Buffel/Stenbock

Buffel/Stenbocken är en anspåkslös konservativ tänkare. Han är uthållig och seg, envis och bestämd. Buffel/Stenbocken överväger endast sina egna högst individualistiska åsikter när det gäller allt, tar sig inte tid att ta hänsyn till någon annan och kan även anklagas för en viss själslig brutalitet. Buffel/Stenbockar är inga våldsamma människor. Men de kan vara råa - till och med elaka - i sina metoder.

Snacka om viljestyrka! Buffel/Stenbocken är ett monster av beslutsamhet och flit. Han ger aldrig upp ett projekt förrän han tagit det till sin absoluta gräns. Om det är nödvändigt plockar han av all hundens päls för att hitta den enda loppan som biter honom. Han är ett berg som du inte bör lita på när det gäller planlös skidåkning eller kälkåkning. Detta berg kommer inte att låta vem som helst åka upp och ner på hans skrovliga ansikte. Och om du ska söka skydd från elementen bör du vara väl rekommenderad eller familj. Annars kan denna kräsna, snobbiga Stenbock kalla på nordanvinden så den blåser dig till Sibirien.

Denna väldigt levande, men ändå kyliga, monolit är en i sanning alpliknande person. Du kommer aldrig att känna till alla hans dalar eller studera de avgrunder han har gömt undan i sin säck. Vissa dagar tycker du att han är den gladaste, ljusaste, mest trevliga person du någonsin har träffat. Nästa - dyster och ödesmättad. Och neurotisk. Hur stabil och saklig och gripbar Buffel/Stenbocken än verkar, så är han egentligen ganska klen. Det bor en poet i varje håla i hans hjärna och en känslig artist i hans själ. Ändå, på grund av hans outgrundliga yta så kan du ibland undra om denna persons hjärta fortfarande slår.

Den genomsnittliga Buffel/Stenbocken är smart. De flesta Buffel/Stenbockar som har möjlighet att bredda sin utbildning gör det. Det finns massor av intellektuella bland dessa inträngande ambitiösa individer. Buffel/Stenbocken är kvick i orden, dras till det klassiska och är kunnig i traditionella ting. Här är en person som kan få en förfallen järnvägsstation i mörkaste Slovenien att bli en internationell sevärdhet. Allt kommer att restaureras med skalenlig perfektion till sitt etniska ursprung. Buffel/Stenbockar är perfektionister när det gäller dem själva liksom när det gäller resten av oss blygsamma varelser.

Mat är den värld som gourmanden Buffel/Stenbocken åtrår hett. Det handlar emellertid inte om den ordinarie storätaren. Buffel/Stenbocken döljer sina klumpiga ätvanor i den mest eleganta aura. Varje bit som hamnar på Buffel/Stenbockens bord måste motsvara en krävande standard av förträfflighet. Denna person vill inte äta skräpmat. Han eller hon längtar snarare efter att sänkas ner i ett kar med gåslever. Buffel/Stenbockens smaklökar är lika envist högdragna som resten av hans gedigna karaktär.

Det är svårt att få denna person att ändra sina förutfattade åsikter, som han vårdar ömt. Buffel/Stenbocken är den obestridde härskaren i de fixa idéernas kungarike. Det han eller hon lärde sig i mormors knä är för evigt fastetsat i Buffel/Stenbockens hjärna och kommer aldrig att förirra sig från hjärncellen där den lever lyckligt i alla sina dagar. Ock kom ihåg, Buffel/Stenbocken är mycket trevligare om han tror att han har rätt.

Kärlek

Orubblig och anmärkningsvärt sexfixerad så har Buffel/Stenbocken ett rikt och händelserikt kärleksliv. Äktenskap är ett måste. Buffel/Stenbockens känsla för familjen är alltför stark för att överge idén om ett varaktigt förhållande med vänner och fränder. Utanför äktenskapet kan Buffel/Stenbocken ha andra saker för sig. Oroa dig inte. Den enträgna och pålitliga medborgaren Buffel/Stenbocken kommer inte att lämna hemmet för en av dessa små flirter. Faktum är att om Buffel/Stenbocken upptäcker att en flirt försöker bli något mer, så rusar han iväg hem där han känner att han har sin plats. En skilsmässa kan krossa detta känsliga stycke av kompakthet. Skilsmässa betyder misslyckande för Buffel/Stenbocken. Alla Stenbockar hatar misslyckanden och tar dem personligt.

Om du letar efter en stabil älskare som kommer att försörja dig i resten av ditt liv, skaffa dig en måttfull, rättfram Buffel/Stenbock. Förlåt dem deras enstaka små försyndelser och ge dem massor av anledningar att respektera dig. Buffel/Stenbocken reagerar också på ett bra sätt på stora doser av sin egen medicin. Var inte rädd för att leva lite.

Passar med

Oxar, Lejon, Jungfrur och Fiskar är mest samstämmiga med dig om de är födda i Ormens år. Annars kan du kanske chansa på en Tupp/Oxe, Tupp/Lejon, Tupp/Jungfru, Tupp/Skorpion eller Tupp/Fisk. Råtta/Oxar, Råtta/Lejon, Råtta/Jungfrur eller Råtta/Fiskar duger också alldeles utmärkt. Och sedan finns ju alltid antingen Gris/Lejonet eller Drake/Skorpionen som kan roa dig. Drake/Vädurar är för hetsiga för dig och Drake/Kräftor alltför lynniga. Get/Kräftan och Get/Vågen är inte bra för dig. Buffel/Vågen, Tiger/Vågen och Apa/Vågen är också uteslutna, liksom den trogna (och tävlingsinriktade) Gris/Kräftan.

Hem och familj

Ordet är mallig. Inifrån och ut kommer Buffel/Stenbockens ställe att stinka av snobberi. Han skryter alltid med en bra adress och han är oföränderligt stolt över att berätta precis hur gammalt huset han bor i är. Utan extra kostnad kommer han att leverera namnet på den historiskt kända arkitekten som ritade det. Om han har en herrgård (det är klart han har!) så kommer den att vara äktheten själv. En restaurerad kvarn, med kvarnsten som fortfarande fungerar, mal vetet han odlar, gör det till mjöl, som han använder när han bakar det fantastiskt goda brödet du äter. Eller kanske är det en gammal kyrka med handgjorda gotiska färgade fönster levererade direkt från Frankrike på antika segelbåtar. Dessa individer gillar äkta vara och accepterar inga substitut.

Buffel/Stenbocken är en stolt förälder. Han eller hon kommer att flanera fram och tillbaka med lilla Emma och Simon i den specialimporterade barnvagnen från London i den finaste parken tillsammans med de bästa av dem. Vad Buffel/Stenbocken anbelangar så kan deras barn inte göra fel. Faktum är att, för att rädda sitt eget skinn, denna persons barn förmodligen inte kommer att begå massor av brott i sitt liv, så länge som mamma eller pappa finns där och vaktar. Buffel/Stenbocken är en drivande tuktomästare som ger så mycket tid och kraft som han begär att få tillbaka.

Buffel/Stenbock-barnet kommer först och främst att vara allvarligt. Sedan, när han blir lite äldre och går i skolan, blir han mer allvarlig. Den lille studenten. Stipendiaten. Den skenhelige. Sedan, när tonåren väl kommer och drömmen om kärlek strålar över horisonten, kommer Buffel/Stenbock-barnet att börja anpassa sig efter nya begär. Hans eller hennes sexuella charm och satiriska humor är frukterna av det tidiga vuxenlivet när han eller hon lär sig att vara tilldragande. Detta barn behöver inte mycket mer än tak över huvudet och mycket gott att äta. Hans bana är utlagd redan från födseln. Han kommer att växa upp och bli en Buffel/Stenbock. Oböjlig men rolig.

Yrke

Berömmelse står inte skrivet i stjärnorna för denna målfokuserade knogare. Det händer att en Buffel/Stenbock når ryktbarhet, men det är inte ett av hans eller hennes verkliga mål och eftersom Buffel/Stenbocken lever för sina mål, så förekommer inte berömmelse speciellt ofta. Denna person kommer emellertid att få en aktningsvärd position i sitt yrkesliv. Folk kommer helt klart att se upp till honom och önska att de var som han. På detta sätt kommer Buffel/Stenbocken att få tillräckligt erkännande för att tillfredsställa det lilla behov han eller hon har av uppmärksamhet från sina jämlikar. Det stora orosmolnet för varje Buffel/Stenbock är en rädsla att inte leva upp till sin egen väldigt höga standard i sitt valda yrke. Buffel/Stenbocken vill känna att han har använt varje uns av sin begåvning och hjärna som han föddes med innan han dör. Han kör hårt med sig själv för att uppnå detta väldigt värdiga slut.

Buffel/Stenbocken arbetar bäst ensam. Han är en sådan individualist att arbete i grupp ibland stryker honom mothårs. Det kan vara jobbigt för gruppen också. Buffel/Stenbocken vet alltid bäst och håller obevekligen fast vid sina ideal och val och vanor. De blir omedgörliga chefer och buttra anställda, såvida de inte, naturligtvis, får carte blanche att avancera i sin egen takt (sakta) och använda sina metoder (noga övervägda).

Vad gäller karriärer bör de mest tillämpliga här vara: lärare, bonde, teolog, matkritiker, modejournalist, tavelinramare, arkitekt, art director, konsulent.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |