Apan i affärer

Apan är något av expert när det gäller att tjäna pengar, samtidigt som han har få övermän när det kommer till att sätta sprätt på dem. Apan njuter inte bara av ett fett bankkonto, utan också av att slå på stort. Även om Apan arbetar bäst på egen hand, har han inget emot ett kompanjonskap med den säkra och pråliga Draken. Båda älskar att stå i rampljuset och puffar på varandra uppför karriärstegen. En kvinnlig Apa är den perfekta assistenten till Drakchefen. Och ju högre upp på samhällsstegen Draken håller till, desto bättre är det för båda två. Också Grisen gillar att få rubriker och är ett annat förstklassigt val som partner till Apan. Han kan arbeta hårt och länge utan att knota, medan Apan charmar klienterna med dyrbara affärsluncher. Om Draken och Apan blir ett oslagbart team inom reklambranschen, gäller samma sak för Grisen och Apan om de driver taxirörelse tillsammans. Vad beträffar övriga djur är det bara Geten och Råttan som har en chans att göra sig gällande vid sidan av den överlägsna Apan, som är både klyftig och ambitiös om han sätter den sidan till. Geten tar snabbt efter Apans charm och uppmärksamhet på detaljer - Apans starka sidor i affärer - och är till och med så läraktig ibland att hon kan lyckas på egen hand. I så fall använder hon sig av samma fula knep som Apan. Råttan är fin på att nosa sig till en bra affär och är igång med budgivningen långt innan de flesta av oss andra ännu hunnit stig ur sängen. Men Råttan kräver ett mer djupgående ekonomiskt engagemang från sin partner än vad Apan i regel kan prestera.

När vi nu ändå är inne på ämnet vem som investerar vad, är det svårt att se hur två Apor skulle kunna driva ett företag tillsammans. Bäst är om de glömmer allt vad affärer heter och i stället går in för att skriva komedier. Tigerns lysande idéer stimulerar Apan, som är intelligent nog att dra fördel av dem. Men eftersom Tigern är något av en idealist blir han lätt sårad av Apans något "personliga" etiska principer. Den ärliga Hunden ogillar allt slags dubbelspel, och det kan mycket väl hända att när Apan en morgon kommer till jobbet, så väntar taxeringsintendenten, kronofogden och en man från polisens bedrägerirotel på honom. Inte heller den övermodiga Tuppen vill ha något att göra med skumraskaffärer. När Tuppen säger att checken är skickad med posten så stämmer det också. Kattens styrka är att han arnetar metodiskt, även om det går väl sakta för honom. Apan däremot arbetar på de mest udda tider. Mellan dem är det också en konflikt vad beträffar investeringarna.

Små chanser även för ett kompanjonskap mellan Apa och Buffel att lyckas. Apan använder sin intelligens mer än sina muskler och Buffeln har en alltför trist och traditionell inställning till affärer för att han ska kunna matcha Apans snabbhet och idérikedom. Ormen har inte mycket till övers för att slita dygnet runt, och precis som Apan är han klok och kalkylerande. En praktik för ett par högklassiga hjärnskrynklare bör passa dem utmärkt. De kommer att göra sig en förmögenhet tillsammans. Hästen är praktiskt lagd i allt han företar sig och både han och Apan gillar lite skvaller då och då. Kanske gör de klokt i att starta en veckotidning tillsammans.


Råtta
Buffel  
Tiger
Katt  
Drake
Orm
Häst
Get
Apa
Tupp  
Hund  
Gris


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |