Get/Jungfru

Kombinationen av Jungfruns renhet och upprymdhet med Getens beroende och kärlek till lyx blir en ganska osäker personlighet. Denna persons robusta Jungfru-sida vill ge intryck av att vara en seriös och effektiv arbetare. Han stöttar upp sin image så att han bättre ska kunna tro på sig själv. Men den slöhetsälskande Geten kommer ständigt framhoppande och välter Jungfruns stelhet över ända. Vad man får då är en person med väldigt starka åsikter som är lättpåverkad och ett offer för de som är listigare och mindre lättlurade än han själv.

Get/Jungfrur kommenterar absolut allt som de träffar på. "Det är fruktansvärt varmt här. Tavlorna hänger snett. Bilen spyr ut alldeles för mycket avgaser för min smak. Den frisyren ser hemsk ut på dig. Varför har du sådana skor? De får dina ben att se feta ut." Och så vidare.

Ibland kan emellertid deras pladder vara trevligt. Om de känner sig osäkra så är det mindre troligt att de hånar. Dessa människor måste beta på bördiga fält, ha fasta jobb och beskyddas - både privat, av en stark partner eller familj, och offentligt, av systemet.

Denna individ är också van att visa sig på styva linan. Han är inte så mycket av en clown som han är en aning snorkig och besserwisser pedantisk. När du väl har blivit hans vän inser du naturligtvis att alla de där tjusiga antikviteterna och exotiska kläderna bara är samma sak återigen. Get/Jungfrun är osäker. Att stoltsera med kläder och name-dropping är bara två av de otaliga sätt han eller hon försöker att skydda sig själv på, från de som är starkare eller mer uppseendeväckande.

Denna person är faktiskt ett original. Idealet är att han eller hon bor i en lantligt mysig miljö som någon annan har betalat. I bästa fall är Get/Jungfrun bara skyldig att göra sitt jobb och komma hem för att lägga upp fötterna och njuta. Han är inte bara underlig och även en smula knäpp, han är i regel ovanligt begåvad för det jobb han har valt. Han lägger ner ton av fantasi på vad han än är anställd för och det tröttar verkligen ut honom. Denna person är inte hälften så stark som han ser ut.

Det finns mycket fingerfärdighet hos Get/Jungfrun. Du kan hitta dem uppe hela natten för att göra färdigt den nya klädseln till deras tvåmanssoffa, eller klä julgranen med prydnader de samlat på sig under trettio år, balanserande på stegar och riskerande livet så att resultatet ska bli estetiskt perfekt. Get/Jungfrur är pedantiska och konstnärliga. De trivs bäst och känner sig bekvämast i sina hem och ateljéer. Samhällets krav är nästan för mycket för deras späda nervösa konstruktion. Den stora stygga världen gör dessa människor vresiga.

Med Jungfruns skarpt skurna tydlighet och Getens böjelse för pessimism kommer denna person att få det ganska jobbigt i sin kamp mot negativism och fördomar i sitt liv. Han undrar varför inte alla kan se det han ser. Denna individ är ett offer för sin egen påtagliga mottaglighet. Han gör bäst i att försöka hitta ett säkert område för sin strävan och en förståndig partner från första början.

Kärlek

Det perfekta kärlekslivet för en Get/Jungfru är ett parförhållande. Men Get/Jungfrun, med sin tendens till högdragenhet och buttra personliga åsikter, håller inte alltid fast vid sådana relationer speciellt länge. Han är nyckfyll och fladdrar från nyck till nyck med en självsäkerhet som får omkull den mest skarpsynta beundrare. Denna person måste förnedra sig för att acceptera sin riktiga beroende natur innan han verkligen kan finna lycka i ett långvarigt förhållande eller äktenskap.

Om du är partner till en av dessa känsligt avvägda individer, bör du vara bestämd och säker på dig själv innan du tar på dig någon större känslomässig investering. Get/Jungfruns osäkerhet är sådan att utan att ens mena det, kan han eller hon underminera vänners och partners förtroende. Get/Jungfrun kritiserar sin partner på ett ogillande sätt. Partnern tvivlar sedan på sig själv, vilket får Get/Jungfrun att känna sig ännu mindre säker. Hans barrikad av styrka, hans starka och stadiga partner, har vacklat. Avdelningen för onda cirklar. Se upp.

Passar med

Oxar, Kräftor, Skorpioner och Stenbockar tilltalar ditt sinne för nytta i kärlekssituationer. Dina bästa val kommer från Katter och Grisar födda i ovanstående tecken. Du hittar också effektiva partners i Häst/Kräftor och Häst/Skorpioner. Du avråds från Buffel/Tvillingar, Buffel/Skyttar, Buffel/Fiskar, Hund/Fiskar, Hund/Skyttar och Hund/Tvillingar. En Tiger/Fisk kan förföra dig, men ditt tålamod tar snart slut. De kan inte skydda dig tillräckligt bra. Och de låter dig inte organisera dem.

Hem och familj

Get/Jungfruns hem är inrett på ett smakfullt och personligt sätt. Han eller hon föredrar eleganta tyger - vackra sammetsgardiner och damastdukar både glädjer och lugnar Get/Jungfrun. Han vill ta emot folk med stil och är ofta en fantastisk värd.

Som förälder kommer denna person att vackla mellan kaxighet och total släpphänthet mot barnen. Han tycker inte om att ordna trygghet för andra. Att vara familjeförsörjare är väldigt tufft för Get/Jungfrun och i det långa loppet tar det sin tribut i stabilitet. Han har, naturligtvis, en speciell begåvning för att relatera till barn eftersom han själv är något av ett barn. Vissa Get/Jungfrur varken gifter sig eller skaffar barn, men har ett nära förhållande med sina åldrande föräldrar, som är en bekväm snuttefilt.

Get/Jungfru-barnet är förtjusande tillgivet och villigt att utföra och delta i alla barnsliga, poetiska och romantiska ting. Faktum är att barndomen är det bästa stället för Get/Jungfrun att glänsa. Så länge de har en stimulerande miljö, känner sig dessa barn bra. Be dem inte att vara i världsklass. Ge dem massor av konstnärliga chanser. Du kommer inte att bli besviken.

Yrke

På egen hand kommer Get/Jungfrun att dras till stadiga jobb och yrken. Han kommunicerar bra och är ofta engegerad i en karriär som innebär att tala inför grupp. Get/Jungfrun är en blint fördomsfull person vars åsikter i allt väsentligt är hans egna. Han kan fungera bra i arbeten där han är uppskattad för sin ovanliga livsåskådning och sin förmåga att arbeta dygnet runt för att förbättra systemet.

Som chef är denna person hopplös. Han är antingen butter och sarkastisk eller så är han som smält vax i händerna på sina anställda. Han är emellertid en entusiastisk anställd som söker gillande genom hårt arbete och användning av sin egen särprägel i områden av personligt intresse.

Några yrken som passar för denna individ är: sociolog, dekoratör, barnmorska, trädgårdsarkitekt.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |