Buffel/Oxe

Vid första ögonkastet kan det verka som om kombinaitonen av Oxen och hans själsfrände, den olycksbådande Buffeln,förvisso måste födas så tungrodd och trög så han sakta tynar bort och försvinner vid två månaders ålder. Motsatsen gäller emellertid. Buffel/Oxar brukar vara stora och tunga individer, men de är tåliga.

Oxen är, givetvis, en fåordig sorts varelse. Buffeln är vältalig och ståndaktig, men helt enkelt trög. De tar sin tid med livet och ger sig på varje uppgift som om den vore täckt med klibbigt papper och måste hanteras med enormt moget övervägande och förutseende. Att stänga dörren är en nationell fråga för Bufflar. De tar tag i handtaget och puttar aldrig så försiktigt men bestämt, stänger dörren utan ett ljud och lyssnar efter klicket som betyder att den är riktigt stängd. De flesta männsikor har hunnit igenom fem dörrar på denna tiden.

Denna individ har inte bråttom. Inte heller är han otålig, hetlevrad eller impulsiv. Buffel/Oxen tänker först och hoppar in i striden efter de har ätit middag, en lång sittning och fyrtio blinkningar. Resultatet är att de ofta fattar kloka beslut. Eller åtminstone fattar de övervägda beslut - ibland kan man ifrågasätta deras klokhet.

Det finns inte mycket tid för trams i Buffel/Oxens liv. Han eller hon uppskattar poesi och tycker om att titta på balett, men Buffel/Oxen känner egentligen att han eller hon inte borde ta tid från arbetet för sådana lättsinnigheter. Inte för att Buffel/Oxen är ett inskränkt tecken. Långt därifrån. Sensualitetsfaktorn är hög bland alla Oxar. Men Buffel/Oxen kan skjuta upp sina sensuella behov, dröja med att tillfredsställa sin läckergom, avvärja den våldsamma önskan efter passion - för att hans viktigaste målsättning är att lyckas och att vinna berömmelse och respekt från sina kamrater. Han strävar inte efter makt över andra. Han är ute efter makt bland sina jämlikar, uppskattning, beundran. Njutningen kan vänta.

Det vore inte roligt att konkurrera om ett jobb med en Buffel/Oxe. Om man för ett ögonblick släpper ner garden och inte stannar uppe dag och natt för att göra färdigt projektet, skulle man definitivt bli den som förlorade. Buffel/Oxar kan överleva längre än någon annan på nästan vilket jobb som helst som lovar att ta dem ett snäpp närmre slutet på deras maktkamp. Naturligtvis finns det inget egentligt "slut". Buffel/Oxar fortsätter att pressa framåt tills de kantrar och slutar andas.

Denna person blir inte upprörd av kritik. Han kan klä sig illa och glömma att kamma sig. Han kanske inte rakar sig på några dagar när han är upptagen med något viktigt. Hon kanske inte bryr sig om att plocka ögonbrynen eller raka benen. Det viktiga är målet.

Trots sin bekymmerslösa inställning till kläder och putsning, är Buffel/Oxen både attraktiv och förförisk. Människor dras till hans medfödda allvarsamhet och förmåga att få andra att må bra med sig själva.

Kärlek

Kallsinnighet är en av Buffel/Oxens starka sidor. Om han trängs in i ett hörn av en partner, kommer denna person garanterat att slåss och slåss både hårt och fult. Buffel/Oxar är i stånd till djup och allvarlig kärlek med avseende på sina partners. Men se upp för deras grymma ådra. Den är alltid redo att slå ner hårt på ditt hjärta och stanna där så länge det behövs för att förstöra din balans. Annars, så länge du inte försöker slå denna känsliga individ, kan du belönas med mycket djup ömhet.

Om du älskar en av dessa personer, tillåt honom eller henne att glänsa. Gör rum för denna individ att utveckla sin långsamma men stadiga förträfflighet och du kommer aldrig att ha en mulen dag. Be inte, för guds skull, denna Buffel/Oxe att vara en pratkvarn eller hålla låda med skämt och opassande historier på fester. Om en Buffel/Oxe vill uppträda blir han skådespelare och reser sig obönhörligt till att få en Oscar i sinom tid. Han behöver inte godkännande från dig. Han behöver det från hela världen.

Passar med

Du blir inte uttråkad med antingen Råtta/Fiskar, Råtta/Kräftor, Orm/Fiskar eller Orm/Kräftor. Du får också mycket glädje av en Tupp/Fisk eller Tupp/Kräfta. De är flitiga, men har fortfarande "själ". Du bör kolla in Råtta/Stenbockar, Råtta/Jungfrur, Orm/Stenbockar, Orm/Jungfrur, Tupp/Stenbockar och Tupp/Jungfrur också. De kan vara envisa, men det kan ju du också. Du kan prova en Apa/Fisk eller Apa/Stenbock, men bara för kortare affärer. Håll dig på avstånd från Tiger/Lejon, Tiger/Vattumän, Tiger/Skorpioner, Get/Lejon, Get/Vattumän och Get/Skorpioner. De är alla alldeles för otåliga för att bli ditt stadiga sällskap.

Hem och familj

Inredning är inte det viktigaste för Buffel/Oxen. Så länge som ytorna inte är alltför belamrade och saker mer eller mindre fungerar, kommer denna person inte att rusa ut och köpa nya möbler eller tyger så att han kan fixa i ordning sin miljö igen. Buffel/Oxens mål är, som sagt, att prestera. Omgivningen är bara viktig i den mån den hjälper honom att nå målet. Han kommer inte att bo i en svinstia eller acceptera överdrivet enkla bostäder. Hans självuppfattning är i ovanligt bra form och dessutom avgudar han bekvämlighet. Så ett par mysiga, djupa fåtöljer och ett stort ekskrivbord med massor av plats för hans papper och böcker kanske bäst kännetecknar Buffel/Oxens boning.

Med familjen är det inte troligt att Buffel/Oxen är överdrivet utmanande. Han kommer emellertid att tendera åt det tyranniska hållet och måste behandlas varsamt. Barnen är förmodligen inte tillåtna att föra oväsen medan en Buffel/Oxe-förälder arbetar. Han eller hon är fäst vid jordnära traditioner och hoppas att avkomman och/eller syskon ska dela entusiasmen för det naturliga.

Som barn tillbringar antagligen Buffel/Oxen mycket tid för sig själv. Han är inte fullständigt ensam. Men kommer alltid att känna sig speciell och föredra sina kompisars sällskap framför det av föräldrar eller syskon. Hans begåvning ligger oftast mot det konstnärliga och kan uppmuntras i alla de svåraste strävanden eftersom han har den medfödda styrkan att hålla fast vid påfrestande mål.

Yrke

En typisk attityd för en Buffel/Oxe är att det inte finns någon "bästa ålder" för lycka och framgång. Man ska må bra med sig själv i alla åldrar och framgång ska aldrig bero på så förgängliga saker som "ungdom", "skönhet" eller "charm".

I arbetet, oberoende av vilket mål Buffel/Oxen siktar på, finns det i hans sinne inget substitut för hårt arbete, flit och kraft. Ålder borde inte ha något med det att göra. Det ska inte heller, enligt arbetsnarkomanen Buffel/Oxens troslära, några bagateller som bakgrund eller social ställning eller, Gud förbjude, sex! Det är en Buffel/Oxes sätt.

Vad kan en Buffel/Oxe göra för att tjäna sitt levebröd? Svar: vad som helst, så länge det inte är betydelselöst. Dessa människor bör styras in på karriärer där man kommer längst med orubblighet och framåtanda. De kan välja idrottsman, reporter, försäljare, skådespelare, musiker eller forskare.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |