp och köra i ett sträck från Norrland till Italien och sedan sova tre dagar i ett sträck. Om hon behöver sova så gör hon det. Men den övriga tiden är det förestående projektet, företaget, äventyret mycket viktigare. När det är klart kan de vila. Inte innan.

Med dessa uthålliga innovatörer, vilkas entusiasm för detaljer och invecklade arbeten är oförfärad och vilkas kreativitet är gränslös, finns det alltid en annan strävan i närheten. Den där Get/Skytten som precis byggt färdigt sitt eget tiorumshus från noll och intet, av flaskor som inte kan återvinnas, ska just ge sig av på en studieresa till Tibet. Get/Skytten är outröttligt konstruktiv.

Get/Skytten är också duktig på att avgöra användbarhet. Han eller hon kan direkt berätta om ett nytt ljussystem eller ett par sågbockar tjänar sitt syfte. Dessa personer har ett bra minne för detaljer och slappnar ändå av ibland när det gäller att ta hand om dem. Finslipning är inte Get/Skyttens grej. Han eller hon kommer med glädje att tänka ut intrigen och arbeta fram utanpåverket och till och med ge dig handlingen till din nästa bok, men när det gäller att rätta stavfel vill de att någon annan ska ta över. Fantasi är deras grej.

Ibland, eftersom dessa personer är så uttryckligen tankeorienterade, kommer de fram till opraktiska planer. Det finns inte bara ett oavslutat projekt i denna varelses garderob, där finns tiotals. Vissa planer lyckas helt enkelt inte. Get/Skyttar gråter aldrig över spilld mjölk. De tänker hellre ut någon ny revolutionerande apparat och springer iväg för att samla ihop delar så de kan sätta ihop den.

Kärlek

Underligt förtänksam när det gäller kärleksrelationer passar inte Get/Skytten in i den vanliga brud- eller brudgumskategorin. Get/Skytten måste ha trygghet. Utan den flaxar han med armarna, sprattlar och studsar omkring. Så tills denna person har samlat på sig nog medel och rett ut tillräckligt många vardagliga säkerhetsproblem, kommer han förmodligen inte att ta på sig ansvaret för någon annan. Denna person har ett oberoende drag när det gäller kärlek också och vill inte hållas tillbaka eller begränsas på något sätt. Frihet är nästan lika viktigt som kärlek för Get/Skytten.

Om du älskar en Get/Skytt kommer du säkert att sätta stort värde på honom. Dessa påhittiga, intressanta människor kan alltid skryta med att ha dussintals beundrare. De är för det mesta trogna, eftersom de oftast är för upptagna med sina projekt för att gå på jakt. Dessutom har de tillräckligt mycket att oroa sig över med en person att hjälpa, ta hand om och bli störd av. Du gör honom gladast om du lär dig att ta hand om detaljer som han undviker. Om du förutom detta också lagar mat och städar kan du väldigt snabbt göra dig oumbärlig. Get/Skytten glömmer ibland att äta och smutsig disk är hans eller hennes ständiga sällskap. Gå på tå ofta. Ett geni arbetar.

Passar med

Förhållanden etableras snabbt mellan dig och Katt/Vädur, Katt/Våg och Katt/Vattuman. Gris/Lejon, Gris/Våg och Gris/Vattuman blir utmärkta partners för dig. De uppmuntrar din kreativa sida. För lite mer action, prova en Häst/Vädur. De fyller dig med beundran. En Hund/Tvilling, Hund/Jungfru eller Hund/Fisk kommer att tjata på dig och få dig att ta till spriten. Håll dig undan från Tiger/Tvilling, Buffel/Jungfru och Buffel/Fisk också.

Hem och familj

Om det är möjligt så kommer denna person ständigt välja att bo på landet. Städer, med allt ljud och oväsen, står i vägen för Get/Skyttens lugna centrum. Denna person dras till avskildhet och tystnad. Stjärnklara nätter lugnar honom. Åska och blixtar väcker hans poetiska ande. Get/Skyttar behöver närheten till elementen för att hjälpa dem att hålla elden brinnande, eftersom den släcks av den omänskliga ansträngning som de är så kända för. Get/Skyttens hem kanske inte är så vackert, men det är helt säkert stabilt och bekvämt, och så isolerat som möjligt.

Denna person blir en fantastisk förälder. Han eller hon bryr sig verkligen om barn och är intresserad av vad som får dem att fungera. Get/Skytten tycker om sättet ett barns sinne fungerar på och beundrar barnslig spontanitet och kraft. Get/Skytten, trots hans avancerade kreativa sinne, blir inte en släpphänt förälder. I stället kommer denna persons barn manas att bli artiga och nyfikna. Get/Skytten är emellertid framstegsvänliga. Han eller hon arbetar tillsammans med barnen för att lära dem hantverk eller hjälpa dem med skolprojekt.

Get/Skytte-barnet är inte riktigt med i gruppgemenskapen på grund av sina ovanliga betraktelser. Denna lilla person kan känna sig helt ute en stor del av tiden och lida av ensamhet i en grupp. Föräldrar bör uppmuntra detta barn till kreativa saker; ge honom lektioner och privatlärare där det är möjligt. Det finns ofta äkta genialitet i detta barns sinne. Men osäkerhet är denna gnistas fiende. Allt som stör familjen och föräldrars missämja gör detta känsliga barn upprört. Han eller hon tar åt sig allt och vill hjälpa till att göra det bättre. Skydda detta barn om du kan.

Yrke

Vanliga Getter lider av brist på förutseende. De är den typen av människa som köper en liter mjölk till ett gäng hungriga sexlingar. Men här är Skytten, med sin önskan att förändra framtiden, beaktad av Geten, så Get/Skyttar är ganska försiktiga själar. De är hemkära och trygghetstörstande och därför mindre beroende eller parasitiska än många andra Get-födda. De har en skarp blick för sociala sammanhang. De är ytterst samarbetsvilliga och absolut inte rädda för hårt arbete - på sina egna villkor, naturligtvis. De vet ofta hur de ska få lite pengar att bli mycket.

Get/Skytte-chefen är mycket omtyckt av anställda. Han eller hon kanske blir kritiserad för att inte vara tillräckligt sträng. Men Get/Skytten regerar med vänlighet. Hans befallningar är sockersöta och resultatet är ibland inte så illa. Om han har ett lönande jobb kommer han att vara mycket uppskattad av sina överordnaden. Get/Skyttar är ett bra tillskott på varje kontor. De är bra på jobb som kräver individuella insatser och ger personlig vinning. Get/Skytten bryr sig om vad andra tycker och försöker alltid behaga.

Karriärer som kan passa in i Get/Skyttens liv är: psykiater, försäkringsförsäljare, artist (alla sorter), målare, koreograf, vinodlare, doktor, advokat, missionär, bonde, designer, musiker, lärare, präst, sömmerska, tavelinramare.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |