Apa/Lejon

Det ståtliga och magiska Apa/Lejonet är en best du aldrig tröttnar på att lära mer om. Denna person har ett hjärta av rent guld, en tunga av äkta silver och en hjärna som en fälla av stål. Han kan få dig att skratta. Han kan röra dig till tårar. Och om du umgås med honom tillräckligt länge, kan han också förmå dig att börja dricka. Han är en mäktig liten djävul.

För att vara ett Lejon, så är Apan född under tecknet av djurens konung faktiskt ett lamm. Visst har han den ogenomträngliga högmodiga hållningen som Lejon är kända för. Men genom sin förening med den stabila kvicka Apan, undviker detta Lejon den vanliga fallgropen av storhetsvansinne. Apa/Lejonets ego behöver inte alltid klappas och smekas och jublas åt. Han vill fortfarande beundras och kan vid enstaka fall ses kråma sig. Men Apa/Lejonet, fastän han förtjänar mycket beröm, vet en hel del om förnekelse, vänlighet och osjälviskhet.

Apa/Lejonet gör sig anmärkningsvärt få illusioner om sina egna brister. Naturligtvis begår denna person, precis som alla andra, misstag och har till och med uppenbara fel. Men du kan tala om för ett Apa/Lejon att han ibland är lite väl tjurig. Och tro det eller ej, han rusar inte ut ur rummet eller smäller med tidningen åt dig. I stället kan han helt enkelt bara hålla med.

Apa/Lejonet är känsligt och objektivt. Men han är ingen idiot. Han tar inte frivilligt emot hård kritik eller meningslöst tjat. Inte heller gillar han att göra skitjobb, vara någons slav eller böja sig djupt för kollegor eller partners. Apa/Lejonet är en fullvärdig medlem i Lejonets tecken. Men eftersom han också är en Apa, så är han lugnare än Lejon vanligtvis är. Han är mildare och dessutom en råmodell för stabilitet och styrka. Faktum är att Apa/Lejonet är modigare när det gäller andra än vad han är när det gäller honom själv. Han tolererar inte att se hur de han älskar såras eller behandlas illa. Fastän han inte är speciellt aggressiv så kan han riskera sitt liv för att försvara en vän. Apa/Lejon identifierar sig med styrka. De beundrar människor som sticker ut för sina rättigheter och som vågar trotsa systemet. Trots att de oftast inte är den typen som ruttnar bort i fängelser för revolutionens skull, så är Apa/Lejon stora kämpar för de ideal de tror på.

Apa/Lejon är mycket attraktiva. De har ofta apliknande drag och en kort och kraftig kroppsbyggnad. De tycker om att vara rena och fräscha, men är inte speciellt beroende av parfymer eller kosmetika. Apa/Lejon visar alltid upp en viss optimism över livet. De vet att det inte är perfekt, men medan det håller på tycker de att man bör ha kul. De har humörsvängningar, men dåligt humör varar aldrig länge. I sina relationer med andra undviker Apa/Lejon noga användningen av våld eller hög röst. De är förnuftiga människor med ett drag av busig retsamhet. Apa/Lejon är nyfikna på allt och framför allt alla de möter. De älskar att spekulera över andras motiv. De har oftast en stor och brokig bekantskapskrets. Men flockdjur som de är, så skaffar Apa/Lejonet sig väldigt få livslånga nära vänner. De är ganska objektiva när det gäller människor och favoriserar aldrig nykomlingar. Apa/Lejon är ovilliga att lita på andra. Om du har en som vän, håll fast vid honom eller henne. Du får inte många av denna kalibern.

Denna person har talang för att leva. Han är emellertid inte känd för att vara försiktig med materiella saker och har en tendens att ha det rörigt i hemmet. Filosofi intresserar honom. Nya sätt att göra saker fångar hans fantasi. Han älskar att lösa problem, reda ut kaos och mest av allt gläds Apa/Lejonet åt att se de han älskar le stort och glatt. Om ett Apa/Lejon älskar dig så är din glädje hans nöje.

Kärlek

Det är bara i kärleksaffärer som Apa/Lejonet någonsin snubblar över sitt svårhanterliga ego. Apa/Lejon är hagalna och svartsjuka. De kan verka lekfulla och avhåller sig från, vad de kallar, medelklassens värderingar, men Apa/Lejon tycker inte om när någon gör intrång i hans känslomässiga egendom. Apa/Lejon som är kära är fullkomliga idioter.

Om du råkar älska en av dessa personer är det en del du bör tänka på. Kväv dem inte. Träng dem inte. Tjata inte på dem. Utan beskydda och råd dem. Avvakta och lek snällt och rart med Apa/Lejon. De behöver klappar och smek. De behöver bli försäkrade att du tillhör dem och bara dem. Apa/Lejon kräver också att du inte är lat eller oföretagsam. De kan slappna av, men de respekterar verkligen hårt arbete. Din slitsamma strävan tänder honom. Om de ser dig arbeta och verkligen försöka lyckas, inspireras de att göra likadant. Om inte, om du vilar på lagrarna och ser världen passera, kommer ditt flitiga Apa/Lejon att bli djupt besviken. Han kan till och med försöka förringa dig eller kanske bli av med dig helt och hållet. Apa/Lejon är tålmodiga. Men de känner sitt tålamods begränsningar. Pressa dem inte. Du kommer att ångra dig.

Passar med

Satsa på en Råtta/Tvilling, Råtta/Våg, Råtta/Skytt eller Råtta/Stenbock. Drake/Vädur, Drake/Tvilling, Drake/Skytt, Drake/Stenbock och Buffel/Vädur är bra för dig också. Du kommer inte överens med Orm/Skorpion eller Orm/Vattuman. Häst/Oxe och Häst/Vattuman uppskattar inte din typ av humor, inte heller kan du få ut speciellt mycket av en Gris/Oxe.

Hem och familj

Här är en person som du kan räkna med när det gäller helhjärtat engagemang i familjen. Om Apa/Lejonet har barn rycker han in och torkar stjärtar och torkar tårar och matar med puré med samma entusiasm och goda humör han har för andra delar av livet. Det är något barnlikt över hans storögda inställning. Han är pålitlig och seriös när det gäller viktiga saker som hårt arbete och lek. Men Apa/Lejonet är ingen pedant eller dominerande auktoritet. Apa/Lejon-föräldrar använder magi i stället för auktoritet för att få barnen att göra det de ska.

Dessa personers hem är inrett på ett nytänkande sätt och skapat för boendets bekvämlighet. Apa/Lejon uppskattar en viss bekvämlighet i sitt vardagliga liv. Men de är inga materialister, inte heller är de vinningslystna. De bryr sig inte heller om att imponera. Apa/Lejonet tycker att allt som behövs för en mysig miljö är en klok praktisk läggning och några av hans sköna prylar. Helhetsintrycket blir eklektiskt och ljust.

Om du har turen att ha ett Apa/Lejon-barn, måste du behandla honom med största varsamhet och respekt. Han får helt enkelt inte behandlas som ett barn. Han vill ha klara regler, en bra utbildning och massor av lojalitet. Han behöver mer kärlek än han låtsas om. Krama detta barn. Skoja med honom. Men mest av allt - älska denna lilla apa.

Yrke

Apa/Lejonet är ädelt. Han tycker om metafysiska studier och kan också dras till ett andligt liv. Det bor en poet i denna busiga person. Apa/Lejon tycker om att tillämpa sin konstnärlighet i det verkliga livet. De är jordnära. Det gör Apa/Lejonet till en underlig blandning. En intressant blandning dock, eftersom den medger alla varianter av strävan och begränsar inte Apa/Lejonet till en karriär eller ens en typ av yrke. Han tycker oftast om sport och arbetar hårt för att hålla sin kropp i form.

Denna persons mångsidighet talar för vilket jobb som helst från idrottstränare till reseguide, från copywriter till socialarbetare. Det finns nästan inget jobb - förutom galärslav - som inte passar denna person. Han kan vara fotograf eller arkitekt. Apa/Lejonet jobbar bra ensam och fullföljer arbetet med en ovanlig typ av flitig avskildhet. Han behöver ingen ledare och vill faktiskt helst inte vara en. Att bevaka andra människors liv är emot han humanitära principer, så han föredrar att lämna chefsskapet till de dominanta. Han avskyr att städa. Så sopåkare är inget möjligt karriärval.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |