Get/Lejon

Detta Lejon har en konstnärs flyktiga ande och ambition så det räcker till två Napoleon. Det är just denna blandning av känslighet och beslutsamhet som gör Get/Lejonets häpnadsväckande förmåga, trots ett rörigt uppträdande och allmän galenskap, att komma fram rätt ut i strålkastarljuset. Get/Lejon är välsignade med det enda som de flesta Getter saknar - sunt förnuft.

Självklart är en Get en Get och denna är inget undantag när det gäller att undkomma alla Getters medfödda handikapp, som ofta bär skulden för deras olycka: bristen på förutseende. Geten lever för stunden, i just detta ögonblick, i just denna bråkdelen av en sekund. Därför, om nu hans mål blir verklighet, står han ofta helt enkelt där och ser chanserna försvinna. Getter kan inte hålla fast vid något speciellt länge. Det är nästan som om de inte vill det.

Lejonets begåvning går bra ihop med Getens fantastiskt uppfinningsrika natur. Dessa personer har både den energi och den skärpa som behövs för all sorts konstnärlig strävan. Emellertid så avskyr Get/Lejon kritik och låtsas oftast ignorera den genom att sätta igång och göra om det de blev kritiserade för en gång till. De tvekar inte att utnyttja andra för sin egen vinning och på grund av detta kan de kallas beroende. Deras framgångar är ofta av det slaget som skjuter iväg mot en maktposition eller ryktbarhet genom någon annans arbetsamhet. Det är Getens själva smidighet och Lejonets naturliga glamour som tillåter detta fenomen. Get/Lejonet är aldrig någon arbetsmyra.

Getter svävar alltid däruppe någonstans, en meter ovanför sina huvuden, och ser världen passera revy. Lejon, fast på ett annorlunda, mer arrogant sätt, gör samma sak. Lejon blåser upp sig så mycket att de inte kan se sina egna skor efter ett tag. Det gör att detta blir en berusande kombination, minst sagt. Du kan tycka att denna person är högdragen, till och med reserverad. Ring på två gånger. Och om han inte öppnar, luta dig mot ringklockan.

Opportunism är skrivet över hela detta tecken. Geten är oftast inte riktigt med oss. Men när han är det, är han skärpt och medveten om varje nyans. Lejonet dominerar. Lejonet håller vakt. Lejonet beskyddar. Och när Get-sidan av detta Lejon ger honom signalen att kasta sig över en chans till befordran - arrrrgh! Han är kung i världen.

Emellertid är det så att om han inte använder huvudet för något annat än att sätta hatten på, kan han bli en verkligt kortlivad kung. Get/Lejon måste överlämna beslutsfattandet till kloka män och kvinnor, vars råd de både ska söka och lyssna till. Deras olycksaliga egenskap att glömma bort i morgon kommer alltid att undergräva deras styrka, såvida de inte grundligt och på ett intelligent sätt görs uppmärksamma på de faror som lurar där framme.

Get/Lejon är dumdristiga. De slår ofta ut sig själva som unga när de försöker vinna ökändhet genom att chockera folk som är mer konservativa än de. De är lite arroganta också och deras iver att höra sin egen röst kan sällan dämpas.

Kärlek

Om det finns beroende (och det är det ingen tvekan om att det finns) kommer det att visa sig i Get/Lejonets kärleksliv. Med Lejonet som knuffar på bakifrån har Geten alla möjligheter att erövra en partner. Men Get/Lejonets vilja att få övertaget kommer i allmänhet att göra ett tjutande stopp precis där. Typ "Aha! Nu har jag dig!" Plötsligt lämnar skimret av girighet ögonen och Geten svimmar av och suckar (först svagt), "Ta hand om mig." Get/Lejonet kan ta första steget, men därefter försvinner hjälten, för att ersättas med en ofarlig, men inte desto mindre, försvagande känslomässig parasit.

Get/Lejon är emellertid väldigt attraktiva, så bli inte förvånad om du upptäcker dig vara fäst vid en. Om det är så, få inte panik. Med rätt omvårdnad och utfodring kan din Lejon-födda Get bli allt du önskar dig. Hennes fantasi är stor och dåraktig, hans livssyn allt annat än egennyttig. Ett Get/Lejon är det material du kan forma en stor människa av. Men du måste ordna förvandlingen. Som partner till ett Get/Lejon är du Frankenstein. Ge ditt drömmande monster mycket utrymme - och massor av pengar. Han kommer att ta dig till platser du inte kunnat föreställa dig fanns.

Passar med

Gris/Vädur, Gris/Tvilling, Gris/Skytt och Gris/Stenbock är dina bästa val för långvariga förhållanden. De vet hur de ska beskydda dig diskret, så att du kan gå vidare i dina kreativa ansträngningar. Häst/Våg, Häst/Skytt och Häst/Stenbock älskar dig också. Katt/Stenbock och Katt/Våg dyrkar dig och det är oftast en ömsesidigt. Tiger/Skorpion, Buffel/Oxe, Buffel/Skorpion, Buffel/Vattuman, Hund/Oxe, Hund/Skorpion och Hund/Vattuman är definitivt inte din typ.

Hem och familj

Denna persons hem kan vara beläget på en plats där han eller hon inte växte upp. Get/Lejonet, som rycks med så lätt och är så överilad i sin ungdom, utvandrar ofta eller föredrar åtminstone att bo där hans familj inte bor. Get/Lejon tycker om att skapa sin egen personliga miljö. De trivs inte med att bo på instängda eller traditionella platser. De gillar gott om utrymme. De behöver trygghet i form av bekvämlighet och elegans. De flesta Getter är skickliga med sina händer. De älskar att bygga och forma sin egen omgivning. Deras smak är strängt taget bara deras, igenkännbar bara på sin originalitet.

Get/Lejon-föräldrar är uppriktiga och varmhjärtade mot sin avkomma. Att glädjas åt barn är ingen svårighet för den barnsliga Geten. Och med Lejonet som lägger till kraft, vet denna person hur han ska spara sin släpphänthet till speciella tillfällen.

Get/Lejon-barn är förtjusande. Glada och fantasirika, stolta och ändå självutplånande. Han eller hon behöver utsättas för alla typer av konstnärlighet. Ge ditt Get/Lejon-barn ett dagligt bad i skönhet och dränk honom eller henne i kyssar och smek. Detta ovanliga barn är kul att ha i närheten.

Yrke

Get/Lejonet, liksom de flesta Getter, har verkligen talang för kreativa saker. Han är en mästare på imitationer, poesi, dans och musik. Han kan förmodligen måla och rita också. Dessutom är denna person formbar och anpassar villigt sin stil så att den passar hans publik. Han är energisk. Men han är inte envis.

Som chef kan denna person ryckas med om han inte har en strikt styrelse som håller honom på mattan. Som anställd vill han ha en hög position, men han kommer inte nödvändigtvis behöva ta över hela kontoret. Han behöver rikedom, så han dras till karriärer som utlovar stort byte. Idealet är om denna person arbetar ensam, med bara sina närmaste vänner och släktingar som sporrar honom.

Passande jobb för Get/Lejon är: konstnär (alla typer), tolk, offentlig kändis.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |