Apa/Stenbock

En viss odefinierbar air av resignerad melankoli genomsyrar porträttet av en Stenbock född i Apans år. Kombinationen av Stenbocken - den allvarliga - och Apan - problemlösaren - skapar en egendomlig typ av personliga kval. Dessa personer är inte uppenbart nervösa. Deras slipade uppförande och värdiga hållning vittnar verkligen om en självsäker attityd. Apa/Stenbockar sänder ut värdighetsvibrationer. De är vad man kan kalla charmiga. Icke desto mindre, under den lediga, belevade fasaden bor en plågad själ.

Möjligen kolliderar Apans självsäkerhet och grundläggande måttfullhet med Stenbockens stramhet. Kanske Stenbocken skräms av sin Ap-sida, i stället för att glatt dra nytta av Apans löjliga sida och införliva lite av den där apliknande pratigheten. Apa/Stenbocken måste känna sig som en av de där snygga bandprydda, blanka pappkartongerna från flotta affärer, inuti vilken det sitter en elak, kinkig och fnittrande levande babian. Förpackningen speglar med andra ord inte alls innehållet.

Apa/Stenbockar tycker om att uppträda allvarligt. Faktum är att om du inte känner dem väldigt bra och blir invigd i deras hemliga liv så kommer du förmodligen bara att känna till den allvarsamma sidan av denna persons natur. Ytligt sett är de de mest presentabla människorna i fångenskap. Inom hemmets väggar kan de vara fullständiga kräk. Inte för att påstå att de har dubbla personligheter. Men Apan född i Stenbockens tecken lider av en typ av offentlig blyghet som är ovanlig bland mänskligheten. Om du möter honom eller henne i en bar där atmosfären är glad och tungor lossnar av exotiska universalmedel, så kommer du antagligen inte att lägga märke till denna tillknäppthet. Du kommer att se en kul historieberättande aktör med en spjuveraktig glimt i ögat och ett sinne för berättande som förvånar och roar. Han är alert och rask, bitande kvick, något spydig och verkligen väldigt slagfärdig. Apa/Stenbockens timing är perfekt.

Förr eller senare tar du med denna individ hem och sätter honom eller henne i en vardaglig situation och bilden blir alldeles suddig. På något sätt inbillar sig Apa/Stenbocken att de måste skapa arbetsordningen och ta hand om planeringen och leda vad det nu är som utgör privatlivet. De tar detta ansvar fruktansvärt allvarligt. "Var är matvarorna? Varför är inte middagen klar? Vad har hänt med dina strumpor? Har du blivit galen? Du kan inte slösa hela veckopengen på serietidningar!" Det är uppenbart att deras sorglösa Ap-sida inte gillar detta betungande allvar hos Stenbocken. Icke desto mindre, där är det. Apa/Stenbocken är en sjujäkla polis.

I huvudsak är Apa/Stenbocken teatralisk. Han har ett snabbt och krävande sinnelag. Han har en enastående begåvning för att uttrycka sig. Han tycker om ett senigt, långt utseende med en benstomme som skulle få Greta Garbo att gråta av avundsjuka. Apa/Stenbockar ser mänskliga situationer i ett eget, speciellt ljus. De förstår och är deltagande när det gäller alla typer av personliga glädjeämnen och lidanden. De vet hur de ska översätta dessa känslor för andras förståelse. Apa/Stenbockar är tolkar. De är inte enkla, inte heller är de bekymmerslösa, avslappnade eller bohemiska. Fasaden är viktig för dem. Sociala behag och vanor kommer att fortsätta vara svåra att ta död på så länge man fortsätter att tillverka Apa/Stenbockar.

Kärlek

Kvalitet har företräde framför kvantitet i Apa/Stenbockens ganska återhållsamma kärleksliv. Denna individ kommer alltid att föredra att vara djupt kär för alltid än att vara passionerat kär i bråkdelen av en sekund. Apa/Stenbockens mått på förträfflighet är satt väldigt högt. Han blir inte nöjd med någon som ser ut som något katten släpat in när han eller hon kliver ur sängen. Apa/Stenbocken har inga invändningar mot sportiga sammetsmorgonrockar och matchande tofflor. Han eller hon tycker om tillbehören i ett liv med någon annan, att dela förtroligheten i en hemlighet och (för Apa/Stenbocken) skrämmande väsen bara med den älskade och drömma om det gamla tänkespråket: "Lev dolt, lev lycklig."

Om du skulle bli fast i denna piffiga och eleganta personlighets virvelström av charm, bör du leka med idéen att vara åtminstone lika pedantisk som en Jungfru. Du kommer att behöva all rådighet du kan uppbringa för detta romantiska experiment. Men kom ihåg, om Apa/Stenbocken älskar dig så finns det ingen mer innerligt ren kärlek än hans. Som föremålet för en Apa/Stenbocks ömhet så kommer du att vara ljuset (och mörkret) i din beundrares liv - för alltid. Det är ett väldigt stort jobb. De känslomässiga belöningarna är många. Liksom de sömnlösa nätterna.

Passar med

Du kommer att finna lyckan bland Råttorna. Välj varsamt i bunten genom att föredra Lejon, Jungfru, Skorpion eller Fisk. En Drake/Oxe, Drake/Jungfru eller Drake/Fisk fängslar dig också och du kan obehindrat involvera dig med vem som helst född i antingen Get/Oxen eller Tiger/Skorpionen. Tiger/Vädurar stadgar sig inte bra med dig. Det gör inte heller Häst/Kräftan, Orm/Vågen eller Gris/Vågen. Du vill vara den ädla parten i paret. Påskynda inte äktenskap.

Hem och familj

Mycket rum att andas (och uppträda) och koppla av i hemma är vad Apa/Stenbocken drömmer om. Denna individ tycker att alla borde ha sitt eget ställe att vara ensam på. Huset kommer att vara stort och möblerat med utsökt smak. Denna Stenbock är lite mer händig än de flesta, eftersom Apan ger honom fingerfärdighet och elegans. Till och med i sina strikta, nästan uniformsliknande kläder, håller denna person fast vid traditionella kläder och lätt hanterbara former. Beige och marinblått kommer att dominera. Även grått bärs diskret och kalla mörkgröna favoriseras av Apa/Stenbocken. Det är nästan som om Apa/Stenbocken har en sådan färgsprakande cirkus inne i huvudet att han vill ha en lugn omgivning där han kan finna vila.

Denna person är en samvetsgrann förälder, men det är inte sannolikt att han eller hon skaffar flera kullar. Apa/Stenbocken har begränsat tålamod med barndomens trams. Bebisar stör förmodligen inte Apa/Stenbocken, eftersom han eller hon tycker att de är älskvärda och oskyldiga. Men allt eftersom barnet växer och behöver vägledning kommer Apa/Stenbock-föräldern att visa sig ha kort stubin. Denna individ har fullt upp med att hålla ordning på sig själv. Alla avkommans överträdelser kommer att representera ett personligt misslyckande att hålla ordning på universum. Fördelen med att ha en sådan förälder är, naturligtvis, exemplet som sätts av hans eller hennes i huvudsak goda uppförande i världen. Apa/Stenbockar är långt ifrån några hönsmammor. De älskar sina barn - det är tillräckligt.

Detta barn kommer att vara fullkomligt förtjusande. Som skapt till att agera och älska allt som har med skådespel att göra, kommer detta barn förmodligen att vilja titta på TV nio timmar om dagen och gå på bio resten av tiden, det vill säga när han inte är på teaterläger eller regisserar någon av skolans produktioner. Denna bakom-scenen kvalitet i denna persons natur bidrar till ett intressant, något hemlighetsfullt och ensamt barn vars aperier alltid kommer att överraska nära och kära. Detta är också ett intellektuellt barn vars studier kommer att ha en betydande roll i hans aktiviteter. En glädjande liten person att ha i närheten, detta barn lär sig snabbt och tycker om vuxnas sällskap.

Yrke

Jobb och karriärinriktade strävanden är lågan som tänder denna persons hela existens. Apa/Stenbockar är anti-lättja. De är kreativa och kan berätta historier och fängsla en publik. Deras uttryckssätt är väldigt emotionellt och deras lidande rörande. De är torra och nästan spröda ibland. Men trots sin torrhet så kan Apa/Stenbocken omvandla sin inre heltäckande brokiga show till ett möjligt uttrycksmedel som andra kan se och njuta av. Han eller hon är en begåvad tolk när det gäller mänskligt liv.

Som chef kommer Apa/Stenbocken att vara stabil och ha förmågan att kunna skratta med sina underordnade. Fok gillar denna persons sympatiska auktoritet i arbetssituationer. Apa/Stenbocken handskas bra med överheten. Han har inget emot att vara medlem i en grupp som jobbar med ett speciellt projekt. Så länge hans kreativitet och konstnärskap inte hotas så kan han ta order med synnerligen gott humör.

Jobb som sannolikt kan passa Apa/Stenbocken är: film- eller teaterregissör, skådespelare, underhållare (sångare, dansare, komiker och liknande), författare, skvallerspaltförfattare, TV-producent, historiker, psykolog, astrolog, kameraman, fotograf.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |