Apa/Skorpion

En kombination av intriger och kreativitet som kan ge upphov till visst mänskligt fyrverkeri. Den Skorpion som är född i Apans år kommer att ha alla kännetecken på den komplexa Skorpion-naturen. Han är listig och gåtfull och vasstungad och stark. Ändå försöker han dämpa dessa mörkare egenskaper genom låtsad sorglöshet och uppvisande av en något löjlig attityd ibland. Apa och Skorpion är ibland - men bara ibland - allierade. De är båda två slipade och listiga. De har båda två förmåga att leda. Vid andra tillfällen däremot, är dessa två tecken på kant med varandra. Apor är ibland bedrägliga, men de skojar bara. Skorpioner skämtar nästan aldrig - Skorpioner menar allvar. Apor är byggare. Skorpioner kan vara förstörare. Apor är ivriga, Skorpioner är svartsjuka.

Inre missämja är alltså inget konstigt för en Apa/Skorpion. Där finns en fullkomlig storm av motstridande känslor i spel inuti denna persons lilla kranium. "Ska jag bara luta mig tillbaka och låta någon annan göra jobbet och se mig själv som hjärnan bakom denna operation?" frågar den lömska Skorpionen sitt Apa-samvete. "Eller..." stämmer Apan upp, rätt och slätt, "hur skulle det vara om jag inte bara tänkte ut planen, utan går och utför den också, då kommer alla att se vilken flitig liten arbetare jag är." I båda fallen blir jobbet gjort, idéen kläcks och kriget utkämpas. Men metoden kan lämna en bitter smak i vår hjältes mun. Han blir ofta missnöjd över sin egen ofullkomlighet. Han skulle vilja kunna stirra länge och ihärdigt in i spegeln och säga, "Jag är en framgångsrik ditten-eller-datten och jag är stolt över det." I stället kommer hans spegelbild ofta tillbaka som en misslyckad mosaik av "kanske nästa gång" och "om bara" och "ansträng dig mer". Denna splittrade bild är obehaglig för Apa/Skorpionen. Ändå klarar han knappt av att kämpa mot sina inre motsättningar tillräckligt våldsamt för att fokusera bilden.

Apa/Skorpionen är kvicktänkt och livlig. Att binda fast honom kommer inte att förändra hans grundläggande önskan att komma och gå som han vill, att göra en avstickare om han vill och att finna sin rätta väg genom att prova på många olika. Han är i grund och botten egennyttig, vill ha erkännande för sina prestationer och anser att det att dela andras, mindre kunniga och uppfinningsrika än han, bördor ohållbart. Apan vill leda. Han kommer att briljera och han kommer att segra. Men först måste han få ut den förledande Skorpionen ur sitt system.

Apa/Skorpionen eftersträvar kreativitetens stora höjder. Han har förmåga att ta sig an och fullborda riktigt svåra och viktiga projekt. Apan själv är en anmärkningsvärt måttlig själ. Så Skorpion-sidan hos denna individ ger inspiration och drar in honom på vildare områden än de flesta Apor brukar besöka. I början kan han stegra sig och känna sig lite lätt berusad av resan och den tunna luften. Men vänta tills han får igång sina små Ap-tassar; denna person anpassar sig ögonblickligen till nya omständigheter när han väl hittat ett projekt att ta sikte på.

Du kan tycka att denna varelse är något dryg och för talför i din smak. Vissa Apa/Skorpioner verkar ha en repig grammofon inuti sitt huvud och kommer oupphörligt att upprepa historier du redan hört hundra gånger förut. De behöver påminnas om sin hyperbabblighet. Lyckligtvis tar de kritik med ett leende. För att vara Skorpion är dessa människor praktiskt taget utan tjurighet. De må vara oroliga och plågade av sjävtvivel, men Apa/Skorpionen kommer att segra. Det ligger i deras natur.

Kärlek

Denna person är ingen vanlig supersexig Skorpion. Han eller hon är också en sexuellt aktiv Apa. Kombinationen av dessa två väldigt erotiska tecken ger en energisk, om än något tankspridd, älskare. Apa/Skorpionen vill bli hänförd, upplivad och uppeggad. Han eller hon har ingen tid för ljumma kärleksaffärer och är i huvudsak intresserad av långvariga och mångordiga relationer.

Det är inte lika viktigt att beundra Apa/Skorpionen som det är att komma ihåg att hans eller hennes sexuella behov går före nästan allt annat. Vissa människor påstår att sex tröttar ut dem, sliter på dem och tar på krafterna. Här gäller motsatsen, sexuell aktivitet ger Apa/Skorpionen självförtroende, bygger upp hans ibland plågade ego och stimulerar hans kreativitetscentrum. Om du älskar en sådan arbetsmyra, underskatta inte hans eller hennes behov i sängen, då kan du bli sittande hemma vid telefonen med ett korsord medan Apa/Skorpionen rusar omkring och letar efter spänning. Bind aldrig fast denna person. Kräv att han eller hon åker iväg utan dig. Ofta är illusionen av frihet tillräcklig för att hålla kvar Apa/Skorpionen för evigt.

Passar med

Om du lever med en Råtta/Kräfta, Råtta/Jungfru, Råtta/Stenbock eller Råtta/Fisk, skatta dig lycklig. Drake/Kräftor, Drake/Stenbockar och Drake/Fiskar skapar en atmosfär av trevnad som imponerar på dig. Tiger/Oxar och Tiger/Lejon hindrar dig från att fatta beslut. Och så har vi Häst/Lejon och Gris/Lejon som står i vägen för dig. Buffel/Vattumän och Get/Vattumän prövar ditt tålamods gränser.

Hem och familj

Apa/Skorpionen har hellre tre moderna hus än ett palats. Han är den kringströvande typen. Hans väggar är belamrade med souvenirer och minnen från resor och semestrar på exotiska platser. Hans piano har ofta locket avsågat och han kan köra en fullkomligt otäck bil. För denna person är chict definitivt ute. Apa/Skorpioner anser att dekor ska vara funktionell och personlig.

Alla Apa/Skorpioner borde ha barn. Det finns en Peter Pan-liknande kvalitet hos denna person. Apa/Skorpionen tycker om att undervisa sina barn och roa dem med skämt och delta i deras bus. Apa/Skorpionen känner också det ljus och den oskuld som strålar ut från barn och detta lockar och fascinerar honom. Han kan försöka vara auktoritär, men han kommer förmodligen att börja fnissa mitt i sin dystra predikan om bordskick.

Apa/Skorpion-barnet blir oroligt om han eller hon inte lyckas med en gång i livet. Här finns en stor känslighet och känslor tar längre tid på sig att växa upp än vad intellektet gör. Det bästa rådet till föräldrar är: låt honom eller henne vara ifred tills en bestämd riktning kan urskiljas. Kasta dig sedan över chansen att låta din Apa/Skorpion lära sig allt han/hon behöver veta om det som intresserar honom/henne. Detta barn behöver uppmuntran, handlingsfrihet och ett förstklassigt föredöme att följa.

Yrke

Apa/Skorpionens begåvning ligger ofta inom det kreativa området, men han eller hon klarar också utredande arbeten alldeles utmärkt. De kan vara bra historieberättare, eftersom de tycker om att prata och har ett metodiskt intellekt. Denna person arbetar bäst i små grupper, där hans eller hennes artistiska kvaliteter uppskattas och genomförs av de andra medlemmarna i gruppen. Återigen, i det valda yrket måste denna person ha känslan av frihet eller tolerans för att bäst utnyttja sin talang. De kan ha kort stubin när de pressas av en deadline eller är oroliga för projektets framgång.

Uppriktigt sagt så vill inte Apa/Skorpionen vara chef. Denna person söker, först och främst, en oberoende möjlighet att arbeta med det som intresserar honom mest. Att vara i en auktoritetsposition riktar kritik mot Apa/Skorpionen som han anser vara mer ett fängelse än ett privilegium. Han kan vara en flitig anställd så länge han inte tvingas in i omåttliga rutiner eller dagtingande med idéer. Denna person kommer att vara lyckligast som anställd för att göra sin egen grej. Apa/Skorpionen är ett original. Att passa in är inte ett av hans mål.

Några lämpliga karriärer för Apa/Skorpionen är: fotograf, musiker, roadie, florist, keramiker, koreograf, båtbyggare, ljudtekniker, historiker.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |