Apa/Fisk

Den glada Apan hittar en ny, mer elegant yttre profil under inflytandet av den ohämmade Fisken. Apan är normalt sett balanserad. Hans jobb i den kinesiska zodiaken är att lösa problem, stora och små. Apor är födda med sunt förnuft. Apor är naturliga ledare, men söker inte makt. De är listiga och stabila. En ovanlig kombination. Fisken ger andlig charm och skönhet till den kvicka och livliga Apan. Resultatet blir en stilig person vars rykte om charm föregår honom eller henne överallt.

Denna person älskar skönhet och vet var den finns. Det som Apa/Fisken vill ha får han eller hon vanligtvis. De har naturlig stil och klass. Folk ger Apa/Fiskarna eleganta garderober och vackra smycken, slott att bo i och heder att vara stolt över. Det är något med kombinationen av kreativ iakttagelseförmåga och list och opportunism som ger en riktig världsmedborgare. Apa/Fisken är sofistikerad utan att vara en snobb. Han eller hon är välklädd, men bryr sig inte om att vara på listan över de tio bäst klädda. Apa/Fisken kommer närmast en av de där skrävlarna eller prinsessorna i de gamla sagorna - de har klämmig klass.

Denna "klass" kan sitta endast på ytan. Apa/Fisken är något av en uppkomling och en av historiens bästa bluffmakare. Men icke desto mindre är bilden verklighet. Och dessa människor gör vetenskap av den ädla bilden.

Apa/Fisken charmerar och kalkylerar sin väg genom livet. Han stuvar om och snirklar och slingrar och skruvar sina tankar och investeringar, sin kärlek och sitt hat, så att de ska passa hans behov för tillfället. De vet hur de ska få det bästa ur de flesta människor som de kämpar mot. Denna Fisk är den borne fixaren vars utomordentliga exempel duperar massorna och skjuter iväg honom eller henne till önskad placering på vad som verkar vara minuter. Apor är nämligen mycket smartare än de flesta av oss. Apor har oftast ett bra grepp på sina liv. Men när Fiskarna gör gemensam sak med dem så blir de lite mer obeständiga och en aning osäkra. Fiskens osäkerhet, den där gnuttan av ögonfransviftande blygsamhet, är vad som gör att affären går i lås varje gång.

Apa/Fisken är kringvandrande. Han har en tendens att överdriva och kan ha hälsoproblem med allt från alkoholism till omåttligt ätande. Apa/Fiskar är emellertid inte självdestruktiva. De vet när de måste sätta stopp för sin släpphänthet. Apa/Fisken får alltid tillbaka förlorad stabilitet.

Apa/Fiskar är mycket känslomässiga. De vet hur de ska hugga tag i någon annans känslor och hålla fast. I vänskap och kärlek klibbar Apa/Fisken fast precis som dagsgammal gröt.

Fiskarnas vanliga flyktiga aktning blir, med tillsatsen av Apans skärpa, en sorts ömtålig glans. Den allmänna inställningen hos denna Apa/Fisk säger "Jag älskar mänskligheten, men om den försöker skada mig så måste jag ta i med hårdhandskarna". Apa/Fiskar gör sig aldrig skyldiga till avsiktlig hårdhänthet. De är svartsjukt medvetna om sin egen förföriska makt. Men oftast är de lata när det gäller att skaffa sig dominans över andra och föredrar invecklade personliga relationers olika skeden framför allmänhetens fadda grova smicker.

Kärlek

Apa/Fisken kärlekshistorier är lika storslagna som de i sagorna. Dessa personer involverar sig i passionerade affärer av dramatiska och bibliska proportioner. Apa/Fiskar är mer än attraktiva. De är fängslande och mystiska. Folk faller pladask för dem. Apa/Fisken är en smula fåfäng så han eller hon tycker om att vara föremålet för någons kärlek. Men eftersom denna person är Fisk och ibland verkar passiv så kan älskare försöka dra fördel av Apa/Fiskens goda natur. Därpå yr det av gnistor. Missbruk av Apa/Fiskens känslor är absolut förbjudet.

Om du är betagen i en av dessa snitsiga aristokrater är det bäst om du skaffar dig massor av pengar. Apa/Fiskar gillar pengar. De vet hur man skaffar och behåller dem. Du delar med dig av dina. De kan behålla sina. En för dig och två för mig. Du kommer inte att få något tråkigt liv med denna kraftkälla. De är känsliga för ömhet, men flippar ut om man gör bort dem. Gå försiktigt.

Passar med

Drake/Oxar, Drake/Kräftor, Drake/Skorpioner och Drake/Stenbockar är kärleksfulla. Råttor ska du leta efter bland Oxar, Kräftor och Stenbockar. Du kan även komma överens med Apa/Oxar. Du bör undvika Tiger/Jungfrur, Tiger/Skyttar, Orm/Tvillingar, Orm/Skyttar, Häst/Jungfrur, Get/Skyttar och Gris/Jungfrur.

Hem och familj

Lyx står på dagordningen i Apa/Fiskens heminredning. Dessa människor tycker om rysch och pysch, gärna i rent siden. De dras till traditionella möbler och stora rum med eldstäder i marmor. Det är slottskomplexet. Apa/Fisken är njutningslysten och njuter av att bo på lyxhotell, nästan lika mycket som i sitt eget uppsnofsade hem.

Apa/Fisk-föräldern blir bättre med åren. Som ung kan denna förälder verkligen bli förvirrad av föräldraskapets seriösa sida genom sitt vackra yttre och framgångar i sexuell mening. När de blir äldre tar Apa/Fisken emellertid mer och mer hand om sina barn på ett ansvarsfullt sätt. De är nyfikna på sina barns åsikter och mottagliga för kritik. Apa/Fisk-föräldern försörjer. Bra skolor och hela rubbet. Men han kan vara alltför upptagen för att spela spel hela eftermiddagen med ett sjukt barn.

Apa/Fisk-barnet är en tindrande liten rackarunge till teddybjörn. Du vill antingen krama eller kittla detta glada lilla busfrö. Han eller hon kommer att vara något av en våghals och kan spela pajas i skolan. Apa/Fisken är ett socialt barn. Håll utkik efter tecken på annalkande berömmelse och rikedom. Och låt dig inte övertalas. Detta barn kan redan vid tre års ålder övertyga dig om att sängdags bör flyttas fram till midnatt.

Yrke

Det är lite som är stängt för Apa/Fisken. Han är ytterst mångsidig och kan utföra order med snabbhet och iver. Han är fysiskt duktig, men är titt som tätt utsatt för olyckor på grund av sin rörliga livsstil. Och hans mentala förmågor är skarpa och anpassade efter vad som händer i världen. Han är envis också och begåvad inom både det kreativa och att tolka.

Apa/Fisk-chefen är älskad av sina anställda och underordnade. Denna person använder charm innan han tar till auktoritet. Han eller hon kommer aldrig att nedlåta sig till att förödmjuka hjälpen. De är mycket medmänskliga och trots att Apa/Fisken förmodligen kan uttala sig auktoritativt föredrar han eller hon att styra genom förstånd och sunt förnuft. Den anställde Apa/Fisken är seriös och villig att rycka in. Han eller hon kommer antagligen inte att ägna sig åt anonyma jobb där folk arbetar i små rum. Apa/Fisken måste synas för att uppskattas.

Några karriärer för Apa/Fisken är: politiker, försäkringssäljare, amiral, skådespelare, skidinstruktör, artist, TV-personlighet.


| Startsidan | Horoskop | Recept | Resedagböcker |
| Spela spel | Spela sudoku | Bokblogg |
| Vanliga frågor |
| |