Apa/Vädur

Pratmakare är de allihopa, Apa/Vädurar är bland de finaste, mest rättframma människor som finns. Om du någonsin lär känna en och sedan lämnar honom kommer ditt starkaste minne av hans personlighet att vara de saker han sagt. Apa/Vädurar är kända för sin rättframhet. De kan prata oavbrutet. Men de är nästan aldrig tråkiga.

Glada och pratsamma, Apa/Väduren har också förmågan att känna med andra. De har inbyggd empati och bryr sig verkligen om dem de älskar. Kombinerad med Apans kvickhet och intelligens är denna Vädurs energi oslagbart attraktiv. Ibland kan det kännas som om man inte kan stänga av denna person, som om din Apa/Vädur-vän någonstan inuti dig har en egen radio-talkshow. Denna snacksalighet kan göra lyssnaren utmattad. Apa/Vädurar är inte förskonade från upprepningar. Det kommer en tid när du kanske vill stänga av och höra den lugnande tystnad som uppstår.

Det finns lite en Apa/Vädur kan göra som inte leder till framgång. Resultat är denna persons andranamn. De är inte heller typen som går över lik för att nå framgång. Apa/Vädurar lyckas på de områden som de bestämmer sig för. De tvingas inte av vinst eller socialt godkännande. I stället vill de göra väl ifrån sig för sin egen skull. Vad vi andra tycker är egentligen oviktigt.

Apa/Vädurar är synska. De kan se runt hörn. Detta tecken begåvar sin ägare med en kuslig förmåga att bedöma andras värde och konster. Håll ögonen på dem. När de möter en ny bekantskap är Apa/Vädurarna trevliga och artiga och nickar instämmande, medan den andra personen pladdrar på.

Efteråt, när den nya personen gått och du är ensam med din Apa/Vädur, kommer han eller hon att syna dig, mäta din mottaglighet och sedan säga, "Såg du den där figuren som just gick?" Ja. Du såg honom. Vad var det med honom? (Och här kommer den bästa biten.) Apa/Väduren rätar på sin seniga kropp och lutar sig fram mot ditt öra i en hemlighetsfull ställning. "Den där mannen är en bedragare!" säger Apa/Väduren. "Han sa att han har gått på Chalmers. Men han hade aldrig hört talas om gamle Arnold och hans studentlägenhet låg i Liseberg."

Det är svårt att lura den listiga Apa/Väduren. Vädurens naivitet ger efter för Apans extrema list. Och det är bra. En skeptisk Vädur är en lycklig Vädur.

Apa/Väduren är också en ståndaktig individualist. Fastän han är sällskaplig så har denna person förmågan till ödsliga strövtåg i sitt inre, där han är säker på att gräva upp många bra idéer. Apa/Väduren kan studera flitigt och nå utmärkta resultat när en förutsättning är att kunna sitta still. De är tålmodiga. Inte långsamt och sävligt tålmodiga. Men ändå tålmodiga.

Apa/Vädurar anstränger sig hårt för att vara förföriska och charmerande. Om de inte är naturligt attraktiva så piffar de upp sig på ett sådant sätt att det garanterar lockelse. De är vad man kan kalla effektfulla människor. Oförglömliga.

En av de fallgropar som Apa/Vädurar måste se upp för är deras överdrivna vidskeplighet. Människor födda i detta tecken tenderar att dras till den mystiska snarare än den logiska lösningen på ett känslomässigt dilemma. De måste lära sig att rådfråga de som är klokare och mer jordnära än de själva. Apa/Vädurar är fullkomligt kapabla att lyssna till goda råd. Men de måste lära sig att ge sig ut och leta upp dem, inte vara rädda för att verka dumma eller okvalificerade inom vilket område som helst. Denna person kan ta till sig allt, men ibland letar han efter kunskap på fel ställen.

Apa/Väduren är i huvudsak balanserad och stabil. Men lite kusligt skrockfulla tvivel kan smyga sig in, vilket tillfälligt kommer att bringa Apa/Väduren ur fattningen, få dem att slösa bort tid på meningslösa undanflykter och trötta ut dem i onödan.

Kärlek

I hjärtefrågor är Apa/Vädurar, av naturen, inte trofasta. De kan emellertid lära sig spela monogama med stor övertygelse och framgång. De har oftast partners. Men det betyder inte alltid att de sitter hela kvällarna framför eldstaden och läser för sina trogna män/fruar. Inte Apa/Vädurar. De tycker om att vara ute i världen, prata med alla och bli pratad med av massor av människor. Apa/Vädurar älskar kontakt.

Anstrykningen av otrohet hindrar inte Apa/Väduren att ge sig hän i långvariga relationer där passionen är den drivande kraften. Apa/Vädurar är tvärtom väldigt eldiga och engagerade älskare. De kan bli så intresserade av dynamiken i sitt förhållande att de ibland glömmer bort att tycka att andra är mer attraktiva.

Om du älskar en Apa/Vädur, var inte tråkig. Håll dig i rörelse. Att stå i köket och baka kakor kommer inte att göra susen. För att roa en Apa/Vädur måste du vara alert hela tiden, resa och roa, ordna fester och gå på partyn och kalas. Apa/Väduren är en outtröttlig förbrukare av sällskap. Hyr ett cirkustält och ställ det på bakgården. Fyll det med nya konster och ny publik varje dag. En gör-det-själv cirkus kan hålla Apa/Väduren nöjd i ungefär en vecka. Men räkna inte med det.

Passar med

Satsa på ett Råtta/Lejon eller Drake/Lejon. De kommer att tycka att du är oemotståndligt charmig. Du dras till deras kraft. Råttor och Drakar gör dig överhuvudtaget allt annat än kall. Men du kommer att märka att hjärtat slår speciellt för Råtta/Tvillingar, Råtta/Vattumän, Drake/Tvillingar, Drake/Vattumän och Drake/Skyttar. Håll dig borta från Tiger/Stenbockar, Tiger/Kräftor, Orm/Kräftor, Orm/Stenbockar, Gris/Stenbockar och Gris/Kräftor och låt dig inte förhäxas av den läckra Orm/Vågen.

Hem och familj

Denna berusande pratmakare är det glada navet i sin familjegrupp. Apor brukar ha många barn och tillbringar otaliga timmar med att lära och visa sina barn nya saker. En Apa/Vädur kan till och med ha kuddkrig och åka inlines med sin avkomma. Apa/Vädurens entusiasm för umgänge är sådan att han står ut med nästan vilken aktivitet som helst så länge han också får vara med.

Vädurar är barnsliga. Apor är lite fåniga och omogna. Föreställ dig skämten vid middagsbordet, spratten som drabbar mormor och fnittret när han gömmer sig under sängen för att lillasyster inte ska hitta honom.

Apa/Vädurar älskar skojigheter. Ju mer desto bättre. Det är svårt att uppröra den naturliga jämvikten hos ett Apa/Vädur-barn. Men håll honom borta från vidskepelse och överdriven uppmärksamhet på mysticism.

Yrke

Gör-det-själv projekt och kroppsarbete skrämmer inte den modiga Apa/Väduren. Trots det är det inte troligt att denna person väljer en helt igenom fysisk karriär för resten av livet. Men Apa/Väduren kan göra allt bra, om han tvingas av omständigheterna.

Apa/Vädurens utåtriktade personlighet kan ta honom eller henne långt i nästan alla jobb. Det är Apa/Väduren som organiserar picknickarna och bjuder hem alla på kaffe. Människor dras till och tycker om sammankomster i Apa/Vädurens hem. Hans finurlighet och förmåga att vika undan vid precis rätt tillfälle - egenskaper som är användbara för en chef - kan orsaka en viss avundsjuka på jobbet. Apa/Vädurar gör bäst i att hålla munnen stängd ibland, inte anmäla sig frivilligt till varje syssla och motstå frestelsen att spela den tjänstvilliga anställda.

En bra egenskap hos Apa/Vädurar är den att vara villig att stå tillbaka. Det bekymrar inte den smarta, duktiga Apa/Väduren att vara hjärnan bakom en komplicerad kampanj och inte få sitt namn i guldbokstäver på kontorsdörren. För Apa/Väduren är insatsen det viktigaste - inte vad den betyder för utomstående.

Många Apa/Vädurar innehar viktiga oberoende befattningar, äger sina egna företag eller driver sina egna butiker. De lockas av yrkesområden där skarpsinne spelar roll - mode, psykologi, undervisning, medicin, handel. Vad denna individ än gör kommer det att fungera för honom. Apa/Väduren är en naturbegåvning.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |