Get/Skorpion

Genom att kombinera kreativitet med tillit tror man kanske att resultatet skulle bli ett fantastiskt dagdrivargeni. Men Get/Skorpioner är fullt upptagna med att uppfinna och är kanske den minst lata av alla Getter. Icke desto mindre, Get/Skorpioner lever alltid på andra. Det betyder inte att de vägrar arbeta. Långt därifrån. Men deras val av arbete är oföränderligt beroende av struktur som kommer utifrån. De är inte disciplinerade människor. När de väl erkänner detta faktum om sig själva så kan de ta itu med att strukturera upp sina liv genom kraft utifrån. Denna kraft kan ta formen av ett äktenskap, ett företag, ett barn eller två, en kurs eller till och med en älskare.

Men vilken struktur det än är så kan du vara säker på att den inte kommer inifrån Get/Skorpionen själv. Inuti är Get/Skorpionen en sjudande kittel av påfund, nya idéer, intriger, planer och drömmar - några av dem genomförbara och många av dem totalt oanvändbara. Get/Skorpionen är nämligen motsatsen till praktisk. Han är excentrisk och oberäknelig. Han har glimtar av genialitet och är verkligen begåvad när det gäller konstnärliga bemödanden. Men han är också överidealistisk när det gäller hans projekt. Han vill att hans planer följs (av andra naturligtvis) bokstavligt. Han arbetar i stor utsträckning för sin egen vinnings skull. Han vill ha både äran och lönen. Detta gör honom till, trots hans goda avsikter, en aningslös utnyttjare.

Get/Skorpioner är intresserade av absolut allt. De tycker om att känna till alla nyheter och följa med i modet och de följer nya artisters karriärer och liknande. De är även en aning snobbiga intellektuellt sett och de är skräniga och oåterkalleliga besserwissrar. Det finns inget ämne som inte denna person kan utbreda sig över. Du behöver inte prata alls när du är med en Get/Skorpion. Bara sitt där med öronen öppna. De berättar allt du behöver veta och lite till.

För blotta ögat kan denna person verka ömtålig och känslig, som om han eller hon inte skulle överleva en frisk vind. Men inuti det bräckliga, spröda skalet finns en person med en gorillas styrka. De excentriska kläderna och det bisarra sättet är till för att få dig på villospår, för att få dig att tro att det inte alls finns någon Skorpion därinne. Låt dig inte luras. Get/Skorpionen är inte främmande för att använda våld. Han tar sig sällan tid att förstå alternativen. Han vill ha frontalkrockar, annars är han inte intresserad.

Dessutom, under skenet av att vara oreserverat generös, ta upp dåliga relationer och kasta småpengar åt luffare på gatan, är dessa människor lystna efter sista kronan i alla sorters transaktioner. De tycker om att tänka på sig själva som filantropiska. Men de är egentligen ganska oblygt giriga.

Det bra med Get/Skorpionen är hans eller hennes nyfikenhet. Denna person vill lära sig spela piano och dansa tango, rida hästar och programmera datorer. Han är ärligt fascinerad av kulturella händelser och har själv stor talang. Om han kan finna den nödvändiga strukturen så kan hans talanger blomstra. Utan den så kommer han att bli lättsinnig och desillusionerad.

Kärlek

Här finns en av chanserna till struktur utifrån. Ofta hittar Get/Skorpioner en härdad, smartare och starkare partner, som sätter upp diskreta regler och normer så att Get/Skorpionen kan fortsätta med livet. Denna partner kanske inte alls verkar stark, på samma sätt som Get/Skorpionens yttre sken av bräcklighet kan tjäna som skydd för honom eller henne. I själva verket kan denna partner besegra vem som helst hur lätt som helst. Men Get/Skorpionen vill att vi ska tro något annat.

Om du älskar en av dessa personer, förbered dig på ett livslångt kämpande. Get/Skorpioner gillar verkligen en bra strid. De är viljestarka och själviska. De är också fascinerande, intressanta och extremt trogna sin partner. Man vinner ibland och förlorar ibland.

Passar med

Ett fint frändskap finns mellan dig och Gris/Kräftor, Gris/Jungfrur, Gris/Stenbockar och Gris/Fiskar. Satsa på dem. Annars kan du följa din böjelse och slå dig ihop med en Katt/Jungfru, Katt/Stenbock eller Katt/Fisk. Häst/Jungfrun och Häst/Fisken kan båda bilda en harmonisk närhet med din person. Det kan finnas viss fiendskap mellan dig och Buffel/Oxar eller Buffel/Vattumän. Du har också en viss motvilja mot Hund/Lejon och du är inte direkt galen i Tiger/Vattumän heller.

Hem och familj

Interiören i en Get/Skorpions hem är ofta imponerande. Dessa männsikor älskar vackra ting och ringaktar inte lyx. Deras hem är fiffigt inrett och bara en gnutta bohemiskt eller konstnärligt. De är inte så ofta i köket, så den ytan kan vara naken. Men kolla in högen med konsttidningar på det handgjorda kaffebordet, den lilla skulpturen i hörnet, den där etsningen över flygeln. Lycka, inte sant?

Föräldraskap är något som dessa människor hävdar att de är mycket intresserade av. De behöver definitivt den tillgivenhet som de får från barnen och de njuter också av att ge den tillbaka. Men de är inte speciellt kloka när det gäller barnens påhitt. De låter sig själva (och sina gäster) bli nertrampade av barnens robotleksaker och husdjur. Det är ganska rörigt i barnens rum och mamma eller pappa Get/Skorpion skulle till och med tycka om det även om det var värre. De är glada föräldrar. Men lite släpphänta.

Dessa barn är söta och älskar att vara enda barnet. De vill lära sig allt och vill resa och gå på museer och liknande med vuxna. De mår bra av uppmärksamhet från vuxna och blir ett fantastiskt litet sällskap för barnlösa släktingar. Dessa barn behöver en fast hand för att inte bli bortskämda.

Yrke

Med en lämplig utbildning och rätt dos disciplin som barn kan denna person läras upp till ett seriöst yrke som skulptör, läkare, filmklippare, filmregissör eller författare, eller mer än ett av dessa. Get/Skorpionens personlighet kan vara ett fantastiskt trumfkort. Men att få honom eller henne att hålla sig till en konstart tillräckligt länge för att det ska bli något, det är det som är problemet. De fungerar bra på kontor så länge de får all uppmärksamhet.

Som chef är denna person godhjärtad och för det mesta bankrutt - eller åtminstone så säger han att han är det. Get/Skorpioner döljer sin rikedom för sina anställda. Så räkna med att tycka om att jobba för en Get/Skorpion, men förvänta dig inte att bli rik på det. Som anställda arbetar Get/Skorpioner hårt (även dygnet runt om det behövs) på ett planlöst sätt. De får jobbet gjort. De vill ha massor av lovord.

Några bra karriärval för Get/Skorpioner är: sångare, poet, reklamtecknare, målare, skulptör, inredningsarkitekt, frisör, dansinstruktör, psykolog, plastikkirurg, videoregissör.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |