Buffel/Lejon

Ledarskap och makt kombineras här till en oförglömlig kraftfull personlighetstyp. Tonen i relationer med Buffel/Lejon känns aldrig riktigt tillräckligt intim eller mysig. Man kan undra om det verkligen finns ett hjärta som slår innanför deras kompakta bröstkorg eller om de drivs av någon fjärrkontroll i deras garage. Denna bedömning av den likgiltiga attityd som Buffel/Lejonet utstrålar är kanske hård, eller kanske verkar orättvis. Men Buffel/Lejonet har så kargt sätt att det är svårt att inte föreställa sig honom som hårdhjärtat okänslig.

Buffel/Lejon kommer någonstans. De slutar aldrig att forcera och gå framåt och komma fram till mål efter mål trots hinder efter hinder. Man beundrar det Buffel/Lejon man möter och kan inte hjälpa att man tycker att de är häpnadsväckande: starka, modiga och, mest av allt, effektiva. Buffel/Lejon tar tyglarna i varje situation och när de är inne i ett projekt eller en idé ger de aldrig upp förrän de bemästrar det.

Dessa människor utnyttjar möjligheterna och tvekar inte inför djävulens mörka mur. De kastar sig genom eld och flyr aldrig en konflikt.

Normalt sett pratar inte ett Buffel/Lejon speciellt mycket. I hemmiljön eller på kontoret verkar de vara starka men tysta, till och med tråkiga personligheter. Det är alltid tydligt att Buffel/Lejonet känner att han är egenartad och skild från gruppen. Och om han överhuvudtaget engagerar sig i någon gruppaktivitet eller gemenskap måste han vara centralfiguren, sköta allt pratande, säga alla skämt och allmänt breda ut sig. Nu, rätt som det är, i sällskap av en fängslad publik, blir Buffel/Lejonet sällskaplig. När folk lyssnar på honom är Buffel/Lejonet en talare, en artist, en fantastisk sammanställare av information och en skicklig historieberättare.

Buffel/Lejon är besserwissrar och låter sällan någon få en syl i vädret när de pratar. Det verkar som om de inte är nyfikna på andras åsikter eller funderingar på deras synpunkter. Buffel/Lejonet är personifikationen av Pappa Vet Bäst. Han är den första och sista domaren av vad som är passande och intelligent. Om du har en avvikande åsikt, behåll den. När det finns ett Buffel/Lejon i rummet så är alla närvarande på hans show. Han är omedgörligt, orubbligt och arrogant där. Alla andra är dekorationer.

Buffel/Lejonet söker beständighet och längtar efter stadga både på det personliga och allmäna planet. Han är så jordnära man kan bli och verkar behöva suga upp värme från utsidan, hålla hårt fast vid kärlek, äktenskap och drömmar om hem och familj för brinnande livet. Ja, han är framgångsrik och oslagbart stark. Men han kan bli ensam inuti det där enväldiga huvudet. Och Buffel/Lejonet behöver någon annan för att sätta på värmen. Han kan bygga, skapa och fixa allt som överhuvudtaget är mänskligt möjligt - förutom enkel ömhet. Uttryck för tillgivenhet är inget som Buffel/Lejonet har fallenhet för och när du lär känna dem väl så inser du att det är vad som fattas dem som tynger ner dem.

Dessa människor har stor begåvning och bra minne. Faktum är att de har svårt att glömma - och förlåta. Ödmjukhet är de befriade från. Om de klantar sig så vill de inte att det ska märkas. Misslyckande är ett ord som inte finns i deras vokabulär. Om någon nära gör dem besviken låter de inte det passera som oturligt eller tråkigt. De tar det som en personlig förolämpning mot deras värdighet. Och de kan inte, vill inte, förnedra sig själva med att få tillbaka förlorad kärlek.

Trots att denna person är mästerlig på ordning och har ett fast grepp om tyglarna, kommer hans liv att sakna en viss spontanitet. Han föredrar planer och scheman framför den improviserade samlingen eller hastiga picknicken i parken. Han bekymrar sig oerhört om sin image och att behålla status quo gentemot sina undersåtar. Detta minskar naturligtvis Buffel/Lejonets roliga tillfällen. Han är aktiv, upptagen och energisk till det yttersta. Men Buffel/Lejonet är tungt och på något sätt, trots hastigheten på hans liv, blyaktigt långsam.

Kärlek

För Buffeln är romantisk kärlek ofta reducerad till sexualitetens minsta gemensamma nämnare. Lejonet är, emellertid, utrustad av solen med inre glödande hetta. Ett Buffel/Lejon kommer inte att vara kall i sängen, inte heller kommer han att förkasta tanken på känslor eller mildhet. Men han tycker det är svårt att engagera sig i den roliga avdelningen i alla kärlekssituationer. Han kan inte glömma att ta allt så allvarligt.

Vad Buffel/Lejonet behöver som partner är någon vars känsla för varaktighet består av få ihop det roliga för honom. Buffel/Lejon är så överdrivet känsliga att de måste smickras och lockas och lära sig acceptera att muntras upp och hejas på av en fullkomligt underbar och godhjärtad partner. Den riktiga segern över Buffel/Lejonets kompakt mörka allvar är att få honom att skratta, tina upp och ha kul. Om du älskar ett Buffel/Lejon kommer du helt säkert att beundra honom också. Men det är den lätta delen. Få honom att gå med i en inlinesklubb eller börja med yoga. Få honom att slappna av och mjuka upp den gamla stofilens stela natur. Han kommer att älska dig för det och han kommer aldrig att göra dig besviken - så länge du lyder hans order och inte blir ostyrig.

Passar med

Grön lampa för Råttor och Ormar med kombinationen Vädur, Tvilling, Våg, Skytt eller Stenbock. Tupp/Vädurar, Tupp/Tvillingar, Tupp/Vågar och Tupp/Skyttar går också bra. Drake/Skorpioner och Drake/Oxar är förbjudet område för dig, liksom Tiger/Skorpioner, Tiger/Vattumän, Get/Skorpioner, Get/Vattumän och Get/Oxar. Apa/Oxar irriterar dig med sina eviga upptåg.

Hem och familj

Buffel/Lejonets hemmamiljö är välordnad och imponerande. Han har alltid precis nyinrett och byggt nya garderober och bokhyllor och har tagit bort väggar så att hans enorma matsalsbord bättre passar in. Buffel/Lejon äter mycket och kan lära sig att bli bra kockar. De arbetar väldigt hårt och behöver ett arbetsrum i sitt hus. Allt kommer att vara designat för ordning och planerat ner till sista smörkniv och fiskgaffel för ett effektivt och enkelt liv.

När det gäller hans relationer med familj och syskon, så kommer Buffel/Lejonet, naturligtvis, att ta alla band och släktskap på största allvar. Om han har en middagsbjudning och inte bjuder sina kusiner och syskonbarn så kommer han att ordna en specialfest för dem nästa vecka. Buffel/Lejon är auktoritära, men de vill att andra ska tycka att de är rättvisa och rättrådiga också.

Ve det barn med en Buffel/Lejon-förälder, som inte håller sig på mattan, arbetar bra i skolan, följer sin mammas eller pappas väletablerade sociala mönster och gör som han blir tillsagd, inte som han vill, med sitt liv. Buffel/Lejonet ger allt till sina barn. Han förser dem med en ström av aktiviteter och storslagna utflykter och semestrar och kläder och en uppsjö av alla möjliga sorter. Buffel/Lejonet är en kunnig och pålitlig familjeförsörjare. Men han är också verkligt diktatorisk. Om det bortskämda barnet med alla sina leksaker, klubbar och sporter inte vill göra vad mamma eller pappa Buffel/Lejon kräver, landsförvisas han. Buffel/Lejon-barn är imponerande självständiga. De vill tillåtas att förbli avskilda från småttingarnas centrum och kommer försöka att köra med sina bröder och systrar.

Den bästa miljön för ett Buffel/Lejon-barn är bland hans jämlikar, där han kan hitta andra människor med liknande styrka och oberoende att dra lärdom av. Han behöver läras ödmjukhet och värdet av lättsinne och nöje.

Yrke

Buffel/Lejonet måste ha massor av stimulerande uppgifter bara för att klara sig igenom dagen. Han är inte intresserad av bjäfs eller trams. Han vill arbeta och prestera och komma vidare i sin karriär. Han måste lirkas med och luras till att vilja ha kul. Men Buffel/Lejon kan faktiskt vara riktigt roliga. De har en häpnadsväckande förmåga att satirisera. Men deras aura är trist. Och de knogar och kämpar och älskar varje sekund av det.

Man kan inte sätta en sådan här person bakom en disk i en servicebutik. Han skulle ta över hela stället på tio sekunder, ersätta chefen och lägga om arbetsschemat. Man kan absolut inte be ett Buffel/Lejon om att utföra underordnade uppgifter i yrkeslivet. De behöver vara oberoende. De måste ha en bra utbildning och förbereda sig själva på sitt arbete redan i unga år. De kommer alltid att klättra till toppen av sin karriärs organisation - långsamt kanske, men intensivt och säkert. Att domdera är Buffel/Lejonets kallelse i livet.

Möjliga karriärval för Buffel/Lejonet är romanförfattare, journalist, direktör som bestämmer över direktörer, kung, drottning, påve, Dalai Lama, imam eller, åtminstone, finansminister. En annan möjlighet är filmregissör, eller ett annat jobb där en kombination av talang för historieberättande och administration behövs.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |