Apa/Tvilling

Apor och Tvillingar liknar varandra, kan man säga. När man tänker på detta teckens energinivå är det som om någon tagit tolv Apor, travat dem ovanpå ett dussin Tvillingar, installerat ett par jetmotorer och sedan låtit dem sätta full fart. Dessa människor slutar aldrig att vara i rörelse. Faktum är att man kan undra om Apa/Tvillingar någonsin sover. Apa/Tvillingar älskar att prata. De måste uppträda och till och med stila. Av denna anledning tycker Apa/Tvillingar om att umgås och se andra ha roligt. De planerar gigantiska tillställningar och fester, kompletta med handöppnade ostron och hummer influgen från de mest avlägsna platser. Ett Apa/Tvilling-party är en garanterat kul stund för alla, ett oförglömligt rekordfrosseri, ditt bästa festminne någonsin - tills nästa vecka naturligtvis, när Apa/Tvillingen ordnar en mycket lugnare fest. Denna gången har han bara bjudit sjuttio väl valda vänner. "Vi börjar klockan arton med vinprovning. Vi har tagit hit en konnässör från Tour d'Argent. Efter det blir det luftballongsturer. Vi måste göra det innan det blir mörkt..." Nöjena är oändliga. Apa/Tvillingens övermått vet inga gränser. Om du har en Apa/Tvilling som vän kommer du aldrig mer att ha tråkigt.

Med allt detta uppenbara vanvett kommer den största begåvningen av dem alla - genialitet. Apa/Tvillingar är alltid briljanta. De har inte bara livliga, rörliga sinnen, som kan göra tvära vändningar i ett enda skutt, utan Apa/Tvillingar har en fantastiskt kreativ ande. De har alltid någon genombrottsidé på gång som kommer att revolutionera hästkapplöpningsindustrin - och de kanske inte ens har en vag anknytning till hästar. Men en dag tittade de på ett lopp och det poppade upp i huvudet på dem att om det och det var så och så, då kanske inte loppen skulle vara ditten och datten. Apa/Tvillingar är slavar under improviserat leverne. De avskyr att göra samma sak på samma sätt två gånger och därför tillbringar de mycket tid med att hitta på nya lösningar.

Vår vän Apa/Tvillingen är lite av en snobb också. Han tycker om allt större och bättre och pampigare och smartare, en känsla av klass, anser han, har aldrig skadat någon. Du kan räkna med att Apa/Tvillingen har åtminstone en snabb bil i sitt garage, en elegant rashund och en lika chic och väldigt proper partner. Utrustningen är en del av showen - och med Apa/Tvillingen är showen livet självt. Tro inte att Apa/Tvillingen är lika virrig som han är lätt till sinnes. Detta är självständiga, ansvarsfulla oberoende människor, som inte tycker illa om att ta tag i en tuff dag på kontoret eller en jobbig vårstädning på egen hand. De kan utföra så olika uppgifter samtidigt, att betraktandet av dem när de jobbar liknar det att titta på en mästerjonglör. Apa/Tvillingen kan delegera auktoritet på ett bra sätt. Och han tror inte på att köra med folk för att få dem att arbeta för honom.

Denna person är född till anarkist. Regler, tycker han, är till för att brytas, trotsas, rivas upp och skrivas om igen. Att tillintetgöra avgudabilder är bara första steget i den sanna utvecklingen för Apa/Tvillingen. Om han inte kan bevisa att en förlegad gammal regel är dum och enkelspårig genom ren logik och en smula övertalning, kommer han att göra processen kort med att testa den där bräckliga gamla lagen. Säg aldrig till en Apa/Tvilling att inte cykla i en sjukhuskorridor, då kommer du snart att se honom fara runt på Avdelning 3.

De regelbrott som denna individ gör sig skyldig till kan ge honom allvarliga problem. Han är inte en bedragare eller bov. Men han kan mycket väl kallas bråkmakare av höjdare. I allmänhet räddar hans genialitet honom från att fullkomligt förintas av dem som är alltför seriösa för att se bortom sitt eget navelludd. De vet att han är omöjlig. Men han är så nödvändig för deras sak att de inte låter honom vara. Landsförvisning är en taktik man kan använda för att disciplinera Apa/Tvillingen. Men det spelar ingen roll vilken bondhåla de skickar honom till, Apa/Tvillingen kommer att dyka upp fnissande och otålig att prova sin skicklighet på någon ny osannolik plan.

Kärlek

Detta är ingen ordinär älskare. Apa/Tvillingen är en krävande och ihärdig kärleksgourmet. Han behöver ständig uppmärksamhet och låter sig inte hejdas av någonting för att hela tiden ha rampljuset på sig. Det är denna persons fyndiga charm som så småningom förför dem han uppvaktar med så stor skicklighet. Hur skulle du reagera om din beundrare placerade en diamantring på botten av ditt bubblande champagneglas? Vad skulle du tycka om att få en skinande röd sportbil bara för att du fick ögonkontakt med en Apa/Tvilling på en middagsbjudning? Ju större desto bättre. Allt är tillåtet i kärlek - och krig? Apa/Tvillingen hanterar inte amorösa konflikter speciellt bra. De tycker om när deras romanser är entydiga och utan spöken.

Att älska en Apa/Tvilling är, trots allt, inte speciellt komplicerat. Du måste helt enkelt bara vara villig att tillbringa hela ditt liv ståendes med förbundna ögon på den yttersta spetsen på trampolinen med en stark vind blåsandes bakifrån. Det är allt. Bara stå där och darra. Naturligtvis måste du också göra allt skitjobb för Geniet är alltför upptaget med att blåsa upp ballonger till festen för att komma ihåg att diska. Men det är inget att bry sig om, det du får i gengäld är nonstop nöje och lek på heltid. Om du gillar showbusiness så är Apa/Tvillingen definitivt din typ av partner.

Om du har en Apa/Tvilling i ditt liv och du känner för att skjuta honom eller henne ibland, är det lätt att förstå. Apa/Tvillingen är en utmattande utmaning för de lugna personer han ofta väljer att älska. Det finns ändå så mycket glädje i de bästa stunderna med denna påhittighetsdynamo att rådet är - stort, outtröttligt tålamod. Om en Apa/Tvilling älskar dig, håll fast ordentligt. Du är på väg att få århundradets bästa resa.

Passar med

Varför inte slå sig ihop med en Råtta/Våg eller Drake/Våg? Ert sinne för humor passar bra ihop. Drake/Vädurar och Apa/Vädurar är också bra för dig, liksom Råtta/Lejon och Drake/Vattumän. Du kommer att misslyckas kapitalt om du försöker uppvakta en Tiger/Jungfru, Orm/Jungfru, Buffel/Skytt, Orm/Skytt eller Hund/Skytt. Ändå värre skulle den rampljustjuvande Orm/Stenbocken vara. Du vill ha all uppmärksamhet.

Hem och familj

Apa/Tvillingar tycker om att ha alla sorters olika hem. De drömmer om att bo i bergen en del av året, i tropikerna en annan del och sedan också i Rom eller Milano eller varför inte Marocko? Vart de än reser är Apa/Tvillingen snabb att finna sig tillrätta, göra anspråk på den finaste hyddan för egen del och börja bjuda in zillioner människor på smörgåsbord. Trots att de är förtjusta i lyx och klass kan inte Apa/Tvillingen anklagas för att försöka imponera med sin rikedom. För dem bör miljön ge uttryck för den underskattade elegansen hos en fin läderfåtölj och dyrbara men inbodda mattor som är femton centimeter tjocka.

Som förälder är Apa/Tvillingen extremt seriös. Han kan ha många barn och kommer att älska dem och ta hand om dem med lika stor snällhet och förståelse. Han tycker emellertid inte om att missbrukas och kommer att bli upprörd om någon släkting, barn eller annat, försöker dupera eller lura honom. Apa/Tvillingen sitter själv inne med enorm falskhet. Men han brukar inte använda den för att bedra dem han älskar. Han är en fantastisk vän, trogen och farligt involverad med sina gamla vänner och kompisar. Han glömmer aldrig människor som han har haft kul med.

Apa/Tvilling-barnet är en besvärlig uppgift. Hyperaktivitet är inte ovanligt hos dessa barn. De måste styras och fostras att använda sina talanger och förbruka varje dags energi den dagen. Annars kan de hålla dig vaken hela natten. Sport, musiklektioner, klubbar och - mest av allt - teater kommer både att glädja och stimulera Apa/Tvilling-barnet. Håll aldrig-en-trist-stund Apa/Tvillingen fullt sysselsatt och ditt barn kommer att vara lyckligt. Uppmärksamma honom när han har lyckats. Men ge honom inte alltför många gratisapplåder.

Yrke

Denna person har talang för väldigt seriösa, invecklade och komlicerade roller i livet. Han kan bli allt från en specialist på cancerforskning till en storsinnad teaterdirektör. Men denna person mår bra av förändring, variation och omväxling. Apa/Tvillingen är det mest ombytliga av alla ombytliga tecken. Det spelar ingen roll vad han gör, det måste innebära möjligheten att uppfinna, förnya, att skapa nya metoder och synsätt. Han är pulserande och full av kvick mental rörelse. Han får aldrig fastna på ett trist kontor eller tvingas att jobba på en bank eller vilken instängd plats som helst. Apa/Tvillingen klarar inte isolering. Han tycker om utrymme och behöver sällskap och uppmärksamhet från medarbetare.

Som chef klarar sig denna person väldigt bra. Människor dras till Apa/Tvillingens upptåg och om han är noga med att omge sig med en kärleksfull publik, kommer han aldrig att behöva använda makt eller tvång för att se till att jobbet blir gjort. Även när han är som fånigast, till och med när han rullar runt på golvet och skrattar åt ödet och de förbannade reglerna, väcker Apa/Tvillingen beundran och respekt hos sina "undersåtar".


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |