Buffel/Våg

Skönheten och Odjuret. Denna person är full av motsägelser. Varje detalj måste vara perfekt, varje linje rak och varje brist dold. Svaghet måste drivas ut. Lättja utrotas. Trots detta sken av felfrihet gömmer Buffel/Vågen en hemlighet. På ytan är Buffel/Vågen effektivitet, styrka och säkerhet. Under ytan är det som en myrstack av stridande känslor.

Renhet tilltalar denna person. Han hävdar att han inte vill ha det rörigt omkring sig. Han bedyrar att han behöver lugn och ro och inte kan leva i kaos. Ändå blir alltid Buffel/Vågen inblandad i känslomässigt krångel. Trots att de verkar stå över allt sådant har de lösa förbindelser. De söker sig till galenskap. De dras till komplexitet.

Faktum är att Buffel/Vågar är vänliga personer. De är beroende av skönhet och kan inte stå emot denna böjelse. Deras dröm är det perfekta livet. Rena, väluppfostrade barn och husdjur. Vackra omgivningar. Vacker musik som spelas i bakgrunden. Överdådig mat, antika middagsbord som flödar över, en känslig fascinerande man som gör Buffel/Vågen stolt i det stora hela och till och med ingifta släktingar som uppför sig ordentligt. Men Buffel/Vågar är för intelligenta. De vet att just i det ögonblick som de uppnår detta korthus så kommer den minsta bris att blåsa omkull det.

Besvikelser är Buffel/Vågens fiende. De tycker alltid att andra är mindre felfria än de skulle önska. De blir ofta lurade av dem de älskar och de kommer gång på gång tillbaka efter mer. Envist och till synes utan att vara medveten om nära förestående undergång, vaknar Buffel/Vågen upp efter oerhörda duster med harm och besvikelser, stapplar upp på fötterna och börjar från början igen. Denna gången blir det annorlunda, hoppas den enträgna Buffel/Vågen. Och denna gången blir exakt likadan. Endast scenen ändras.

Buffel/Vågar är skickliga historieberättare. När en Buffel/Våg berättar sina historier om sina upprepade sorger och hur han har blivit misshandlad av livet och vänner och familj, är du som fastnitad i stolen.

Buffel/Vågen är en person som är mycket beroende av familjen. Han eller hon är inte mycket av ett partylejon eller social fjäril. Buffel/Vågen föredrar hemmet framför den tokiga och smutsiga världen utanför. Ibland, om du har tur, kan denna Buffel (eftersom han också är Våg) att ha skaffat sig en viss distans till sina egna känslor. Med den naturliga vältalighet som är en födslogåva, kan denna person då bli väldigt humoristisk.

Vågen är naturligt pratsam, men inte alltid så slug. Buffeln däremot, säger inte mycket, men det han säger berättas ofta med en knorr. Vilket resulterar i vad som kallas att vara slängd i käften. Dessa personer vet hur de ska använda ord på ett klokt sätt.

Kärlek

Denna persons kärleksliv är tätt befolkat, minst sagt. Om man betraktar mångfalden och olikheterna i de känslomässiga influenser som finns hos honom/henne, kan man börja förstå precis hur övervuxen den känslomässiga ytan är bakom den ytliga tröga fasaden. Han/hon är bedrägligt lekfull som kärlekspartner. Inuti är han eller hon en grumlig kittel av känslomässiga komplex och krav. Buffel/Vågen är grälsjuk och manipulerande. Och våga inte glömma det!

Det som utjämnar svårigheterna med att leva med en Buffel/Våg är att du alltid kommer att vara garanterad ett tryggt och säkert hem. Dessutom, om du så önskar, kan du uppföra dig totalt galet. Buffel/Vågen kommer bara att älska dig ännu mer tack vare dina egenheter, dina underliga övertygelser och ditt eget elände. Kom emellertid ihåg att Buffel/Vågens stabilitet bara ligger på ytan. Spela galen om du vill. Men tappa inte huvudet. Buffel/Vågen kan behöva ett klokt råd från någon annan.

Passar med

Dina naturliga partners finns oftast i Tvillingarna, Lejonet, Skytten och Vattumannen. Ormar födda i dessa tecken är ett klokt val för dig. Du kommer också bra överens med Råtta/Lejon, Råtta/Skytt och Råtta/Vattuman. Buffel/Tvilling och Buffel/Skytt passar dig bra liksom Tupp/Lejon och Tupp/Vattuman. Tiger/Vädur, Tiger/Kräfta och Tiger/Stenbock passar dig inte med sina pråliga ideal. Inte heller Drake/Kräfta, Häst/Kräfta eller Apa/Kräfta. Get/Stenbock är "aja-baja".

Hem och familj

En Buffel/Vågs motto borde vara "enade vi stå, söndrade vi falla". Denna persons hängivenhet till gruppen, idealet, systemet och naturligtvis familjen är exemplarisk. Som hushållets ledare är han mest belåten. Buffel/Vågen tycker om att tänka på sig själv som den mest välvilliga, generösa och människovänliga tyrann som någonsin levat på denna jord. Du ska vara hedrad att ha honom som din ledare.

Det spelar ingen roll hur lantligt inrett hans hem är, denna person har "spetsgardin"-mentalitet. Han gillar bjäfs och hans smak dras till det pråliga. Faktum är att Buffel/Vågens schizofreni är väldigt tydlig i hans hem. Det tunga och klumpiga finns alltid sida vid sida med det futtiga. Sådan är Buffel/Vågen: en porslinskopp på ett tungt, keramiskt fat.

Som förälder är denna person kärleksfull och krävande. De håller fast vid en sträng standard, men ger ändå efter för barnen känslomässigt. Buffel/Våg-barnet är både lydigt och fantasifullt. Detta barn behöver trygghet och en känsla av lagarbete. Han eller hon klarar sig bra i skolan, eftersom ett sådant barn söker efter stabilitet och ordning. Överraskas inte av ditt Buffel/Våg-barns högtidlighet. Å andra sidan ska du heller inte bli förvånad om ditt barn knyter rosetter på din dobermans öron. De gillar söta saker.

Yrke

Buffel/Vågen brukar lyckas i livet. De gillar regelbundenhet och kan hålla fast vid strikta scheman, klara deadlines med lätthet och leverera gods i tid. De är flitiga och väldigt samarbetsvilliga. De är till och med diplomatiska. De är väldigt petiga. De är försedda med extraordinär styrka och tvekar inte att ta på sig det tyngsta jobbet i en arbetssituation.

En Buffel/Våg-chef är ett sådant mönster av gott uppförande på ytan att deras underställda kan känna sig små i jämförelse. Denna person är också en dröm att ha som anställd. Han drar sig inte ens för de mest otacksamma uppgifter. Dessutom är han på väg upp och är alltid beredd att jobba över. Han kommer att vara envis, men i huvudsak vill han samarbeta. Du kan imponera på honom genom att själv uppträda oklanderligt.

Några bra yrken för Buffel/Vågen är: författare, präst, nyhetsuppläsare, utbildare, antikhandlare, socialarbetare.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |