Apa/Jungfru

Apa/Jungfrun för sig som en prins. Kvinnor i detta tecken är bedövande eleganta och utstrålar den sorts överlägsna vibbar som endast motsvararas av den elaka styvmodern i Snövit. Icke desto mindre, Apa/Jungfrur har det aldrig lätt. De måste ta livet i små bitar i alla lägen, från barndomen och framåt, för att kunna njuta av framgång ens i någon mån.

Jungfrur har en förkärlek för att omge sig med "viktiga" människor. Snobbism får Jungfrun att känna sig trygg. Apor bekymrar sig emellertid sällan över ytlighet såvida det inte tjänar ett praktiskt syfte. Om det ligger i Apans intresse att syssla med name-dropping eller att bevista ett trist cocktailparty, då gör han det gladeligen. Men de flesta Apor kan ha eller mista bästa platsen och chefernas lunchsamling.

Denna olikhet inom Apa/Jungfrun kan orsaka oändliga kamper. Å ena sidan känner Jungfrun att han borde gå bort och prata med Herr Viktig. Men Apan är hungrig. Han föredrar att gå direkt till buffén utan förmånen av Herr Viktigs uttråkande pladder.

Vad som utvecklar sig här är en maktlystet nervös personlighetstyp. Apa/Jungfrun vill kontrollera sitt eget och andras liv. Men omständigheter tvingar honom ofta att ge upp den makten innan han haft en chans att verkligen använda den. Detta leder till stor besvikelse. Och sedan till en viss självömkan och skuldanklagelser.

Apa/Jungfrur har en ganska bra känsla för vad som är rätt för andra och har inget emot att lägga sig i andras affärer tillräckligt för att låta dem veta det. Deras bedömning av andra människors problem är ofta korrekt. Apa/Jungfrur är också medmänskliga och älskar att göra saker för de mindre bemedlade. De är generösa och slösar även kontanter på de som behöver dem. Problemet här är att Apa/Jungfrun tar betalt för sina tjänster i komplimanger, svansande och till och med smicker. Man kan säga att Apa/Jungfrun är själviskt osjälvisk.

Apa/Jungfruns temperament är segt och torrt auktoritär. De är hagalna och vinningslystna både när det gäller materiella ting och människor. Deras behov av att äga är bara ett skydd mot deras osäkerhet. Apa/Jungfrur är pedantiska och arbetar som slavar. De är tydliga och är i stånd till djup mänsklig förståelse. De gör kloka investeringar. De är gästfria. Men de är i trängande behov av makt och gör vad som helst för att behålla den.

Jungfrun bidrar med intelligens, Apan med slughet. Jungfrun är reserverad. Apan är utåtriktad och glad. Denna person plågas alltid av att välja vilken av sina egenskaper han ska använda i en given situation. Kräsenheten vinner ofta.

Kärlek

I kärleksrelationer är Apa/Jungfrun fullkomligt seriös. Han är också en ärkeromantiker. Han vill få och behålla sin älskade. Han uppvaktar och förför på många kloka och vinnande sätt. Men kom ihåg, denna person har en svag punkt. Han måste helt och fullt äga det han älskar. Det blir lite trångt i ett rum efter ett tag med Apa/Jungfrun virad lockande kring halsen på sin käresta.

Om du älskar en Apa/Jungfru, ge honom intrycket att han är den enda personen i universum förutom du själv. Lev som ett i endräkt förenat par mot världen. Ge upp ditt eget sätt att leva till förmån för hans. Apa/Jungfrun kommer i sin tur att se till att du trivs och är varm, välfödd och underhållen. Men han kan också låsa dörren och slänga bort nyckeln.

Passar med

Själarnas sympati blir det för dig med Råtta/Oxen, Råtta/Kräftan, Råtta/Skorpionen, Drake/Oxen, Drake/Kräftan eller Drake/Skorpionen. Du beundrar dem verkligen. De vet hur man återgäldar. Råtta/Stenbocken och Drake/Stenbocken intresserar dig också. De anar din kärlek till renhet och respekterar din integritet. Du bör inte komma Tiger/Tvillingar, Tiger/Skyttar eller Tiger/Fiskar alltför nära. Du riskerar att såras i striden. Gris/Tvillingar och Gris/Skyttar tolererar inte dina upptåg. Orm/Fiskar är för pråliga och Buffel/Skyttar är för eldiga.

Hem och familj

Det är svårt att hitta ett Apa/Jungfru-hem som inte är en veritabel uppvisning i dyrbarhet och tradition. Samma osäkerhet som styr denna persons privatliv styr också hans inredning. Han har gjort mycket av arbetet själv, målning och skrapning och murning och färdigställande av än den ena än den andra lilla detaljen för hand. Han är en skicklig hantverkare när han sätter igång något, från matlagning till snickeri.

Som förälder sticker Apa/Jungfruns härsklystnad naturligtvis fram sin otäcka näsa. Apa/Jungfru-föräldrar är som feodalherrar. "Detta är mitt hus" är en av deras favoriter. Men få inga konstiga idéer om att lämna hemmet. Apa/Jungfrun kommer att göra upp en mängd planer för att få tillbaka ett förlorat barn. För det mesta behöver de emellertid inte bekymra sig, deras barn skulle aldrig våga fela eller avvika.

Små Apa/Jungfrur är rädda för många saker. Mörkret, folkmassor och mardrömmar är fienden. Detta barn vill vara omgivet av trevnad och ömhet, visas medkänsla och få massor att känna sig trygg av.

Yrke

Apa/Jungfrun har massor av talang för detaljer. Han har förmågan att komma i tid och aldrig missa en dags arbete. Denna persons arbetsliv är en studie i perfektion. Han är inte bara praktisk, utan han är också noggrann och ambitiös. Apa/Jungfrun blir en mycket flitig anställd. Som chef är denna person något helt annat. Naturligtvis vill han eller hon vara den som bestämmer. Han eller hon kanske i hemlighet vill ha sitt namn större än ditt på brevpappret och med förgyllda bokstäver. Apa/Jungfrun är ett krävande och metodiskt tecken fullt av slughet när det gäller pengar och att ackumulera rikedom. Han tycker inte om att ge upp ens en centimeter av popularitet eller makt. Denna girighet kommer att bli hans eller hennes olycka.

Bra jobb för Apa/Jungfrur är: problemlösare, filantrop, scripta, entreprenör, administratör.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |