Get/Fisk

Denna person, en kombination av de två mest känsliga och kännande tecknen från båda zodiakerna, kan man kalla ett enda stort medvetande. Denna individs känslighet kommer först. Resten - begåvningen, förmågan att använda sin talang, kärleken och själen - kommer senare. Man skulle kunna tro att en person född i dessa tecken är så extremt överkänslig att han eller hon är fullkomligt värdelös i den riktiga världen. Detta är totalt osant. Get/Fiskar är några av de mest mäktiga Fiskarna.

Anledningen till detta? Jo, med Geten som partner, den beroende, oberäkneliga, sensuella, smakfulla och oförargliga Geten, kan Fisken äntligen simma obehindrat i valfri riktning. Ingen strängare påverkan försöker sätta oönskade gränser för honom. Om Fisken känner för att sjunga falskt, så sjunger Geten gladeligen med i samma tonart.

Så Get/Fisken är ett bra äktenskap mellan två väldigt känsliga tecken. Vad kan de göra med alla sina känslor? Hur kan de lyckas tämja denna flyktighet till en hanterbar form? Det är lätt. De gör det inte. Fiskar tycker inte om mallar. Det gör inte Geten heller. Som ett lag avskaffar de dem. De irrar omkring och snirklar sig fram och klättrar och faller och går nyckfullt fram och tillbaka och in och ut - men aldrig meningslöst. Get/Fiskar är levande antenner. De tar till sig allt de hör och ser. De minns detaljer som färg och struktur. De kommer ihåg platser och registrerar storlekar och former. Get/Fiskar är artister av den högre klassen. De glufsar i sig, tänker och ger ifrån sig känslor.

Hur passar detta in i vardagen? Det gör det inte. Glöm det vardagliga livet. Get/Fisken är en vagabond. Han eller hon är egentligen inte intresserad av rutiner eller upprepning av erfarenheter. Deras primära mål är att klara sig tills nästa upplevelse sköjer över dem. Deras måltider kan vara lätta mellanmål eller gourmetmiddagar. Deras hår kanske glöms att borstas eller så är det elegant uppsatt. Deras kläder är antingen fantastiska eller sjaskiga. I vilket fall som helst, det spelar ingen roll för Get/Fisken. De föraktar kritik och beskäftighet. De lever sina liv precis som det passar dem. Och om du inte gillar det så kan du gå.

Förstå det hela rätt. Get/Fisken är allt annat än olydig. För att det ska finnas olydnad måste det ha funnits lydnad. Inte för Get/Fisken. Han har aldrig tagit till sig dumma vanor, utan har följt med folkmassan. Han är inte rebellisk eftersom han inte ägnat någon uppmärksamhet åt regler överhuvudtaget. Get/Fisken är en riktig outsider.

Och Geten då? Vem kommer han eller hon att förlita sig på? Fisken såklart. I Fiskens vatten är inte Geten längre att betrakta som en parasit utan en välkommen gäst. Här existerar symbios i sin renaste form.

Kärlek

Kärlek och Get/Fisken... låt oss bara säga att om Get/Fisken blir kär är det extremt svårt för honom eller henne att sluta vara kär igen. Många gånger, eftersom det råder en viss skillnad som faller sig naturlig på grund av det psykiska avståndet mellan Get/Fisken och hans likar, kommer denna person att kunna undvika långvariga förvecklingar. Ändå, för att behålla spänningen i tävlingen, kommer han eller hon vid något tillfälle självklart vilja gå helt upp i någon annan. Hans eller hennes val kommer förmodligen att falla på en tuff person som guidar och reglerar Get/Fiskens liv/karriär/duschande/måltider och så vidare. Get/Fisken är en passionerad själ vars förmåga att älska får böcker skrivna om sig. Men denna person kommer inte ens att försöka vara trogen. "Vad är trohet?" kommer han eller hon att hoppa ner från ett moln för att fråga. Äsch, glöm det.

Om du skulle vara den utvalda personen eller önska att du var tillsammans med denna tentakelförsedda hög av mänsklig lackmus, bör du vara typen som tar över. Till och med de hårdaste tyranner har problem med att tämja Get/Fiskar. De förstår inte tidtabeller. De har inga rutiner förutom sina egna att hålla fast vid. Tid betyder inget för en Get/Fisk, eller åtminstone inget som vi någonsin hört talas om. Så om du är attraherad av denna underbara galning, bind inte fast honom. Pjoska med honom. Vem vet, kanske är det Michelangelo du har att göra med.

Passar med

En riktig Katt-älskare är du! Chansa på en sort som passar dig, som Katt/Oxe, Katt/Kräfta, Katt/Skorpion eller Katt/Stenbock. De ger dig bra, trygg avkastning på din charm. Häst/Oxe, Häst/Kräfta, Häst/Skorpion och Häst/Stenbock ger dig kärlek och romantik. En Gris/Oxe, Gris/Skorpion eller Gris/Stenbock kan också göra dig lycklig. Och allt roligt du kan ha med en känslig Get/Skorpion är inte ens tryckbart. Undvik Buffel/Vädurar, Buffel/Tvillingar och Buffel/Jungfrur. Det är för ditt eget bästa. Hund/Jungfrun kan inte hantera dig överhuvudtaget.

Hem och familj

Om Get/Fisken någonsin kommer så här långt, om han eller hon verkligen slår sig till ro med ett liv av familj och hushåll, kommer han eller hon att frodas i lyxiga och vackra omgivningar. Denna person är också ofta händig med verktyg och kan komma på effektiva ljuseffekter och planera intressanta rum. Konstnärligheten, som de är kända för, gör att Get/Fisken kan använda sina talanger överallt. Möblemanget kommer förmodligen inte att vara alltför praktiskt. Get/Fisken kommer att ha nytta av organisatorisk assistans från en mer materiellt sinnad partner. Han eller hon älskar att ha mängder av fantastiska, dramatiska kläder.

Denna person kommer att uthärda sina barn och helt klart älska dem vansinnigt mycket. Han eller hon kommer emellertid lätt att bli uppretad av deras ofta förekommande barnsliga störande avbrott och brist på sunt förnuft. Get/Fisken är som alla andra i detta fall, han ser sina egna fel först i andra. Men för denna extremt konstnärliga själ är störningar och oljud verkligen för mycket att stå ut med. Get/Fiskar bör skyddas från sin avkomma. Och tvärtom!

Om du funderar på att skaffa dig ett Get/Fisk-barn, förbered ditt liv på att välkomna en oerhört odisciplinerad - inte nödvändigtvis häftig eller våldsam - person. Detta barn är häpnadsväckande och så dragen till kreativa saker och naturlig att det fascinerar dig. Han behöver tunnland av bekväm betesmark och simområden. Flytta till landet och köp ett stort hus, med ett rum bara för detta konstnärliga underbarn. Släpp sedan lös honom eller henne med en låda målarfärger eller ett i bibliotek fullt av poesi. Du kommer inte att ångra dig.

Yrke

De bästa jobben för denna person är de som tillåter resor och kräver kreativitet. Denna person behöver röra sig fritt. Han eller hon vill också undvika rutin och skulle föredra att inte sitta i städkommittéen. Att hitta en karriär för denna konstorienterade själ är inte lätt gjort. För det mesta, om han eller hon tidigt blir styrd eller till och med, i unga år, uppskattad av en större artist, kommer problemet med att välja jobba att lösa sig självt. Denna person vill använda sin begåvning, är en verkligt driftig artist och om han eller hon inte ger vika för ett otäckt drag av pessimism så kommer allt att gå väl.

Get/Fisk-chefen är en riktig profet. När han eller hon flyter omkring på ett moln är deras överblick över vad som händer både upphöjd och skicklig. Get/Fiskar har förmågan att fylla auktoritära positioner. De hanterar folk på ett utmärkt sätt. Denna person blir emellertid inte en stabil och arbetsorienterad kontors- eller fabriksanställd. Get/Fisken passar bäst på ett jobb som tillåter en viss kontakt med människor, men mest av allt plats att röra sig på, både bildligt och bokstavligt.

Några passande karriärer är: konstnär (alla typer), musiker (alla typer), hantverkare (alla typer), kostymdesigner, makeup-artist, scenograf, frisör, sömmerska, författare (alla typer).


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |