Buffel/Jungfru

"Inget som är värt något är lätt" säger den knogande Buffel/Jungfru, som är ett mönster av rättskaffenhet. En asketisk aura strålar ut från denna individ. Han är försiktig. Han är varsam. Han är noggrann. Han är flitig, klassisk, traditionell och uppriktig. Och han umgås aldrig med någon som åtminstone inte är något av ovanstående. Buffel/Jungfrun måste härksa över sitt eget liv på egen hand. Han ber bara de sina om hjälp. Dessa har han antingen kläckt själv eller valt ut efter mycket gallrande och rensande i flera år.

Alla typer av kritik kan riktas mot denna person. Han är en sådan karikatyr av sitt trista jag att man kan ägna spaltmeter åt hans småfel. Men det vore för enkelt. Av alla egenskaper som både Buffeln och Jungfrun har så är det bara ett fåtal som är riktigt lättsamma. Denna person är som bäst både artig och innovativ - det är allt på den glada sidan. Vad gäller högtidlighet så är denna person mästare.

Det som hindrar denna individ från att sjunka under sin egen vikt är hans sinne för redighet och naturligtvis hans oslagbara vältalighet. Denna person är en bra talare och gör nästan en religion av noggrannhet i uppförande och i handling. Han tror inte på att göra saker på det enkla sättet eller att använda genvägar. Buffel/Jungfrun ansluter sig helhjärtat till idén att det som är rätt är omistligt och oföränderligt rätt. Svart är svart och vitt är vitt. Försök inte skräpa ner i hans hjärna med nyanser.

Du kan anförtro denna person ditt hus, ditt liv, din man, fru, barn och husdjur. Buffel/Jungfrur är stolta över över sin anständighet. De är pålitliga och effektiva. De är även, på ett strängt och knastrande sätt, kärleksfulla. De är lojala och ärliga. De kan bli frestade av knep, men det är ovanligt, och inblandning i någon ohederlig plan kommer att bli deras undergång. De kan inte hantera ett dåligt samvete. Dessa människor behöver hålla sitt sinne rent som ett oskrivet blad. Med dem är det allt eller inget. Om de fastnar med handen i kakburken skulle de förmodligen skjuta sig.

Buffel/Jungfrur är bättre på att nå framgång genom hårt arbete än nästan alla andra. Man kan anklaga dem för att vara arbetsnarkomaner. Buffel/Jungfrur är inte intresserade av ytliga cocktailkonversationer och de undviker kallprat. Vissa människor tycker att de är för osällskapliga. Men det är deras sätt. De pratar om de vill berätta en historia och det gör de fantastiskt bra. Sedan tiger de som muren.

Buffel/Jungfrun spjärnar emot förändringar. Om saker görs på ett sätt och har gjorts på samma sätt väldigt länge och han eller hon har lärt sig att utföra sagda sak med karakteristisk hantverkarskicklighet, då kan inte denna person se någon anledning att ändra sitt sätt. Han kan hitta på och utveckla något som visar sig vara idiotsäkert. Men han kommer att testa det i tio år innan han försöker marknadsföra sin plan. Han är konservativ och frodas av både nit och ansträngning. När det kommer till uthållighet, ihärdighet och hårt arbete så vinner Buffel/Jungfrun varje gång.

Kärlek

Trofasthet är Buffel/Jungfruns mellannamn. Han är i huvudsak en praktisk typ och blir oftast kär i någon som kommer att vara användbar liksom dekorativ eller sexig eller smart. En av Buffel/Jungfruns mer iögonfallande egenskaper är hans urskillning. Dessa människor är mycket kräsna när det gäller umgänge och söker, framför allt, en känsla av redbarhet och flit i vänskapen. Passionerade kärleksaffärer är för röriga för den rejäla Buffel/Jungfrun.

Om du är attraherad av denna lunsiga pedant med den fulltecknade almanackan, visa honom dina valkiga händer och berätta om hur du var tvungen att mjölka korna alldeles ensam i den kalla ladan när du var fem. Ge honom massor att beundra dig för. Försök sedan att foga dig i att vara exakt så plikttrogen och hårt arbetande för resten av ditt liv. Buffel/Jungfrun vill inte ha konkurrens från sin partner. Strävsamhet är den bästa egenskap en partner kan erbjuda, enligt dem.

Passar med

Du kan finna harmoni, speciellt om du letar efter det, med Oxar, Kräftor, Skorpioner eller Stenbockar. Bland Oxarna trivs du speciellt med Ormar och Drakar. Kräftorna i ditt liv är förmodligen Hästar eller Hundar. Detsamma gäller för Skorpioner och Stenbockar - Hästar och Hundar hela vägen. Fäst dig inte vid Drake/Tvillingar, Häst/Tvillingar och Get/Tvillingar. Avstå från umgänge med Get/Skyttar och Tiger/Skyttar. Och vad du än gör, slå dig inte ihop med en Get/Fisk eller Tiger/Fisk. Deras överdrivna flyktighet kommer att ta kål på dig.

Hem och familj

Denna persons omgivningar är traditionella och bekväma till en viss grad. Han är inte den som köper stora flotta fåtöljer eller pallar av satin och siden. Han vill att saker ska vara både praktiska och vackra på ett rejält sätt. Framför allt vill han att hans miljö ska vara effektiv i familjehänseende. Lyx? Det kan komma senare.

Om din mamma eller pappa är Buffel/Jungfru så vet du vid detta laget att du, när du växte upp, skulle vara antingen exakt som de eller, på sin höjd, en doktor eller advokat. Buffel/Jungfrur är uppoffrande när det gäller familjen. I gengäld vill de att deras barn ska lyda order och följa i deras fotsteg. I familjen är det Buffel/Jungfrun som bestämmer, har byxorna och har hand om kassan.

Buffel/Jungfru-barnet är av den envisa och försiktiga sorten. Var bara noga med att de lär sig någon färdighet eller ger sig in i något seriöst yrke som utmanar deras enorma kraftkapacitet. Trötta ut dem varje dag med sport och sysslor och läxor. Detta barn är i grunden strukturerat och tål inte längre perioder av inaktivitet.

Yrke

Denna individ tycker bäst om lågmälda miljöer utan stadens oljud och stress. Han eller hon har talang för det som krävs på landet. Rester av bonden eller den eleganta landsortsfrun lever väldigt nära ytan i Buffel/Jungfruns själ. Han är noggrann och grundlig, plikttrogen och ärlig. Dessutom är Buffel/Jungfrun begåvad med ett skarpt intellekt som garanterar att vilket jobb han än väljer så blir det riktigt gjort.

Som chef är denna person fantastisk. Buffel/Jungfrun kan och kommer att kommendera, sätta upp regler och se till att de efterlevs. De vet hur man delegerar arbete och är inte rädda för att vidta disciplinära åtgärder. De är oftast bra i affärer och de är ekonomiska. Detsamma gäller om denna person är anställd. Han är inte rädd för disciplin och är inte heller för stolt för att lyda när det är nödvändigt. Den naturliga Buffel/Jungfru-auktoriteten är inte självisk. Denna person kan både ta och ge order.

Några passande yrken för denna person är: marknadsanalytiker, hantverkare, hundtränare, idrottsman, boskapsskötare, bonde.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |