Buffel/Vattuman

En självständig och kärleksfull översittare, den Vattuman som är född i Buffelns år är förutbestämd till ett livslångt knogande och kämpande i uppförsbacke mot sin egen ovilja att anpassa sig. Buffeln tror alltid att vägen till lyckan går genom att ta avstånd från populära aktiviteter. Bufflar vill vara ifred ute på landet någonstans. Vattumannen är mer förbindlig, utåtriktad, flexibel och mindre tundralik än Buffeln. Denna kombination kan vara besvärlig.

I grund och botten kommer Buffeln inte överens med sin koketta Vattuman-sida. Och Vattumannen? Han ger sjutton i vilket. Vattumannen är en fantasifigur som inte är av denna världen, vars ande är nästan lika enastående tänjbar som Buffelns är strikt. Den kyliga Vattumannen som aldrig går vilse i futtiga känslor, konfronteras här plötsligt av sin egen benägenhet för trångsynthet och överkonservatism. Resultatet? Gnällighet. Humörsvängningar. Undertryckt ilska. Bitterhet. Låtsad apati för nästan allt och alla. Intrycket blir då en våldsamt produktiv person som inte verkar bry sig ett dugg. Hans "passar det inte så kan du gå" attityd finns väldigt nära den hetsiga ytan. Denna person kan inte dölja sin stridslystnad.

Vad som räddar denna varelse från att koka alltför länge i sin bittra saft är ett knivskarpt sinne för humor. Buffel/Vattumannen är en fantastisk historieberättare, en bedövande aktör och ett hysteriskt roligt sällskap. Han drar nytta av ett utmärkt minne för detaljer och kan fånga din uppmärksamhet i timmar med en enda anekdot om kusinen från Säffle som cyklar på en enhjuling. Vanligtvis urtråkiga historier blir guldkorn från Tusen och en natt. När Buffelns vältalighet möter Vattumannens originalitet blir resultatet Scheherazade.

Vattumannen drar även nytta av Buffelns arbetsmoral. Vattumän längtar efter frihet och strövar omkring och drömmer om det odrömda. Denna person kommer aldrig att sluta jobba förrän han eller hon faller ihop. Arbete, oberoende av hur otacksamt och rutinmässigt det är, representerar frälsning för Buffel/Vattumannen. Arbete hindrar en från att flyga alltför nära solen.

Buffel/Vattumannen bekymrar sig inte över socialt godkännande. Han bryr sig ändå inte om vad andra, lägre stående varelser, tycker. Denna person går sina egna vägar i livet, sakta men säkert, medan han eller hon håller den pigga Vattumannens hjärna fullt sysselsatt och aldrig minskar ner på det hårda arbetet. Självklart blir människor retade av denna persons råa beslutsamhet. Men eftersom de nästan aldrig är lika plikttrogna och arbetssamma som han, måste de erkänna Buffel/Vattumannen som segrare.

Trots Buffel/Vattumannens häpnadsväckande talang för arbete, kommer han eller hon att förvåna dig genom att visa upp en fånig sida. Buffel/Vattumannen älskar att ha kul. Han eller hon lagar mat och dekorerar och klär julgranen till fyra på morgonen för det allmänna godas skull. Den självuppoffrande person som han eller hon är, fastän det inte betyder så mycket för världen i stort, kommer att liva upp många fester och fylla många små hjärtan med glädje. Buffel/Vattumannens fantasi när det gäller överraskningar och godbitar är enorm och generös.

Kärlek

Buffel/Vattumannen har ett svårt privatliv. Först och främst, eftersom han är en Vattuman behöver han bli stimulerad och blir lätt uttråkad. För det andra sticker den hemmakära Buffeln ut hakan och säger: "Jag vill slå mig till ro. Jag är trött på att känna mig så otrygg. Trist att du behöver intellektuell insikt. Jag vill ha ett hem." Så de skaffar ett hem och kanske ett barn eller två. Men innan man vet ordet av så är stimulans det enda de kan tänka på igen. Buffel/Vattumannens med- och motgångar är storslagna. Och han verkar inte bry sig. Han verkar kunna leva utan mycket sex och kan dränka sina sorger eller sin ånger, vilka de än kan vara, i arbete.

Om du är attraherad av en av dessa utomordentliga människor måste du först av allt förstå att det inte spelar någon som helst roll hur du räknar, du kommer aldrig att ta förstaplatsen före Buffel/Vattumannens barn eller arbete. Denna person är hängiven sin familj och är även en arbetsnarkoman. Sex och kärlek, ömhet och romantik är sekundära för denna person välbefinnande. Han eller hon kommer att ha förhållanden och vara en skicklig älskare. Men de är inte känslosamma. De avskyr sockersött kyssande och smekande och har inte tid för Alla hjärtans dag.

Passar med

Du är tokig i Ormar. Deras stil gör dig galen av begär. Håll dig till Orm/Vädur, Orm/Tvilling, Orm/Våg eller Orm/Skytt. De står troligtvis ut med dig. Tupp/Tvilling, Tupp/Våg och Tupp/Skytt lockar dig också. Du dras till deras uppriktiga, öppna sätt. Drake/Oxe, Drake/Lejon och Drake/Skorpion kräver alldeles för mycket av ditt tålamod. Tiger/Oxe och Tiger/Lejon tänder dig inte. Get/Lejon och Get/Skorpion är inte heller bra. Och befatta dig inte med en Apa/Skorpion eller Häst/Oxe.

Hem och familj

Buffel/Vattumannens hem är bekvämt möblerat. Eftersom de är traditionalister och älskar konst, äger de kvalitetsföremål och bryr sig väldigt mycket om sådana föremåls skötsel. De är inte flärdfulla människor, så inredningen är måttfull men ändå välkomnande. Det kan finnas insydda guldmynt i den gröna sammetsfåtöljen, så lägg märke till klumparna under sitsen. Buffel/Vattumän är sluga när det gäller pengar och vet att behålla det de tjänar. Mellan intjänandets svett och handlarens hand sträcker sig en evighet. Deras pengamotto: "Du har dem. Behåll dem."

Buffel/Vattumän blir fantastiska föräldrar. De vet hur man tillåter uppfinningsrikedom och fantasi hos sina barn och de har ändå alltid de mest väluppfostrade och trevliga barnen. Buffel/Vattumannen har behov av barns sällskap och små barn älskar dem tillbaka. De har en känsla för hur man lär barn samtidigt som man förtjusar dem. De skämmer bort dem, men de får dem att lyda. Det är mirakulöst, det sättet som Buffel/Vattumannen kan hantera barn på. Att inte ha barn vore en fruktansvärd skam för denna kärleksfulla, omtänksamma, rara föräldratyp.

Buffel/Vattuman-barnet verkar drömskt och idealistiskt. Han eller hon är naturligtvis pratsam, men bara under historieberättande. Annars är han inte så vansinnigt meddelsam. Denna rackarunge bör erbjudas massor av trygghet. Han reagerar inte bra på hastiga förändringar i personalen i hemmet. Han älskar skådespel och tycker om att tas med på shower och teater. Försök inte tvinga in honom eller henne i grupper. Dessa människor fungerar inte bra i hierarkier.

Yrke

Buffel/Vattumän är väldigt händiga personer. De kan laga allt, bygga allt och är dessutom uppfinningsrika. Eftersom han eller hon också är förståndig och praktisk, är det få arbeten de inte kan ta på sig och prestera bra i. Buffel/Vattumannen är noggrann och hederlig. Han eller hon tycker om höga löner och kan hålla fast vid rutiner. Dessa människor är socialt medvetna också. De brukar ofta arbeta för mänsklighetens bästa i internationella organisationer och stiftelser.

Buffel/Vattuman-chefen säger man inte emot. Du arbetar för honom. Han bestämmer. Du får din lön och behåller dina åsikter för dig själv. Om han tycker om dig har du fått en vän (och bankir) för livet. Men om han inte tycker om dig, packa ihop. Du kommer aldrig att tränga igenom deras järnridå av förakt. Som en anställd kommer denna person att utföra sina plikter med yttersta skicklighet och uthållighet. Han eller hon är långsam. Och han eller hon ger i stort sett sjutton i vad du tycker. Men arbetet blir gjort - och det blir bättre än om du hade gjort det själv. Om du har anställt en sådan här person, ge honom fria tyglar i jobbet. Du kan inte tala om för honom hur han ska göra något. Han vet alltid bäst.

Några jobb för detta monster av flit: lantbrukare, båtbyggare, möbelsnickare, förskollärare, sjukgymnast, TV-reparatör, professor, rådgivare, aktivist.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |