Apa/Kräfta

Apa/Kräftan - den känslosamma planeraren. Denna person är alltid vaken för nya idéer och möjliga vägar. Han är alltid på alerten. Liksom alla Apor är Apa/Kräftan en problemlösare. Han kan inte bara se en situation precis som den är - eftersom han är kyligt objektiv när det behövs - utan han kan också se genom grumliga problem och kommer av den anledningen snabbt till slutet av dem. Apa/Kräftan låter väldigt lite gräs gro under fötterna.

Denna smakfulla individ har intressen som spänner sig från Amazonas till att samla olika sorters bussbiljetter som använts över hela världen. Här finns också en antydan till att vilja klättra på den sociala stegen. Denna böjelse visar sig inte alltid på det vanliga sättet. Man kommer till exempel inte att se en Apa/Kräfta glida fram till fru Mallgroda bara för att få en inbjudan till hennes nästa bal. Apa/Kräftan är mycket mer diskret i sin önskan efter socialt erkännande. Han når det tack vare sina yrkesframgångar till exempel. Först kommer han att se till att han är den bäste på sitt område. Sedan kommer givetvis alla att vilja lära känna honom och han blir inbjuden till alla de rätta festerna.

Apa/Kräftan är en beräknande person som inte låter många stenar vara ovända i sin jakt efter framgång i sitt arbete. Men det finns en sak som kan hålla honom tillbaka. Det kallas känslosamhet. Apa/Kräftan må vara en slug och listig Apa - men han är oförbätterligt en omtänksam, överkänslig och dominerande Kräfta också. Omtänksamhet, trots att han sköter det på ett enastående bra sätt, är Apa/Kräftans nemesis. Om till exempel hans partner inte vill bo i en stor stad och han är känd som en baddare på att planera storstäder, så kan Apa/Kräftan gå med på att bo i tassemarkerna för sin partners skull. Han kanske inte är helt lycklig där eftersom hans arbetstillfällen är begränsade och han behöver känna sig nyttig och upptagen och till och med överlägsen i sitt arbete. Men när han älskar så gör Apa/Kräftan det med sådan huvudlös entusiasm att det inte finns någon bot för vad han lider av.

De humörsvängningar och melankoliska anfall som kan komma över Apa/Kräftan är av episka proportioner. Han är inte bra på att ta kritik eftersom han alltid verkligen vill göra sitt bästa hela tiden och vara rätt på det, aldrig ha fel eller gå vilse. Ett känslomässigt eller karriärmässigt bakslag kan orsaka dysterhet, sömnsvårigheter och även lite drickande eller någon annan ohälsosam sysselsättning.

Vad han än gör kommer Apa/Kräftan att ha bra hand med pengar. Han gör trygga investeringar, kloka drag på det finansiella schackbrädet och är faktiskt en aning av en trollkarl. Han är egentligen inte den typ av person som blir enormt, snuskigt, irriterande rik, men Apa/Kräftan är en lyckosam person. Han har alltid lite mer än tillräckligt.

Apa/Kräftan har nästan alltid begåvning för det konstnärliga. Antingen han är kännare eller utövare så strävar han efter och förvärvar oftast förträfflighet på det kreativa området. Men han är också begåvad med Apans magiska snabbtänkthet och känsla för improvisation. Han tänker bra när han är på språng och spelar till och med över när han arbetar.

Apa/Kräftan behöver inte trettio dagars betänketid för att acceptera en inbjudan till en middagsbjudning. Han vet direkt när du ringer honom om han är upptagen eller om du har intressanta fester och spännande gäster. Han vet också om han är trött eller känner sig dålig och ska undvika sena nätter och fet mat. Apa/Kräftan är ett vidunder av sunt förnuft och djupa, men ändå kontrollerade, känslor.

Apa/Kräftan uppför sig perfekt. Damerna först och hatten av i hissen. Denna beredvillighet att stå till tjänst kan tolkas som inställsamhet eller ett försök att förföra - det är definitivt det senare. Apa/Kräftor älskar att bli omtyckta - och de föredrar att bli älskade. Dessa personer är extremt erotiska och mästare på fuffens av alla de slag.

Kärlek

Promiskuitet är ett så fult ord. Låt oss bara säga att Apa/Kräftan visar en viss slösaktighet i sina kärleksaffärer. Apa/Kräftor tycker om att älska. De är nyfikna på sex och de skulle göra det oftare än till frukost, lunch och middag plus nattamat om de bara hade de fysiska resurserna.

Eftersom de också är ganska härsklystna och plikttrogna människor så lider Apa/Kräftan av sina ofta förekommande och angelägna begär. De är i hemlighet rädda för att deras ordinarie partner, som de är tokiga i och vill älska med varje kvart, på något sätt ska vara exakt som de. Detta vore tragiskt eftersom Apa/Kräftan hatar att bli kränkt. De blir arga och kan också bli ganska ilskna om de blir irriterade.

Därmed inte sagt att Apa/Kräftan inte vet hur de ska älska sin partner. Tvärtom, Apa/Kräftor är experter på att dyrka sina partners - allihop! Presenter. Resor. Middagar med stearinljus. Pälsar. Allt vad du kan önska dig.

Om du vill vara denna mångbegåvade och intressanta persons partner, då måste du spela deras spel. Du måste visa din lojalitet och hängivenhet för dem genom att vara lite besvärlig, bortskämd eller till och med tjatig (detta håller dem alerta och de tycker om det så). Du bör försöka vara den typ av person som förtjänar Apa/Kräftans respekt, eftersom han är mer intresserad av själar än av en mångfald av kroppar som han känner alltför väl. Om du visar mod och mer tålamod och rättskaffenhet så kommer Apa/Kräftan att köpa dig ett hus på månen (om du ber snällt).

Passar med

Som Apa/Kräfta gör du klokt i att välja en Drake/Oxe, Drake/Jungfru, Drake/Skorpion, Drake/Fisk, Råtta/Oxe, Råtta/Jungfru, Råtta/Skorpion eller Råtta/Fisk. Du bör undvika Buffel/Vågar. De är en aning för tävlingsinriktade. Hund/Vädurar, Hund/Vågar och Hund/Stenbockar är också uteslutna, liksom Häst/Vädurar och Häst/Stenbockar. Håll dig även borta från Gris/Vädurar.

Hem och familj

Som släkting är denna person ett mönster av ansvar. Han går väldigt långt för att visa hängivenhet mot familjen. Han är generös mot syskonbarn och bryr sig om sina föräldrars behov. Som syskon är det inte lika självklart. Denna person tenderar att tro att han höjt sig över den nivå varifrån han kommit och kan, vid sina föräldrars död, besluta sig för att träffa sina syskon mer sällan än förut. Han tycker om dem. Men han känner sig överlägsen.

Uppoffringar för barnens skull är inte svårt för Apa/Kräftan. Men han vill verkligen inte ha deras fingeravtryck på finsakerna, så kan du skicka tillbaka barnen till deras rum? Att ha barn hämmar Apa/Kräftans stil. Om han har verkligt gott om pengar, då kommer han förmodligen att ha massor av barn, barnflickor och internatskolor. Om inte, kommer han att vara ute mycket, eller inlåst i sitt arbetsrum, eller ihopkurad i sovrummet med en bok. Han tar med sina barn på utflykter och tar sig tid med att hjälpa dem med läxorna. Men tumultet - det grundläggande dygnet-runt jäktet - går honom på nerverna. Apa/Kräftan är verkligen alldeles för känslig för att stå ut med folk som tränger sig på vid alla tider på dygnet och äter honom ur huset. Han är auktoritär på ett nästan allvarligt sätt.

Apa/Kräfta-barnet är bara känslighet och väldigt lite list. Det är bara genom att gå i livets skola som han blir på sin vakt och opportunistisk. Han måste skyddas från alla typer av grymhet (skolans eller föräldrarnas) och kollas efter tecken på allergier eller någon nervös åkomma. Han är extremt begåvad och behöver trygghet för att kunna utveckla sina talanger.

Yrke

Karriärvalen här varierar. Apa/Kräftan är naturligt begåvad med varje typ av förmåga. Han kan vara en konstnär eller skriva om konst. Han har talang för allt från balett till krig. Han är ivrig, finurlig och makthungrig. En klok taktiker, denna person kommer att resa sig högt i sitt valda yrke genom strategiska manövrer och massor av övertid.

Apa/Kräftan kommer emellertid inte speciellt ofta att bli nummer ett i sitt yrkesliv. Hans ödesdigra svaghet är känslighet. Han känner för djupt och kommer alltid att tveka innan han begår det enda hemska brott som behövs för hans enastående framgång. Han kan mycket väl acceptera att vara nummer två eftersom han egentligen inte vill vara tvungen att ta emot de slag som chefer får. Befälet kommer han att ta ändå. I arbetssituationer där det finns kollegor och medarbetare att handskas med kommer Apa/Kräftan kanske inte att vara så omtyckt. Han är tuff - mot sig själv och andra. Och han verkar flyta så lätt nästan till toppen av berget att det orsakar svartsjuka.

Denna person kan vara målare, musiker, poet eller liknande. Men han kan också vara en framgångsrik läkare eller advokat, antik- eller konsthandlare, journalist eller marknadsförare. Han är bra på investeringar också. Teater eller film? En viss begåvning men lite för samhällsmedveten för att bli en riktig stjärna.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |