Get/Kräfta

Till att börja med, dessa människor är förtjusande. De kombinerar Getens nyckfullt frigörande skratt-per-minut med den stabila, envisa och kärleksfulla Kräftan. Det är en fantastisk kombination. Knasighet och ledning.

Get/Kräftor såras lätt. De vill vara goda medborgare och ta itu med sitt arbete att se till att allt är i ordning och hoppas att alla ska bli lyckliga på köpet. De vill uppriktigt att alla ska ha det bra, vara ärliga och rättvisa. Men Get/Kräftan är alltför naivt enträgna. Han borde veta bättre, han har gått igenom några fruktansvärda besvikelser i sitt liv, men Get/Kräftan insisterar på att fortsätta tro på Tomten. Naturligtvis når han inte trettioårsåldern och fortfarande förväntar sig att Påskharen ska gömma ägg i hans skor. Men praktiskt taget. Get/Kräftan är ett stort barn som älskar att ha kul fångat i en vuxens kropp. Ansvar smyger sig på under dygnets alla vakna timmar. Räkningar och reparationer och lån och försäkringar fördunklar hans stora oskyldiga ögon. "Varför måste jag göra alla dessa tråkiga saker?" klagar Geten inuti denna barnkoloss. "För att du är en stor person nu och du måste tjäna pengar för din familj och sörja för deras utbildning", muttrar en röst från Kräfta-delen av denna individ. De två prioriteterna, fniss och rofferi, krigar konstant inuti denna persons huvudvärk.

Som ett resultat av hans inbyggda Kräft-strävan efter stabilitet, är det högst troligt att denna Get redan i unga år bestämmer sig för att han inte vill ha något att göra med fattigdom. Faktum är att han drömmer om att tjäna massor av pengar. Varför? För att han vill ligga i det fräscht luktande gräset och se molnen sväva förbi. Han är trött. Men han arbetar orubbligt till skymningen på en plan som verkligen kommer att göra klippet. Han är utsliten. Men han kommer ändå att köra hundra mil för att träffa den där killen om en affär, som kan vara den enda killen som kan få Get/Kräftan över toppen. När denna person är fyrtio, är han utmattad av att försöka komma till en punkt i sitt liv där han kan slappna av. Ger han upp? Överlämnar han ratten till någon yngre och slugare än han? Näpp. Han tar livet av sig om han måste, men han satsar allt han har. Så han chansar på ännu en plan och arbetar och trälar och stannar uppe länge medan han misslyckas med den också.

Vad Get/Kräftan vill kunna göra är att leva i lyxens sköte med den han avgudar. Han skulle vilja resa och se saker och lära sig om exotiska länder. Men han kan inte. Han har alltför bråttom att börja jobba.

För Get/Kräftor är maten alltid viktig, liksom sättet den serveras på. Get/Kräftor älskar fester. De tycker om att umgås och äta och dricka för mycket. De får också en kick av att träffa gamla vänner som de kanske inte sett på länge. Get/Kräftor är väldigt sentimentala och orubbligt fästa vid sina vänner. De har oftast många.

Kärlek

Han kanske inte vet så mycket om att skapa en förmögenhet, men Get/Kräftan vet allt om kärlek. Han är hängiven och omtänksam. Och Get/Kräftan är rolig, kul att vara med och ytterst uppfinningsrik när det gäller att hitta på upplivande saker att göra. Han tar med dig på alla de bästa filmerna och teatrarna. Han vill veta vad som händer, vem som vinner en Oscar och vilken stjärna som är på uppgående. Get/Kräftan älskar sin partner djupt och utan förbehåll. De tar känslor på allvar och leker inte med någon annans.

Om du älskar en Get/Kräfta måste du kämpa för att få honom att tro att han är ditt universums centrum, stjärnan i sin egen show och favoriten i ditt sociala umgänge. Denna individ har faktiskt stjärnkvalitet. Men han har också en fantasifull idé om att han är navet i varje hjul i den närmaste omgivningen. "Jag är en konstig tyo" är ett typiskt sätt för Get/Kräftan att uppfatta sig själv på. Så visa honom att han inte är din enda brokiga böjelse, men att hans tillgivenhet är det enda som räknas. Besvarad kärlek är Get/Kräftans speciella område. Han behöver trygghet och han behöver känna sig älskad - nej, dyrkad! Då kan han knuffas ut i världen tidigt så att han får försprång.

Passar med

För de bästa möjligheterna bör du välja mellan Häst/Oxar, Häst/Jungfrur och Häst/Skorpioner. Eller kanske skulle du gilla en Katt/Oxe, Katt/Skorpion eller Katt/Fisk. Om inte, kommer du bra överens med Gris/Oxar, Gris/Jungfrur, Gris/Skorpioner och Gris/Fiskar också. Jaga inte efter Hund/Vädurar, Hund/Vågar eller Hund/Stenbockar. Hunden och du är inte de bästa sängkamrater. Buffel/Vädurar och Buffel/Stenbockar verkar också för stela för din vänliga natur. Och du bör absolut inte försöka för mycket med Tiger/Vågar eller Tiger/Stenbockar.

Hem och familj

Den Get/Kräfta som inte bryr sig hysteriskt mycket om sina syskon, kusiner, fastrar, morbröder och naturligtvis sina barn och deras barn finns inte. Get/Kräftan är nämligen inte speciellt förankrad i denna världen. Han är lite av en svävande ande. Han glömmer bort att komma ihåg att betala hyran. Och han menade det egentligen inte, men han glömde ta hem de där lakanen du behövde för gästerna som kommer i kväll. Men han kom ihåg att ge dig en flaska champagne och några av dina favoritgodsaker. Att ha en familj är att vara ansluten till huvudfåran. Get/Kräftan är beroende av sin familj och dess krav för att hindra honom att flyga iväg från jordens yta.

Hans omgivningar är alltid smakfulla. Get/Kräftan är till och med lite snobbig när det gäller inredningen. Han bryr sig mycket om vad folk tycker om honom. Hans status är något som kan hålla kvar honom på fast mark. Det kan också hans auktoritet. Och se upp för de maktkriser som är medfödda i detta tecken. Get/Kräftan är en riktig dumbom. Hans blotta hud är som finaste sammet och kan inte snuddas vid utan att skadas. Så, eftersom han är en Kräfta och inte något sorglöst tillgjort tecken, när han konfronteras med ett stort problem som verkar vara oproportionerligt för hans ömtålighet, börjar han hävda sig. Det kan kallas översitteri och det är en riktig plåga. Som förälder är Get/Kräftan snäll och kärleksfull, men han måste och har bestämt sig för att vara chef.

Yrke

Get/Kräftor är inte förutseende när det gäller pengar. De älskar att spendera de pengar de har, på flotta gåvor och nöjen till nära och kära och att investera i imponerande bilar. Men de hatar att betala räkningar. De vill inte spara ihop till en tvättmaskin. De vill ha maskinen nu. Så de är mycket förtjusta i alla sorters kredit och kan låna väldigt mycket mer än vad deras ekonomi tillåter.

Om man skulle råda Get/Kräftan till ett yrkesval, skulle det nog bli ett "glamouröst" jobb. Modesamordnare eller reklamskapare eller kändisfrisör duger nog. Men detta råd tas nog emot med ett stön. Get/Kräftor vill inte vara vanliga anställda. De vill vara företagsamma och göra det själva. Självklart har de stora svårigheter med att organisera sitt eget företag eller sin egen affär, eftersom de avskyr att planera längre än till slutet av nästa vecka och kan få in ett parti champagne när de skulle behöva skruvar och bultar. Så kanske är det mer realistiskt att erbjuda Get/Kräftan mer fria val som romanförfattare, journalist, filmstjärna eller storpamp.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |