Drake/Fisk

Fisken som är född i Drakens år bryr sig väldigt mycket om sitt eget framåtskridande. Denna person behöver känna att han eller hon utvecklas. Att stå still gör honom nervös och lättretlig. Så när han inte utvecklas, om han inte rör sig framåt, då reser han. En sak är säker, Drake/Fisken håller sig i rörelse. Han kanske springer eller går, simmar eller åker tåg, men Drake/Fisken rör på sig.

Från Fisk-sidan av sin natur får denna person perspektiv. För en Drake, som vet bättre än någon annan hur man skryter sig fram till första plats, är Fiskens ljumma vatten en välsignelse. Fisken kyler ner Drakens överdrivna begeistring och dämpar hans eld till pyrande glöd. I vissa fall kan Fisken sakta ner Draken för mycket och det gröna, fjälliga monstret blir en tilldragande, men roderlös, varelse, en skugga av sitt Drak-jag. Detta tillstånd kan vara farligt för Drake/Fiskens välbefinnande, eftersom dämpade Drak-andar kan öka på Fiskens "bryr sig inte ett dugg"-attityd.

Vad som bör betonas för Drake/Fiskens skull är självdisciplin och uthållighet. Båda dessa tecken är svunna mästare i att smita från träningar. Denna person kommer helt säkert att försöka komma undan träning och repetition. Drake/Fisken tror han kan tillräckligt mycket redan och om andra bad honom om råd, så skulle mycket mer kunna åstadkommas på kortare tid. Så varför hänga kvar och bli uttråkad?

Det är här skon klämmer. Drake/Fiskar tror alltid att de vet bäst. De tränger sig på i nästan alla situationer som de hamnar i och gör precis som de vill. De kanske tror att de gör det för något ideals skull. Men de skänker inte en tanke på om resten av oss tycker likadant. När det gäller andra teckenkombinationer med Draken, som drar och skjuter och tar över, kan man säga ifrån. "Gå tillbaka till din grotta, Drake, och vänta tills vi ropar på dig." Men det är väldigt svårt att skälla ut en Drake/Fisk. Han är självupptagen och defensiv till det yttersta. Han är osäker på sig själv och kan kompensera genom att skapa känslomässiga stormar, från vilka tårarna kan släcka själva solen.

Denna person spinner ett nät av charm, så tilldragande och övertygande att till och med han själv tror på det. Han eller hon kommer att ligga på så hårt med en idé eller plan att du omöjligt kan tvivla på dess genomförbarhet. Drake/Fiskar känner inte till halvmesyrer. Han eller hon kommer att göra allt. Sedan, en dag, ser du honom på gatan och säger, "Hej Drake/Fisk, gamle vän, hur går det med företaget du startade?" eller "Hur går det med höghuset på bakgården?". Drake/Fisken reser sig i all sin längd och tittar föraktfullt neråt. "Vilket av dem menar du?" undrar han.

Det som är så spännande med denna individ är hans eller hennes charm och goda hälsa. Drake/Fisken kan vara dryg och lite för djärv ibland, men det riktiga Fisk-jaget, det frånvarande uttrycket i ögonen, skratten och skämten och fnittret och lustigheterna - det är vad som gör Drake/Fisken så rolig att vara i närheten av. Han har alltid en kvickhet på lager. Hon är alltid på gång att rusa iväg på sin joggingtur och sedan till hälsoklubben och efter det till den vegetariska restaurangen i ett svep. Drake/Fiskar är (när de inte brer på för tjockt) ett förtjusande sällskap.

Men de är inte i världsklass. De kan leva lyckligt i bakgrunden när de väl förstått att höghus på bakgården är opraktiskt och överdrivet. De kan lita på rådgivare och leva på att dela ut leenden till folk som älskar deras avslappnade stil. Drake/Fiskar är snarstuckna och trätgiriga, tills de slutligen slutar försöka att visa vad de duger till. Då blir de effektiva i sitt valda yrke, går på i de gamla spåren och glider långsamt runt hela dagarna och drömmer om vad de ska göra till middag.

Kärlek

Drake/Fisken är inte beständig i sin kärlek. Väldigt ofta föds dessa människor förkrossande attraktiva. De har det inte lätt när de växer upp med sin skönhet, eftersom deras egon behöver kuvas en smula redan från början. Så skönheten föder egot och tvärtom. Men, och detta är väldigt stort men, Drakar, speciellt Drake/Fiskar är enormt sentimentala. De kanske hänger sig åt äventyr på sexuellt äventyr och kastar sig in i det mest röriga av känslomässigt kaos. Uppbrott och försoningar i massor kryddar deras dagböcker. Men de återvänder alltid till platsen för sina känslomässiga brott. När en Drake/Fisk en gång har älskat, så älskar han eller hon för alltid. Känslosamhet är denna persons mest kraftfulla kvalitet. Tack vare den så förlåter han och ursäktar och fortsätter älska - och glömmer aldrig de bra stunderna.

Om du är betagen i en Drake/Fisks list så behöver du några goda råd. Först av allt, tjata aldrig på dem. Att lirka med dem är den metod som fungerar bäst på en Drake/Fisk. De älskar att bli trugade. Var så mycket av en "på" person som du kan, skratta åt deras skämt och tala om för dem hur festliga de är, men bli inte totalt förhäxad av dem. När de rycks med av sin egen märkvärdighet måste du (av alla människor) hålla båda fötterna på jorden. Hemligheten är att inte visa det.

Passar med

Apa/Oxen, Apa/Kräftan, Apa/Skorpionen och Apa/Stenbocken ger dig beundran. Kärlek kommer från Tiger/Oxen, Tiger/Kräftan, Tiger/Vågen och Tiger/Skorpionen. Och så finns där ju naturligtvis Orm/Oxen och Orm/Skorpionen som blir galna i dig. Icke att förglömma, både Råtta/Skorpionen och Råtta/Stenbocken avgudar dig också. Du får inte mycket applåder från Katt/Tvillingen eller Katt/Jungfrun, som är rädda för din obetänksamhet. Hund/Jungfrun och Hund/Skytten uppskattar dig inte heller speciellt mycket. Tyvärr! Gris/Jungfrun och Buffel/Skytten tycker att du är absurd.

Hem och familj

Drake/Fisken är ingen husmor. Han eller hon är fullt nöjd med att bo i en anspråkslös, men anständig, miljö. Området som intresserar denna person finns någon annanstans, utanför hemmet, ute i världen. Drake/Fisken är omåttligt idealistisk och kan ödsla bort hela sitt liv med att drömma om ett eget ställe i solen. Men för tillfället är han i Grekland med en vän som har ett hus på en ö. Stackars gamla Drake/Fisk, ibland väntar han så länge innan han ger sig efter det han drömmer om att det blir för sent. Men det är inget att bry sig om, han brydde sig egentligen inte så mycket.

Som förälder älskar denna person att ha roligt. Drake/Fisken tycker om barn och deras rackartyg skänker honom stort nöje. Eftersom han med glädje tar på sig ledarrollen i en grupp och sällan når toppen i vuxenlivet, så är föräldraskap en fantastisk ventil för denna individ. Han måste vara försiktig så han inte lämnar fritt spelrum åt barnen och deras vilda planer. Men annars kan han vara en kärleksfull och mycket tillgiven förälder.

Drake/Fisk-barnet är inte lätt att uppfostra. Han eller hon är omväxlande entusiastisk och nonchalant. Detta barn verkar veta vad det vill ha, åtminstone muntligt. Han eller hon är intensiv och har en stark vilja. Men att få som de vill är nästan det värsta som kan hända för dessa små Drak/Fiskar. I stället måste de tålmodigt och försiktigt guidas. Låt dem inte på egen hand bestämma för sig själva, de kan inte alltid hålla en rak kurs. Om du försummar dem kommer de aldrig att förlåta dig.

Yrke

Vill Drake/Fisken verkligen ha ett yrke? Det är frågan. Det låter verkligen vansinnigt i en värld som drunknar i ambitionens och framgångens läror, men Drake/Fiskar skulle hellre luta sig tillbaka och titta på paraden som går förbi. De tycker om aktivitet. De är inga lata människor. Men det finns något verklighetsfrämmande hos denna person. Något oengagerat. Hans eller hennes bästa chans är ett självständigt jobb, men då behöver de någon som bevakar och guidar dem.

Det är meningslöst att prata om denna person som chef. Han kan bli chef genom arv eller en lyckträff, men trots att han kan vara dominant, så är det svårt att föreställa sig att han verkligen vill ha högsta hönsets jobb. För mycket hård kritik. Naturligtvis kan Drake/Fisken vara en vanlig anställd. Men han eller hon vill ha ett jobb som ger honom andrum och inte alltför mycket styrning på en gång.

Karriärer som kan behaga Drake/Fisken är: filosof, professor, fotograf, producent, kameraman, författare, språkforskare, roadie, handelsresande, cirkusartist.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |