Apa/Oxe

Här är en Apa vars list och knep är nöjda med att stanna ute i kulisserna hela livet. Oxen lugnar ner den fullt upptagna och snabba Apan. Detta är en slumpartad kombination av tecken.

I huvudsak är Apa/Oxar stabila. Deras jämvikt sticker ut överallt. I stånd till känslomässiga berg och dalar som alla andra, är Apa/Oxen annorlunda eftersom han verkar hantera trauma bättre än de flesta. Drabbad av förlust eller tragedi håller sig denna varelse flytande genom det hela. Självklart sörjer han om någon nära dör. Naturligtvis trånar han efter en kär. Säkert kan Apa/Oxen snyfta tillsammans med de bästa av oss. Men han kommer också att vara den förste som reser sig från den blöta kudden, sätter fötterna stadigt på golvet och bestämmer sig för att ordna bättre dagar åt sig själv.

Apa/Oxen är trots allt Oxe. Han känner djupt och är hängiven sina känslomässiga tycken. Men Apa/Oxar är känsliga. de vet instinktivt när de ska ge sig. De är inte rädda för att ge upp när det inte finns något annat alternativ. Apa/Oxar är smarta.

Apor födda i Oxen är realistiska personer. De hemfaller inte åt innehållslösa drömmar eller enfaldigt begär efter saker eller erfarenheter de aldrig kan få. Apa/Oxar är måttfulla, de låter saker och ting ta den tid det tar och de nöjer sig inte med hafsverk. Andra kan lita på att Apa/Oxen håller det han lovar. Apa/Oxen säger antingen "Nej, jag kan inte" eller "Javisst, gärna" med ett leende. Och om, av någon anledning som står utanför hans kontroll, en Apa/Oxe inte kan leverera kommer han att i god tid ringa eller skriva för att be om ursäkt.

Balansen hos människor i denna kombination av tecken är den kraft som är av det största värdet. När man mår bra med sig själv och världen kan egentligen ingenting stå i vägen för ens lycka. Apa/Oxar tvivlar sällan på sig själva. Visst kan de ha personliga stunder av panik. Men du kommer aldrig att se en Apa/Oxe släpa sig fram gnällandes om hur dåligt han mår. I stället använder han plågor för att visa sina bästa sidor, inspirera andra till självförtroende och sällan, om någonsin, klandra kollegor för sina egna brister.

Apa/Oxen känner sin egen styrka. Därför, om ett högljudd Drake/Lejon eller Buffel/Vädur vill stå i rampljuset, har Apa/Oxen inget emot att sitta i kulisserna och viska replikerna till chefen. Apa/Oxens ledarförmåga är så klar och tydlig att han vet att så småningom måste tyglarna ges till honom.

Apa/Oxar är snälla också. De är alltid villiga att ge en hjälpande hand, pigga upp en sjuk vän eller liva upp en tjurskalle. Trots sin frikostiga ande personifierar Apa/Oxen oberoende. De behöver inget sällskap för aktiviteter, som gå på bio eller konserter, resor, middagar, dans och så vidare. Det är inte så att Apa/Oxar inte gillar sällskap. Men de är så i takt med sin egen rytm att de inte behöver ett andra utlåtande eller ett bollplank för att veta vad de tycker om här i livet. Så om du behöver en Apa/Oxe kan du ropa på honom. Men om du inte skriver SOS på himlen eller skakar hans kedja, så kanske han är ute på egen hand på en cykeltur runt Östeuropa.

Det verkar som om man inte kan hitta några fel på detta monster av stabilitet. Ändå klagar folk på Apa/Oxar. Vad de säger är att Ap-födda Oxar besitter en sådan mängd självförtroende och fart att, i jämförelse, andra kan känna sig odugliga. Och det är sant. Apa/Oxen sårar bara när man speglar sig i honom. Hans karaktär är så äkta, hans integritet så ren att andra känner sig små bredvid honom. Apa/Oxar är blyga också. Så man kan inte ens anklaga dem för skryt. De är kloka och roliga, bra lyssnare och ytterst händiga. Apa/Oxar är hängivna och okomplicerade. Men försök aldrig mota in en av dem i ett hörn. Du klarar inte att stänga in honom. Vänta dig inte att han ska hänga i närheten om han blir avvisad eller nonchalerad. Denna person består av ett enda stycke. Däri ligger hans oslagbara styrka.

Kärlek

Trohet är relativt. Alla har ett eget sätt att se på och tolka vad det betyder att vara ständigt kär. För en Apa/Oxe hänger trohet i ett förhållande direkt samman med lojalitet, vänskap och hängivenhet. Denna person är en verklig mästare på att älska andra. Han kommer trots detta aldrig att engagera sig i någon varaktig kärleksaffär eller äktenskap som hotar att äventyra hans självbestämmanderätt. För Apa/Oxar är ömsesidig respekt och frihet synonymt med kärlek.

En Apa/Oxe låter inte sin passion för en annan människa förlama honom. För en Apa född i Oxen är oförmåga samma sak som döden. Om han känner svagheten närma sig knäna och han praktiskt taget kan höra fjärilarna fladdra i magen, kommer Apa/Oxen att vara borta i en blinkning, vänligt och företrädesvis utan ett hårt ord. Apa/Oxen vill förmodligen ha ett livslångt åtagande i kärlek. Men eftergifterna som följer på en sådan förpliktelse kan skrämma honom. Utsikterna till långa tråkiga kvällar runt en glödande härd avskräcker Apa/Oxen från ett tidigt äktenskap. Och när han lärt sig acceptera en kärleksförbindelse som helt visst hämmar hans stil, kan Apa/Oxen betrakta sig själv som för gammal och att det hindrar honom att realisera det.

Det finns något av det eviga barnet i denna person. Han är charmerande, men också svårfångad. Apa/Oxen är en rastlös själ som ofta föreställer sig själv i stadig kärleksfull omvårdnad. Men väldigt ofta slutar han som Peter Pan, lämnad ensam att försvara sig själv.

Passar med

Normalt sett bör du passa ihop med Drake/Kräfta, Drake/Jungfru, Drake/Stenbock och Drake/Fisk. Drakar och Apor respekterar varandra väldigt mycket. Du kommer också överens med Råtta/Kräfta, Råtta/Jungfru och Råtta/Stenbock. Du kan även undersöka möjligheten till en Råtta/Fisk på livstid. De är behagliga och bestämda på samma gång. Astrologiskt sett är oddsen för ett långvarigt förhållande med en Tiger/Skorpion inte speciellt bra. Orm/Skorpion, Buffel/Vattuman och Drake/Vattuman är också förbjudet område. Glöm Buffel/Lejon, Tiger/Lejon och Häst/Lejon. De är för själviska för dig.

Hem och familj

Apa/Oxar blir utmärkta föräldrar. De är seriösa och kärleksfulla. De är också roliga och lekfulla.

Som syskon, tanter, farbröder och kusiner är Oxar födda i Apans år galna! Det denna ingrediensen av vidsynt rörelsefrihet innebär i ett sådant icke-passionerat förhållande tilltalar Apa/Oxen. Han tar med sig märkvärdiga leksaker till sin brorson och tar med sina kusiner på resor till platser långt bort. Han erbjuder gladeligen sin medverkan i familjeprojekt eller bygger en ny swimmingpool åt sin lillasyster.

För att få ett hälsosamt Apa/Oxe-barn, måste föräldrarna ge honom frihet att utvecklas i sitt eget personliga utrymme. Apa/Oxe-barn kan ge sig iväg på egen hand alltför ofta för att en klängande förälder ska vara nöjd. De kommer definitivt att lämna en kvävande familjeatmosfär så tidigt som möjligt. För att garantera denna persons lycka som vuxen måste han alltid få valmöjligheter och aldrig tvingas att kämpa mot en överdriven auktoritet. Och vad du än gör som förälder till denna livliga, dugliga vinnare kommer han snart att ge sig ut i världen för att söka lyckan.

Yrke

Apa/Oxar tycker om att spendera pengar. Därför vet de oftast hur de ska tjäna dem. Dessa människor är strävsamma och villiga att rycka in och hjälpa till i nästan alla situationer. Dessa drag hindrar inte Apa/Oxen att rycka fram i karriären.

Apa/Oxar är vänliga också. De tycker om att möta nya människor, utbyta idéer med dem och lära sig nya sätt att göra saker. Försäljning och PR är passande jobb för Apa/Oxar liksom anställning inom journalistik och medicin. Det viktigaste är, naturligtvis, att karriärvalet erbjuder rörlighet. Apa/Oxen kan, till exempel, bli en förträfflig fotograf. Men om han är tvungen att sitta i ett obetydligt kontor någonstans och ta foton på bebisar med knut på huvudet i en kall, vit studio, kommer all hans talang att torka ut innan han får chansen att göra sitt bästa. Han hatar att vara fängslad. Men ställ denna energiska fotograf på plats i mode- eller reklamvärlden och hör hur slutaren glatt klickar iväg.

Det allra viktigaste i att anpassa en person som är född i Apa/Oxen är förvärvandet av en sund och liberal utbildning. Det sysslolösa Apa/Oxen-sinnet är aldrig ett lyckligt sinne. Det finns få områden där han inte kommer att vara bäst och han dras speciellt till de som väcker hans nyfikenhet. När han har lite kunskap om ett ämne som intresserar honom kan Apa/Oxen studera på egen hand, göra efterforskningar och samla mer information under en lång tid utan vidare handledning.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |