Apa/Skytt

Skyttar är alltid fritänkare. De trampar nya stigar och siktar på framtiden. De är talföra och människovänliga. De är rättframma och glada. Mycket av ovanstående beskrivning passar också in på Apan. Så, på något sätt, är Apa/Skytten i balans med båda sidorna av sin natur. Hans utåtriktade sida måste inte kämpa varje dag med en inåtvänd benägenhet att gömma sig under stenar när det kommer besök. Apa/Skytten trivs bra i sitt skal.

Men en natulig klyfta existerar mellan Skytten och Apan. Skyttar är osjälviska och inriktade på andra. Skyttar är ärliga och tycker om att vara våghalsiga. Apan är inte något av detta. Apan är slugheten själv, noga med att aldrig vara för rättfram och i stånd till enorma bragder av kringgående. Han frestar sällan djävulen såvida han inte vet att han kan slå honom och hans inriktning är mot sig själv snarare än mot andra.

Så vad händer? Det är ganska enkelt. Apan gör Skytten till ledare. Denna person har den nödvändiga ivern och kraften för att förflytta berg och han besitter också den list och principlöshet som krävs för att kunna etablera sin egen regering på samma ställe. Apa/Skyttar tar över. De tycker om att leda, fatta beslut, köra med folk, stifta lagar, ta initiativet till förändringar och rätta till saker. Och innan du har hunnit säga "Apa/Skytt" så har denna lilla luring fått en gata uppkallad efter sig - och medan han är igång, kanske uppkallar han en efter sin flickvän också.

Stora kraftansträngningar är inte heller något som bekymrar Apa/Skytten. Dessa duktiga människor är organiserade och angriper direkt problemets kärna. De är målmedvetna och har en glödande tro på sina principer och ideal. De är attraktiva. Och de är mycket övertygande. Apa/Skyttar älskar naturligtvis att tala inför publik och debatterar kniviga ämnen med självsäkerhet och sunt förnuft. De tycker om pengar och vet hur man spenderar dem klokt och generöst.

Fånigheter kommer Apa/Skytten att reservera för privata fester. Den offentliga bilden av denna maktörstande dynamo är dyster. Apa/Skyttar vill tas på allvar. I sällskap av nära och kära kan denna individ vara en fullkomlig clown, dansa på borden och liva upp sammankomster med slagfärdiga kommentarer och galna upptåg. Men när det gäller imagen så är denna kloka person ingen idiot.

Apa/Skyttar tänker stort. De knåpar aldrig med småpotatis. Dessa människor är intresserade av vinst och auktoritet. De är utmärkta administratörer och ger sig så gott som aldrig in i direkta konflikter. Dessa individer är i huvudsak konservativa och även om de har ett drag av vidsynthet i sig så är de noga med att svepa in den i sina medelsvenssonkläder. Apa/Skyttar tycker om ordentliga utmaningar. De är experter på PR. De är själv sina bästa talesmän och verkar veta instinktivt hur man varligt svänger över den allmänna meningen till sin egen fördel.

Kärlek

Apa/Skyttar är lite osäkra när det gäller närhet. De avslöjar inte sina känslor så lättvindigt och brukar sjunka ihop av de bojor som ett parförhållande för med sig. Apa/Skytten är tveksam till att gifta sig eller binda sig vid någon för resten av livet. Denna individ ser bortom varje förhållande och undrar om han inom några få år kommer att bli utless på den älskade eller ej. Det finns en motvillighet i denna person mot att ta på sig känslomäsigt ansvar för någonting annat än hans uppgifter i livet. Han är rolig att umgås med, men inte direkt någon man vill ska gifta sig med ens syster.

Om du är attraherad av den utmanande Apa/Skytten, använd list för att bekämpa list. Var inte för tydlig eller lätt att sätta etikett på. Då tappar han intresset över en natt. Du lockar bäst denna besvärliga individ genom att stimulera hans hjärna, testa hans mod och göra egna små resor ibland bara för att hålla honom alert. Vad du än gör, tala inte om att du bara ska till grannbyn. Låtsas att du är tvungen att resa bort i statsangelägenheter.

Passar med

Råtta/Vädurar, Råtta/Vågar och Råtta/Vattumän sporrar dig till högre höjder. Du kommer inte att ångra dig om du slår dig ihop med Drake/Lejon, Drake/Vågar eller Drake/Vattumän heller. Det finns ingen framtid för dig med Gris/Jungfrur, Gris/Tvillingar eller Gris/Fiskar. Buffel/Tvillingar och Buffel/Fiskar kräver alldeles för mycket stabilitet för att passa dig. Katt/Jungfrur och Tiger/Jungfrur hindrar dig från att ta dig fram på dina egna villkor. Orm/Fiskar är underbara. Men du kan inte få en. Det fungerar helt enkelt inte.

Hem och familj

Denna persons inredning är praktisk och förståndig. Han äger förmodligen ett antal konstföremål som han införskaffat under sina många resor. Men det finns inte mycket av flärdfullhet i Apa/Skyttens smak. Han eller hon vill inte imponera genom möblemanget. Ett bekvämt och välfunktionerande hem är denna persons mål. Apa/Skyttens kläder är i offentliga sammanhang medelklassigt konservativa och privat består de av fritidskläder.

Det är inte troligt att Apa/Skytten gifter sig ung och skaffar sig en kull tripp-trapp-trull barn som kilar omkring framför fötterna innan han fyllt 25. Nej. Denna person har personlig utveckling i sinnet framför allt annat. Sedan, när han eller hon har skaffat sig en stadig karriär, finns det tillräckligt med tid för att göra bebisar. Och en eller två räcker, tack. Apa/Skyttar är omsorgsfulla föräldrar som generöst sörjer för sina barns framtid. De bryr sig om vad andra tycker och kommer att se till att barnen uppför sig.

Om du har ett Apa/Skytt-barn har du antagligen redan märkt hur allvarlig han eller hon riskerar att bli. Trots att dessa små barn kan vara väldigt frimodiga hemma, kan de oftast behärska sig i skolan. Detta barn har talang för organisation och ledarskap. De kan ha nytta av tidig träning i att tala inför folk eller av att spela teater. De är känsliga, men döljer vad de känner. Det är ganska svårt att veta vad de tänker. Snoka aldrig. Fråga varsamt.

Yrke

Apa/Skytten följer sällan minsta motståndets väg. Han eller hon är skicklig på att leda och har ett utpräglat sinne för organisation. Dessa människor är problemlösare. De ser konkreta lösningar på svårigheter som lamslår hela församlingar av specialister. Apa/Skytten har alltid ett svar. Och om han inte har en aning om vad han svamlar om så kommer det helt klart att låta som om han gör det.

Naturligtvis är denna person en ledare och vill vara chef. Apa/Skytten är inte spydig eller elak mot sina underordnade. Men han har ibland ett domderande sätt att spela överlägsen som går de anställda på nerverna. I stort sett kan han bli anförtrodd att ta över på alla områden som kräver ledning med sunt förnuft. Denna person förblir inte underhuggare speciellt länge, men han eller hon är flexibel för att befrämja befordran och samarbetsvillig för vinnings skull. Dessa personer arbetar väldigt bra på egen hand.

Karriärer som passar Apa/Skytten är: politiker, författare, ambassadör, kontorschef, ekonomichef, lobbyist, förhandlare, personalchef, ekonom.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |