Get/Oxe

Denna person är, omväxlande, en tystlåten nisse, ett flitigt kvickhuvud och en mästerlig drömmare. Stor genialitet besöker ofta personer födda i Get/Oxen. Och, om den hanteras på rätt sätt, kan denna inre glöd av enorm kreativ förmåga ta dem långt både när det gäller världslig och personlig utveckling. Men utan optimala växtförhållanden kommer denna person att tillbringa sitt liv med att vandra omkring, göra projekt halvfärdiga och delvis förverkliga drömmar.

I huvudsak kämpar Get/Oxen hela livet med motstridig, men ändå på något sätt harmonisk, påverkan. Oxen är långsam, men säker. Oxar är jordbundna, hagalna och sensuella. Oxen tycker om ordning och mår bra av en viss enformighet som andra skulle döma ut som monotoni. Men Geten är flyktig, skiftande och oregelbunden. Getter glänser stötvis.

Föreställ dig den viga bergsgeten framdriven av en våldsam kraftansträngning uppför en brant stigning. Ett imponerande hopp tar Geten riskfritt till en otillgänglig bergstopp. Då kommer Oxen. Och vad gör Oxen med den livliga Geten? Han får honom att sitta ner, titta sig omkring, undersöka några vilda blommor på marken, beundra sig själv i en pöl i närheten och kanske till och med slå läger på den bergstoppen tills han får ett nytt infall, som tvingar honom att ta nästa gigantiska kliv.

Get och Oxe kan komplettera varandra. Tröghet och säkerhet fungerar bra tillsammans. Det gör också logik och uppfinnande. Tålamod passar bra med uthållighet. Det finns delar hos denna individ som garanterar oss en fullständigt lugn människa. Och Get/Oxen har verkligen jämnmod.

Bakom kulisserna finns emellertid beslutsamhet som strider mot brist på förutseende, slöhet mot omedgörlighet. Dessa motsatta egenskaper strider oupphörligt. Gång på gång, av konkreta, världsliga orsaker helt klart, invaderas Get/Oxens ande av hans inre motsättningar. Detta gör honom ibland pessimistisk och orolig. Personligheten utvecklar fel av oerhörda proportioner.

Hur passar detta in på Get/Oxens vardagsliv? De får skrämmande anfall av frustration, självtvivel och till och med våldsamhet.

Get/Oxar dras instinktivt till det som är vackert. De har mer djupgående god smak i en klöv än någon annan har i hela kroppen. Normalt sett håller Get/Oxen på med att bygga och skapa och uppfinna och tolka och dekorera. Och, när Get/Oxen inte är aktivt engagerad i sagda aktiviteter, drar sig han eller hon tillbaka från samhället, tar sin tillflykt till lantliga miljöer och förbereder sin nästa geniala handling.

Den osäkra sidan av detta porträtt uppstår bara när Get/Oxen hindras från att genomföra sina fantastiska åtgärder. Ekonomiska faktorer tråkar ut Get/Oxen De är ofta nära nog ur stånd till att förvandla sina kreationer till kontanter. De saknar framåtanda och de blir lätt arga. Om någon skulle så mycket som våga kasta en skugga på deras uppvisning, så kapitulerar Get/Oxen. Sedan kokar de. De ger inte upp. Deras drömmar är fortfarande intakta. Men den störande parten, den som kastar in käppen i Get/Oxens hjul, kommer inte att klara sig ostraffad. Våld är inte alls otänkbart.

Get/Oxar kan inte diskutera sin frustration. De är inte den gnällande "tyck synd om mig" typen. Och de är inte överdrivet vältaliga heller. Så antingen är Get/Oxen lugn eller så är han där ute och slåss. De har sina egna tidsscheman och sin egen personliga estetik. Stör inte någon av dem och Get/Oxen kommer gladeligen att äta ur din hand i resten av sitt liv.

Kärlek

När du hör Get/Oxar prata så kommer du att tro att alla deras "före dettor" (fruar, män, vänner) inte var något annat än tjuvar, slinkor och hallickar. Get/Oxar tycker om att bli älskade - och omhändertagna. Han behöver enorm trygghet och är inte speciellt böjd för att ge samma tillbaka. Han behöver också beröm. Men han kan inte ge mycket av det heller. Get/Oxar måste helt enkelt älskas för den deltidsglädje som de kan ge. De har ingen uthållighet i kärlek. De flyger sin kos vid minsta glömda födelsedag eller bröllopsdag. De fäster stor vikt vid rosor och Alla hjärtans dag. Men de kan mycket väl glömma din katt i kylskåpet över natten. För seriösa partners är Get/Oxar inte så trevliga.

Och Get/Oxar behöver seriösa partners. De fungerar inte i ett par där de måste vara den som bestämmer, ordnar gröt på bordet eller badar barnen. Get/Oxar kan bara skapa. De har inget tidsbegrepp, inget minne av något som är mindre viktigt än partnerns PIN-kod till betalkortet och de vägrar att se varför de skulle ändra sig.

Om du är beredd på att vara stark och tuff och bevaka en förtjusande, men våldsam och knasig människas vardagsliv, spring då ut och fånga dig en Get/Oxe. Det är säkert många av dem som går till spillo. Get/Oxen är en trög beundrare.Vad du ska göra är förmodligen bara att sitta där, se vacker ut och vänta på att upptäckas i en sedan länge död affär.

Passar med

Du tycker om Gris/Fiskar och Häst/Fiskar. Du charmas av Katt/Jungfrur och Katt/Kräftor och hänförs av den kultiverade Gris/Jungfrun. Apa/Stenbockar, Apa/Kräftor, Häst/Stenbockar och Häst/Kräftor gläder dig också. Det säkraste kortet finns bland Apa/Stenbockarna, men de är mycket efterfrågade så du måste skynda dig. Starta inget med Buffel/Lejon eller Hund/Lejon. Håll avståndet till Tiger/Skorpioner och Buffel/Skorpioner och spring när du ser en Hund/Vattuman eller Tiger/Vattuman. Du gillar inte den kosmiska inställningen.

Hem och familj

Hemförhållandena beror på vem Get/Oxen kan lita på. Om familjen är stabil och den centrala nyckelkraften ger en fruktbar och bekväm miljö för dem att utvecklas i, så kommer Get/Oxen att bli en fantastiskt lycklig förälder.

Get/Oxar älskar att leka, att hoppa hit och dit över berg och dal, att busa med sina barn och lära dem att uppskatta livets skönhet. Du kan hitta Get/Oxen i källaren där han formger en fräck ny leksak till barnet eller i köket där han glaserar kakor med perfekta små ansikten, alla olika och var och en precis lik en familjemedlem. Självklart måste du vara beredd på att leksaken kanske inte blir klar förrän barnet är myndigt och de där kakorna kan vara gamla när all fantastisk dekor väl är färdig. Någon måste knuffa Geten uppför källartrappan, eller ut från köket och in i matsalen med efterrätten. När du träffar på denna individ, leta då efter personen som håller piskan bara några centimeter därifrån.

Som barn måste Get/Oxen tålmodigt uppmuntras att plocka undan leksaker, göra läxor, att kolla temperaturen innan han går ut i en iskall värld iklädd endast en t-shirt. En omsorgsfull förälder är att rekommendera. Detta barn kommer naturligtvis att vara charmigt och fantastisk med sina händer. Detta barn behöver disciplin, en fast men kärleksfull hand som inte ger alltför mycket stöd men långsamt, omärkligt lossar på repen som binder barnet till hemmet. Här finns förmodligen någon sorts begåvning. Men den kommer att förbli en lat fånge om den inte får någon näring.

Get/Oxar är ett perfekt tillskott för alla surrogatmammor där ute i världen. Men räkna inte med att denna persons yrkesinriktning tar honom eller henne mycket längre än till ytterdörren. Såvida inte - och detta är avgörande - andra som har observerat genialiteten är villiga att offra sin egen berömmelse, ge upp sin egen personliga ambition för sin skyddslings framgångs skull.

Yrke

Rådet man kan ge till Get/Oxar är enkelt. Det är ingen mening med att låtsas att det går att ändra denna persons lathet utan att använda våld. Mottot "Om det är något du inte känner för att göra, gör det ändå" fungerar inte på en Get/Oxe. Vad fungerar då? Kanske massor av kärlek, värme, mysighet och uthållighet, uppmuntran och blint villkorslöst förtroende för Get/Oxens arbete. Den Get/Oxe som tittar på den där bergstoppen långt därborta när han är femton eller mindre och medvetet tar sig an att besegra den toppen innan han är fyrtio, ligger långt före Get/Oxar som inte tidigt hittar sin uppgift. Get/Oxar måste omge sig själva med rikedom och gillande, bra rådgivare och allierade med stålnerver. Sådant förutseende är, emellertid, inte medfött hos Get/Oxen. Skulle någon kunna vara så snäll och knuffa Get/Oxen ur startblocket?


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |